reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
bakteria-jeszcze nie wiem kiedy testuje.to zalezy tez od tego jak bedzie przebiegal moj cykl;jak bede sie czula;jaka bedzie temperatura.dotychczas @ przychodzila jak w zegarku tzn.13dpo.Jesli sie nie pokaze do nastepnego wtorku to zatestuje.

iwcia81-tak,kolacja sie udala i bylo milo:)ogolnie za gotowaniem nie przepadam.wene musze miec

martilla-ja tam mine tesciowej chce zobaczyc.jej corka dopiero co urodzila i tesciowa strasznie dziala nam na nerwy.to dluga historia ale zachowuje sie jakby nic innego poza ta ciezarna(mloda dziewczyna ktora wpadla ).po prostu maniaczka.W ogole nie da sie z nia porozmawiac by nie zakonczyla tego kolejna opoiwiescia o ciazy tej dziewczyny,dziecku.poza tym jak one cudowaly przez ta ciaze.ona nawet krzesla podniesc nie mogla bo przeciez w ciazy...skora mi cierpnie

noukie-ja przewaznie sprzatam w weekend a ostatnio mi sie nie chcialo poza tym w ndz mnie nie bylo i wracam do domu a ten caly wysprzatany,ogrod zrobiony,ugotowane i jeszcze uslyszalam ze za mna tesknil i ze moge sobie wybrac cos ze swarovskiego:))tak to mi sie podoba.
a kto u ciebie nie jada mieska?Ja go juz ladne 15 lat w ustach nie mialam:)i tez czesto zamist mieska pieczarki he he,albo soja
co do testow to pani ewa analityk chyba,ale ja zamawiam w nl.zaraz drugiego dnia w domu!

emma-szkoda ze nie mozemy zobaczyc twojego wykresu!moze cos sie poprzesuwalo.wiem jakie to wkorzajace.u mnie raczej jak w zegarku pod tym wzgledem i mam nadzieje ze jeszcze przez to przechodzic nie bede musiala...pewnie sama dobrze o tym wiesz ale ja patrzac na ff widze ze czasem ktos tam ma sluz plodny i potem drugi raz jeszcze i dopiero w 20ktoryms dniu cyklu owu...

Ejf, bedroneczka - witajcie - siedze i czekam na jakies expertki jesli chodzi o tempki i owulacje no i badania.... :) Chcialabym przed pojsciem do gina zrobic beta-hcg - ale 4dni po "po" :) to chyba stanowczo za wczesnie (?)
owu jeszcze nie mialas.czekaj cierpliwie bo widze ze masz sluz plodny i poza tym temperatura sie obnizyla a czesto jest tak przed owu.jesli chodzi o bete to naprawde w 4dpo nie ma sensu.zagniezdzenie trwa ok 7 dni wiec nie radzilabym ci wczesniej niz 10dpo robic.

Eijf ja już nie rysuję wykresów, tylko mierzę w okolicy dni płodnych, ale nie zapisuję nigdzie. u mnie przez 2 lata było modelowo jedno podejście do owu, parę ścieżek śluzowych to zawsze świadczy o tym ze coś jest nie tak z hormonami i tak nie powinno być, dlatego martwię się... to już chyba starosć :-(
to takie wkurzające, tyle człowiek czeka a tu jeszcze własny organizm płata figle.

wczoraj pislam o moich dylematach zakupowych jesli chodzi o bizuterie:)
dzis oczywiscie polecialam w przerwie do sklepu.Tyle tam bpieknego i tak cudownie mienia sie te krysztaly no ale ja czasu nie mialam by wszystko ogladac.Wzielam tylko to co mialam przymierzac.Naszyjnik byl ok a co do kolczykow to jednak nie wzielam tych malutkich...choc myslalam ze wlasnie na nie padnie wybor.Na internecie wszystko inaczej wyglada i one mialy taki dziwny ksztalt.Myslalam ze sa plaskie a one takie bardzo odstajace i ladniej wygladaly te wieksze.Bardziej tez pasowaly do lancuszka.Nie bede ich wprawdzie nosila na codzien ale wszystko co od swarovskiego mam (oprocz lancuszka z malutkim serduszkiem z ktorym sie nie rozstaje) nadaje sie tylko na imprezy i wesela.

Eijf ja już nie rysuję wykresów, tylko mierzę w okolicy dni płodnych, ale nie zapisuję nigdzie. u mnie przez 2 lata było modelowo jedno podejście do owu, parę ścieżek śluzowych to zawsze świadczy o tym ze coś jest nie tak z hormonami i tak nie powinno być, dlatego martwię się... to już chyba starosć :-(
to takie wkurzające, tyle człowiek czeka a tu jeszcze własny organizm płata figle.
w ogole denerwujace jest to ze zachodza w ciaze miliony kobiet a nam to tak pod gore!z takim mozolem>czasem sie z tym godze a czasem wsciekla jestem,!do cholery jestem w dobrym zwiazku,sytuacja materiala ok,gotowa psychicznie,ciaza planowana i nie....nie udaje sie

witam mam pytanie kiedy najlepiej zrobić test owu???
Czy mogę teraz zrobić czy tylko z rana???
Dziewczyny pomożecie mi
To zalezy jak dlugie sa twoje cykle.Ja mam 27dniowe i zaczynam robic juz 10dc (bo choc moja owu jest przewaznie 15 dc to zdarzylo sie ze splatala mi figla i byla 11)ale spokojnie mozesz zaczac 13.Nie robi sie rano tak jak testy ciazowe tylko raczej po poludniu lub wieczorem.pamietaj by nie pic za wiele na jakis czas przed testem i za pozytywny uznaje sie tylko takiw ktorym te kreski sa jednakowo mocna lub testowa o wiele mocniejsza.
aha musisz tez obserwowac sluz

reklama
To zalezy jak dlugie sa twoje cykle.Ja mam 27dniowe i zaczynam robic juz 10dc (bo choc moja owu jest przewaznie 15 dc to zdarzylo sie ze splatala mi figla i byla 11)ale spokojnie mozesz zaczac 13.Nie robi sie rano tak jak testy ciazowe tylko raczej po poludniu lub wieczorem.pamietaj by nie pic za wiele na jakis czas przed testem i za pozytywny uznaje sie tylko takiw ktorym te kreski sa jednakowo mocna lub testowa o wiele mocniejsza.
aha musisz tez obserwowac sluz

dzięki za pomoc czyli kolo 21:30 zrobię :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry