reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

duża różnica pomiędzy badaniami, a teraz (3dc) nie byłaś zestresowana, nie biegłaś na badanie, wszystko było jak poprzednio?

reklama
tak, prolaktyna to hormon stresu, trzeba na badanie przyjść spokojniutko, chwilkę odpocząć, nie w biegu. myślę, że musisz zrobić badanie po raz trzeci żeby się upewnić czy masz jakiś problem czy nie, najlepiej zrób badanie 7dpo. a masz regularną owu?

tak, prolaktyna to hormon stresu, trzeba na badanie przyjść spokojniutko, chwilkę odpocząć, nie w biegu. myślę, że musisz zrobić badanie po raz trzeci żeby się upewnić czy masz jakiś problem czy nie, najlepiej zrób badanie 7dpo. a masz regularną owu?

a tak średnio regularne, sprawdzam sobie testami owu, w takim razie zbadam sobie 7 dpo i odrazu progesteron

cześć dziewczyny!
dopiero znalazłam chwilkę żeby do was zajrzeć. jestem teraz u mamy, jutro wracam do wawy i będę składać pracę lic do dziekanatu zobaczymy jak mi pójdzie... czarno to widzę...

u mnie nic nowego, brzuch pobolewa , tempka może nie za wysoko ale nadal ponad linią , także czekam na rozwój sytuacji , ale nie ukrywam że męczy mnie już to czekanie...

dziś ze znajomą siedziałam kilka godzin z 8 dniowym noworodkiem :-) mówię wam jaki słodziak!!! jak tu się nie zakochać:-) potem mąż wpadł na chwilę, rety jakie miał maślane oczy patrząc na tego malucha... ja też takiego chce!!!:-)

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a do mnie dziś albo najpóźniej jutro ta wredna@ przyjdzie, bo piersi juz nie bola a podbrzusze zaczyna i tempka drastycznie w dół po raz pierwszy poniżej lini i jestem wściekła, bo jutro byłam zapisana na usg piersi i dowcipne i co i dupa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam w tym sloneczny dzien :-)
Rano zrobilam test i niestety negatywny :-( ale @ tez dalej nei ma i nawet plamienie od wczoraj ustalo. I jak teraz liczyc cykl??? Nigdy wczesniej az tyle @ sie nei spozniala zazwyczaj punktualnie sie zjawiala wieczorami.
Widze ze Tosia ma podobna sytuacje, mi tez miala sie pojawic 16 wrzesnia.
Postaram sie do jutra tempke mierzyc tylko nei wiem czy mi sie to uda bo ja to zawsze mam problem robic cos systematycznie :sorry:.
Martilla ale fajnie :-) taki noworodek kochaniutki :tak: trzymam kciuki
Pozdrawiam i zycze wspanialego dzionka;-)

Kiciaq u Ciebie to chyba za wcześnie za test, cokolwiek jest napisane na opakowaniu.

Eijf często latamy przez Amsterdam do PL, ja lotnisk nie znoszę, a już koczowanie na lotnisku z dzieckiem to w ogóle makabra. co do zakupów to nie bardzo nie lubię, nie jestem typową kobietką :-) a sam Amsterdam uwielbiam, Holandię zresztą też, poważnie zastanawialiśmy się nad przeprowadzką do NL ale wygrała UK ze względu na język. ja to pewnie szybko bym się nauczyła niderlandzkiego bo mówię i po angielsku i po niemiecku, ale mąż miałby duży problem bo on talentu do języków nie ma.
oj emma to tak jak ja!kiedys potrafilam caly dzien spedzic na zakupach a dzis to niemal kara.ide jak naprawde cos musze.Przewaznie mam swoje stale sklepy i marki i wiem czego chce.Kupuje i ide do domu bo mnie to meczy oraz rzeczywiscie czesciej kupuje przez internet(ale niesttey nie wszystko sie da).No a zakupy zywieniowe to robi moj chlopak.ja tylko liste robie:) Co do lotnisk to wiesz,nie zebym ja fanka byla ale lepiej niz takie puste lotnisko gdzie nie ma jak czasu zabic.No nic,moze nastepnym razem.
p.s. o co chodzi o to fsh.ja mialam 4,1 (robione w fazie lutealniej.nie wiem czy ma znaczenie ale normy byly inne)

Noukie-do Amsterdamu warto sie wybrac a i Efteling jest cudowny,szczegolnie dla dziecka.(ja najbardziej pamietam wieczorne plyniecie lodka w jakiejs grocie).Choc z drugiej strony mieszkalam jakis czas w belgii i nie wybralam sie do Brukseli...az wstyd.ale to przez to ze wiecznie w NL przesiadywalam.
p.s. wyprzedazy to nienawidze szczegolnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry