jagodka1231
Fanka BB :)
smacznego!!!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
no własnie ja też słyszałam że ma wpływ....Ja słyszałam, ze może miec wpływ...tzn. na pewno nie w takim stopniu, ze sprawaia iż jest ktoś bezpłodny, ale podobno jakiś wpływ ma...
a sama też piję... może należałoby to odstawić...

no własnie ja też słyszałam że ma wpływ....
no i chyba odstawię... ciężko jest ale nie piję![]()

własnie znalazłam taką informację
wiec jestem juz spokojniejsza!
Przeprowadzono wiele badań, które oceniały wpływ picia napojów zawierających kofeinę na różne parametry związane z ciążą i płodnością. Ich wyniki potwierdzają, że umiarkowane spożycie kofeiny jest bezpieczne dla kobiet w ciąży i ich nienarodzonych dzieci. Nie zaobserwowano również zmniejszenia szansy zajścia w ciążę u kobiet pijących regularnie napoje z kofeiną. Dwa duże badania amerykańskie nie wykazały jakichkolwiek zależności pomiędzy spożyciem kofeiny a przebiegiem ciąży i występowaniem wad wrodzonych płodu. W ostatnio opublikowanych wynikach nowych badań nie stwierdzono zależności pomiędzy spożyciem kofeiny a częstością poronień i nieprawidłowego wzrostu płodu. Jednak badania te nie odnoszą się do wysokiego spożycia kofeiny. Dlatego rozsądne wydaje się zalecenie, aby kobiety w ciąży nie przekraczały umiarkowanego spożycia kofeiny, to znaczy 300 mg dziennie, co odpowiada 3-4 filiżankom kawy.
i jak tam po starankach diabełku!
:-) teraz czekamy do testowanka co ;-)