reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

emilchen-rzeczywiscie test 25 nie nalezy do najczulszych i ten wlasciwie powinno wykonywac sie w dniu spodziewanej @,choc znam przypadki gdy wyszedl na 2 dni przed ale u kazdego to wyglada inaczej.Dobrze ze zrobilas,przynajmniej dzis nie bedzies sie zbyt mocno glowila.eh,gdzie tam do mojego testowania...dlaczego to wszystko tyle trwac musi.najchetniej chcialabym miec szanse co tydzien!

reklama
Emilko moje kciuki wciąż masz :-)

Eijf ja tez bym chciała żeby już były dni płodne, a wciąż czekam na @. dziś spadła tempka, więc będzie jutro albo może nawet jeszcze dzisiaj. nie mogę się doczekać nowego cyklu.

Wisienko powinnaś dać sobie zbadać tą szyję, to może być coś poważnego, nawet jeśli ból zanika. takie urazy są bardzo niebezpieczne, wystarczy lekkie przesunięcie a potem będzie Cię boleć miesiącami albo latami. Twój wypadek był bardzo poważny, ten samochód musiał w Ciebie wjechać z ogromną siłą, więc i Ciebie na pewno wstrząsnęło porządnie. idź do szpitala, powinni Ci prześwietlenie zrobić. a dlaczego zaznaczyłaś wczorajszą tempkę jako zakłóconą?

Eijf miłego konsumowania orzechów brazylijskich :-) ja je długo jadłam w pierwszej fazie cyklu (na ładne endo) i już na sam widok mam odruch wymiotny :-) ale może się znowu zmuszę, czego się nie robi dla przyszłego dziecka :-)

emma-ja ogolnie lubie orzechy ale te nie naleza do moich ulubionych(szczegolnie ze trzeba niesolone jesc).nie wiem ile ich tak dziennie wcinac?:) one sa dosyc doze i po pewnym czasie szczeka boli no ale tak jak mowisz,co sie nie robi.tabletki lykam i zobaczymy co z tego bedzie.Juz sie naczekalam i juz mnie to wkorzac zaczyna.tez wolalabym by bylo po owulacji.Tak to teraz wyglada,zyje sie od dni plodnych do owulacji,potem do testowania i tak w kolko.

A u nas ladna pogoda i pewnie pojdziemy zeglowac.trzeba wykorzystac ostatnie ponad 20stopniowe dni.

p.s. na co ty je jadlas dokladnie?

Kurcze od rana chodze dzis jakas poddenerwowana, tylko nie wiem czym.
Eijf no to wcinaj wcinaj te orzechy, ja sama duzo kiedys jadlam roznych orzechow jak bylam na diecie szczuplego brzucha;-), bo to niby zawieraja te dobre tluszcze ktore redukuja poziom cholesterolu i tluszczu wokol narzadowego, ale po jakims czasie rzeczywiscie wszystko sie potrafi znudzic;-)
Jak myslicie czy moja dzisiejsza tempka moze wskazywac na owu?? Wiem trza by zmierzyc jeszcze przez kolejne dni, ahh to wyczekiwanie:eek:

Eijf gdzie mieszkasz że możesz żeglowac?

orzechy brazylijskie są bardzo dobre na wyhodowanie ładnego endometrium (które musi byc odpowiedniej grubości, żeby zarodek mógł się w nim zagnieździć), podobnie suszone morele (i małe ilości czerwonego wina), więc na wszelki wypadek jadłam je w pierwszej fazie cyklu (bo w sumie nie wiem jak moje endo wygląda, to tylko na monitoringu widać). ja jadłam orzechy tylko do owu i wtedy trzeba jeść garść dziennie, Ty pewnie będziesz jadła cały cykl to może mniejsza ilość wystarczy. ja te orzechy kiedyś uwielbiałam (nie lubię w ogóle solonych) no ale po iluś miesiącach miałam dość i teraz mi się wydają okropne :-) ale na pewno super zdrowe są.

Biedronka skok ogromy, ale wciąż masz śluz płodny i dodatni test owu więc owu raczej jeszcze przed Tobą. ale wczoraj pisałaś, że masz bladą kreskę na teście owu a na wykresie zaznaczyłaś '+', Eijf się dobrze zna na testach, ale chyba pozytywny test owu to jest dopiero jak dwie kreski są identyczne.
a kiedy masz następne usg?

Eijf gdzie mieszkasz że możesz żeglowac?

orzechy brazylijskie są bardzo dobre na wyhodowanie ładnego endometrium (które musi byc odpowiedniej grubości, żeby zarodek mógł się w nim zagnieździć), podobnie suszone morele (i małe ilości czerwonego wina), więc na wszelki wypadek jadłam je w pierwszej fazie cyklu (bo w sumie nie wiem jak moje endo wygląda, to tylko na monitoringu widać). ja jadłam orzechy tylko do owu i wtedy trzeba jeść garść dziennie, Ty pewnie będziesz jadła cały cykl to może mniejsza ilość wystarczy. ja te orzechy kiedyś uwielbiałam (nie lubię w ogóle solonych) no ale po iluś miesiącach miałam dość i teraz mi się wydają okropne :-) ale na pewno super zdrowe są.

No w NL nieszkam a wody ci tu pod dostatkiem.Jak jest cieplo to tylko same zagle widac.My mamy swoja lodz od tego roku ale tak naprawde udalo mi sie zeglowac tylko kilka razu w ciagu lata.
co do endometrium to na karteczce od gina napisane ze prawidlowe ale nic nie zaszkodzi jesc szczegolnie ze selen zbija anty tpo podobno (a nie wiem co jeszcze duzo go zawiera oprocz miesa i ryb ktorych nie jadam).tak bede je jadla caly cykl az patrzec na nie nie bede mogla (choc bez przesady,garstka dziennie nie powinna sprawiac problemow).To jeszcze sobie morele sprawie a co do wina to nie bedzie problemu bo moj chlopak jest fanem i sciaga z calego swiata:)Lampke chyba dam rade wypic.

Biedronka skok ogromy, ale wciąż masz śluz płodny i dodatni test owu więc owu raczej jeszcze przed Tobą. ale wczoraj pisałaś, że masz bladą kreskę na teście owu a na wykresie zaznaczyłaś '+', Eijf się dobrze zna na testach, ale chyba pozytywny test owu to jest dopiero jak dwie kreski są identyczne.
a kiedy masz następne usg?
No nie wiedzialam jak to zaznaczyc bo kreseczka byla ciut bledsza, tyle ze test robilam juz o 22 a niby powinno sie go robic miedzy 9-20 kiedy to w moczu jest wieksza koncentracja LH, ale dzis rano o tej 10 juz byly rowne krechy, a sluz trudno mi po przytulankach okreslic;-);-). No coz poczekam i zobacze jak bedzie dalej. USG mam w poniedzialek, ale wtedy gin powiedziala ze powinno byc po owu i bedziemy sprawdzac czy wytwarza sie cialko zolte po peknieciu pecherzyka

reklama
co do testow owu to rzeczywiscie by uznac za pozytywny obie kreski musza byc jednakowo mocne lub tesowa mocniejsza.Mnie testowa przewaznie slabsza wychodzi od poczatku testowania ale naprawde trzeba poczekac na to by byla rownie mocna.Jak bedzie to dokladnie to widac,tak kiedy nie bedziesz miala juz watpliwosci.No ale oprocz tego obserwuj sluz i temperature.powodzenia

Do góry