reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej cos tu zaczelam czytac o hormonach.U mnie podczas ostatniego badania wszystkie w sumie byly ok,nawet tarczycy.tylko to anty tpo ale jak mowia nie ma dowodow by mialo to wplywa na zajscie w ciaze.W ogole w tym tygodniu znow ide pobrac krew.

A tak poza tym to padnieta jestem.Poszlam do kolezanki nakarmic koty,moj pojechal do ciotki bo jej nowy maz(tak tez z wesela na ktorym bylam) mial zawal...a ja nawet jeszcze nie jadlam bo sie piecze...No a sprawy ciazowe,i starankowe jeszcze nudy.@ dopiero co mi sie skonczyla.

reklama
Witam radosnie:laugh2: jakas dobra energie dzis mam;-)

kolejny tydzien,kolejne wczesne wstawanie.to jest najgorsze.te ciemnosci.W lecie czy wiosna jakos sobie radze a teraz niemal kazdego dnia wstaje przeklinajac to ze jest tak wczesnie.jeszcze pewnie przez godzine sie nie obudze.

kinga-a co sie z tym cyklem porobilo?

A to i tak masz dobrze ja od pon do piatku wstaje o 5.40 a 6.30 wychodze do pracy :-p.
A to zaczynasz ciekawy etap cyklu mile przytulanki ;-)

Strasznie duzo twrzycie ale jakos po calym dniu nadrobilam :-D

Cos Mmm pisala o imprezie to ja polecam ciasto o potocznej nazwie "plesniaczek" bardzo dobre i ciekawe tylko przepis zgubilam :-p

Plamien brak a tymbardziej @, jesli jutro dalej nic nie bedzie w srode testujemy :-) Tosia, a Ty kiedy planujesz testowac?

Aham - szkoda, bo bym byla spokojniejsza choc w jednej kwestii. Bo jak sobie czytam, jakie to rozne przypadki sie zdazaja i ile rzeczy ma wplyw na plodnosc to w panike wpadam. Wiem, ze nie powinnam, ale skoro inni bez problemu dzieci robia albo wrecz wpadaja, a my juz prawie 2 lata bez zadnych zabezpieczen (a ponoc trzeba nie myslec o tym, ze sie chce zajsc w ciaze a sie zajdzie) i nic, to czlowiek zaczyna wymyslac powody...
Poczekam do konca tego cyklu i na poczatku przyszlego wybiore sie do gina...

To ja podziwiam,że wytrzymaliście te 2 lata starań tak poprostu....bo ja bym nie miała takiej cierpliwości....powinnaś pójśc do gina,niech sprawdzi co jest nie tak,a może nie trafiacie w owu?co? Może masz później niz zwykle to wypada?

Hej cos tu zaczelam czytac o hormonach.U mnie podczas ostatniego badania wszystkie w sumie byly ok,nawet tarczycy.tylko to anty tpo ale jak mowia nie ma dowodow by mialo to wplywa na zajscie w ciaze.W ogole w tym tygodniu znow ide pobrac krew.

A tak poza tym to padnieta jestem.Poszlam do kolezanki nakarmic koty,moj pojechal do ciotki bo jej nowy maz(tak tez z wesela na ktorym bylam) mial zawal...a ja nawet jeszcze nie jadlam bo sie piecze...No a sprawy ciazowe,i starankowe jeszcze nudy.@ dopiero co mi sie skonczyla.

No to trzymam kciuki za nowy cykle i zycze trafienia :-p

Witam radosnie:laugh2: jakas dobra energie dzis mam;-)

A to i tak masz dobrze ja od pon do piatku wstaje o 5.40 a 6.30 wychodze do pracy :-p.
A to zaczynasz ciekawy etap cyklu mile przytulanki ;-)

Strasznie duzo twrzycie ale jakos po calym dniu nadrobilam :-D

Cos Mmm pisala o imprezie to ja polecam ciasto o potocznej nazwie "plesniaczek" bardzo dobre i ciekawe tylko przepis zgubilam :-p

Plamien brak a tymbardziej @, jesli jutro dalej nic nie bedzie w srode testujemy :-) Tosia, a Ty kiedy planujesz testowac?
o to wspolczucia.latem bym pewnie przezyla ale zima...bo ja wiem czy ciekawy etap.ciekawie to bylo jak czlowiek nie myslal o dzieciach.Nie zebym teraz podczas przytulania myslala "musze zrobic dziecko" bo akurat tak zle to nie jest ale ogolnie jest troche inaczej.
ja to chyba teraz walne sie troche na kanapie,zjem w koncu,wezme kieliszek wina poki moge...

