reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
RYBA ja ci już serdecznie gratuluję u mnie taka sama krecha była a jak potem po kilku dniach powtórzyłam to już była wyrażniejsza.

Oliwka,to tak późno będziesz miała dopiero usg? :baffled: A kartę ciąży Ci chociaż założyła?

TAK założyła mi karte ,i skierowała na badania nawet dała mi skierowanie do chirurga żeby mi doppler żył po tej zakrzepicy zrobił ,noi jak byłam w recepcji się zapisać do chirurga to dziewucha w okienku patrzyła na mnie jak na wariatke ,może myślała ze to na jakiś zabieg [skrobanke] bo miałam skierowanie od gina do chirurga ....

Oliwka myślę że ta dziewucha byłam w niezłym szoku:szok: cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku,oby tak dalej kochana:tak: pisz tu nam jak najczęściej bo dla mnie, wpisy Was zafasolkowanych są ogromnym szczęściem:-) jesteście takim balsamem na nasze cierpiące duszyczki które tak bardzo pragną być zafasolkowane...to forum w ogóle daje mi poczucie takiego bezpieczeństwa.wiem że jak coś się dzieje to mogę tu napisać bo wy zrozumiecie:tak:

dziewczyny, czy ktoras z Was robila te podstawowe badania (estardiol FSH, LH, prolaktyna), w ktorym dc nalezaloby je zrobic i czy trzeba je poprawiac?wszystkie sa z krwi?
estradiol z netu wiem, ze w 3, 14 i 21 dc, FSH i LH, prolaktyna ok 3-7 dc, a progesteron w 21 dc.
Tak zamierzam zrobić w następnym miesiacu

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje.
lopop pisze:
Ryba ogromniaste gratulacje prosimy o różno kolorowe fluidki co każda się nimi obdzieli
Fluidki będę rozsyłać jak już będę miała pewność, na razie mam wiele obaw.
kropka26 pisze:
ryba30 - a tak przy okazji, miałaś jakieś objawy - przed zrobieniem teściku?
Objawy, hmm, no ja się ich nie doszukiwałam (;-)) ale zauważyłam, że od ok. 5dpo bolały a raczej kłuły jajniki z dominacją lewy, od 8 dpo zaczęły mnie boleć piersi i choć przed @ też mnie bolą to tym razem inaczej, czułam jakby były gorące chociaż wcale nie były. Ja już mam jedno dziecko i odczucia w piersiach porównałam sobie do zbierania się pokarmu na początku laktacji, ale to chyba Tobie akurat nic nie mówi. Śluz jakoś specjalnie mi się nie zmienił, dopiero chyba od wczoraj jest rzadszy.

Witam Wszystkich!!gratuluje tym które ujrzały II kreseczki!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Mam pytanko wiecie może czy nadżerka może utrudniać zajście w ciążę?

niezaz sobie myślę, ze moze lepiej być niedoswiadczonym, ale to trudne jak już pojawi się instynkt macierzyński to trudno nie myślec o tym kiedy będa płodne, czy udało się zajść czy kiedy będzie @
Wierzę, ze kiedyś będę ...nie wiem tylko kiedy jakoś nie umiem wierzyć, ze to szczeście mnie już teraz dotyczy...wiem,. że to smutne :(

Ja też staram się o pierwszą dzidzie i przez to żałuję wielu decyzji w swoim życiu...

olkale a w jakim jesteś wieku? Ja jak w loginie ;-) - 26...

Zobaczysz, kiedyś będziesz miło i z uśmiechem na twarzy wspominała te nasze rozmowy na BB, bawiąc się z dziećmi... :-) ;-)

wybierania kariery, kiedy był czas na dzieciaki :) no i tego, ze męża nie przekonywałam wystarczająco mocno, kiedy nie był jeszcze zdecydowany... no i brania tabletek przez nie wiem nawet ile lat... tego załuję :(
Ja tez zaluje,ze bralam tabsy:wściekła/y:
dziewczyny, czy ktoras z Was robila te podstawowe badania (estardiol FSH, LH, prolaktyna), w ktorym dc nalezaloby je zrobic i czy trzeba je poprawiac?wszystkie sa z krwi?
Ja mialam robione est, Fsh. Lh. prl w 8dc. Prl mozna zrobic w kazdym dniu, tylko z rana.A progesteron po owulce.

reklama
olkale a w jakim jesteś wieku? Ja jak w loginie ;-) - 26...

Zobaczysz, kiedyś będziesz miło i z uśmiechem na twarzy wspominała te nasze rozmowy na BB, bawiąc się z dziećmi... :-) ;-)
w kwietniu ko nczę 32 lata, jak to pisze to nie wierzę kiedy to minąło...na szczęście nie wyglądam i nie czuję sie an tyle :)

Do góry