reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Martilla na pewno mozesz testowac w weekend, w niedziele bedziesz miala minimum 12dpo i test Ci powinien wyjsc. jesli chodzi o interpretacje cyklu to co sie dzialo w 18dc, dlaczego tempka jest pominieta? w kazdym razie generalnie zasady interpretacji sa takie, ze szuka sie pierwszej wyzszej tempki po ostatnim dniu ze sluzem plodnym- wiec ewidentnie u Ciebie pierwsza wyzsza jest ta z 19dc. ale byc moze zle zaznaczylas ten sluz wodnisty i pierwsza wyzsza byla w 14dc, mysle ze to bedzie mozna lepiej ocenic dopiero jak cykl sie skonczy- choc oczywiście zycze Ci, zeby sie nie skonczyl :-)
sluz rzeczywiscie jest czasem trudny do oceny, zwlaszcza dla poczatkujacych. sluz wodnisty oczywiscie jest jak najbardziej plodny, ale trzeba umiec odroznic sluz wodnisty od naturalej wilgotnosci ze tak powiem. u mnie sluz wodnisty wycieka jak woda ale jednoczesnie mam takie poczucie jakby naoliwienia, sliskosci.
tak czy siak w niedziele mozesz spokojnie testowac.

Nanusia wg mnie Twoj progesteron jest kiepski, ja mam taki sam i w dwoch klinikach uslyszalam, ze powinien miec 15-18 zeby swiadczyl o dobrej owu. dostalam tez na niego progesteron, bralam 4 m-ce, ale nie pomogl- bo zwykle kiepski progesteron to efekt kiepskiej owulacji, jak owu jest dobra to i cialko zolte pracuje porzadnie. ale moze u Ciebie to tylko niedomoga lutealna i sam progesteron pomoze, w kazdym razie warto zebys go sprobowala.

emma
czekałam aż mi odpiszesz:-)
wiesz z tego co pamiętam to zaznaczyłam jako zakłóconą w 18dc bo wypiłam wtedy trochę hehe przyznaje się bez bicia:-) i nie wiem jak to wpłyneło na tempkę czy niska jest od tego czy taka po prostu miała być. chyba spróbuję zatestować w niedziele , chociaż zakładałam że w poniedziałek rano to zrobię , bo idę do ginki i chciałam wiedzieć na czym stoje, myślisz że wynik testu z niedzieli może być wiarygodny?

Martilla w 99% przypadków test z 12dpo wychodzi, wiec powinien byc wiarygodny. w razie czego mozesz jeszcze powtorzyc w poniedzialek rano.

chyba tak bede musiała zrobic, sprawdziłam co zrobi FF jak odznacze ze tempka w 18dc nie zakłócona no i tak jak myslalam wyznaczył mi tam owu, kurde już sama nie wiem , zmartwiło mnie to troche, już się cieszyłam że mam taką ładną lutealną w tym cyklu a tu klops bo w sumie to nie wiem kiedy byla ta owu... :-)

Martilla w 99% przypadków test z 12dpo wychodzi, wiec powinien byc wiarygodny. w razie czego mozesz jeszcze powtorzyc w poniedzialek rano.
mam tylko nadzieję, że ja będę w tym jednym procencie, któremu test kłamie w 12 dpo :-( wiem emma że nic nie piszesz o mnie bo pewnie prognozujesz że jednak @ przyjdzie- bo ta cholerna tempka spada... i nie chcesz mnie nakręcać :tak: zgadłam? Ehhh wiem, że moze to bez sensu ale ja dalej wierzę, dopóki nie ma @...

Emilko tak patrze na Twoj wykres, no nie wyglada ta koncowka jakos pieknie, ale poki nie ma @ to wszystko się może zdarzyć. tylko tak sobie myślę, że u Ciebie niekoniecznie musi być 15dpo, zobacz- w 16dc miałaś śluz płodny a tempka z 17dc nie spełnia warunku bycia minimum o 0,05 wyższą od poprzedzającej szóstki (pomijając tempkę z 16dc). więc stosując się do reguł pierwszą wyższą jest dopiero ta z 18dc.

reklama
Do góry