Witam Kochane wczesnym wieczorkiem...:-)

cały dzień mnie nie było, bo czułam się kiepsko i nie poszłam dzisiaj do pracy... cały dzień się leniłam (głównie spałam), a o 17:15 miałam wizyte u mojego gina. Miałam sie tam pojawić z moimi wszystkimi wynikami...

W kwestii najpier tyłozgiętej, a ostatnio przodozgiętej macicy, lekarz stwierdził z uśmiechem, że na pewno mi sie nie wyprostowała... i że w drugim badaniu byl jakoś źle ustawiony sprzęt... a to dobre...:-D:tak:

Oprócz tego stwierdził, ze badania są ok (pamiętam jak Dziewczyny mówiłyście, że moje hormony są w porządku), ale lekarz stwierdził, że przyda mi się trochę uregulowanie tego wszystkiego: przepisał Duphaston od 16 d 25 dnia każdego cyklu. W tym mam wziac od 20. A co to da to zobaczymy....:eek:

Jeśli chodzi o cykl to dzis 18 dc, trochę pobolewa mnie prawa strona brzucha... czyżby znowu coś owulka nawaliła... nie wiem skad takie rozregulowanie...
A jeśli chodzi o ogólne sampoczucie to nie wiem czy to pogoda czy co, ale głowa mnie tak boli, ze nie wiem...:sorry:

o to wspolczucia.latem bym pewnie przezyla ale zima...bo ja wiem czy ciekawy etap.ciekawie to bylo jak czlowiek nie myslal o dzieciach.Nie zebym teraz podczas przytulania myslala "musze zrobic dziecko" bo akurat tak zle to nie jest ale ogolnie jest troche inaczej.
ja to chyba teraz walne sie troche na kanapie,zjem w koncu,wezme kieliszek wina poki moge...
Strasznie mnie to meczylo przez pierwsze 2 lata pracy teraz w miare sie przyzwyczailam ale czasem mam ochote przewrocic sie na drugi bok i spac dalej :-p no ale niestety jak trza to trza wstac w koncu na wagary nie da sie isc;-) milego wieczorku zycze:-)
No to trzymam kciuki!!! a nie mierzysz tempki??

Dlaczego masz dwa suwaczki?
Nie dziekuje, a jakos ciezko bylo mi zaczac mierzyc :sorry: niestety mam problemy z systematycznym dzialaniem jak zaczne to juz jakos idzie tylko ciezko mi zaczac (od 2 miesiecy postanawiam yoge cwiczyc no mam nadzieje ze w ten weekend juz mi sie uda zaczac;) ). Mam dwa suwaczki bo zazwyczaj mialam cykle 27 dniowe a ostatni mialam 31 wiec tak ustawilam dla orientacji :-D

reklama
Witam Kochane wczesnym wieczorkiem...:-)

cały dzień mnie nie było, bo czułam się kiepsko i nie poszłam dzisiaj do pracy... cały dzień się leniłam (głównie spałam), a o 17:15 miałam wizyte u mojego gina. Miałam sie tam pojawić z moimi wszystkimi wynikami...

W kwestii najpier tyłozgiętej, a ostatnio przodozgiętej macicy, lekarz stwierdził z uśmiechem, że na pewno mi sie nie wyprostowała... i że w drugim badaniu byl jakoś źle ustawiony sprzęt... a to dobre...:-D:tak:

Oprócz tego stwierdził, ze badania są ok (pamiętam jak Dziewczyny mówiłyście, że moje hormony są w porządku), ale lekarz stwierdził, że przyda mi się trochę uregulowanie tego wszystkiego: przepisał Duphaston od 16 d 25 dnia każdego cyklu. W tym mam wziac od 20. A co to da to zobaczymy....:eek:

Jeśli chodzi o cykl to dzis 18 dc, trochę pobolewa mnie prawa strona brzucha... czyżby znowu coś owulka nawaliła... nie wiem skad takie rozregulowanie...
A jeśli chodzi o ogólne sampoczucie to nie wiem czy to pogoda czy co, ale głowa mnie tak boli, ze nie wiem...:sorry:

Witaj kochana!!!!! Ja w domku siedze z moim synkiem,bo się rochorował.

No widisz czyli jednak warto zaglądać do lekarza :tak::-D teraz ureguluje co nieco i bedzie dobrze. MOże nie trafiacie w owu i stąd problemy..?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry