reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D

Tośka na pewno nie zostaniesz sama, ja tu będe tak teoretycznie bo przecież w tym cyklu jesteśmy w ciąży :-D

wyczytałam, że

Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).Jednak dopiero wynik > 5 mIU/ml oznacza ciążę.

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138

A te tygodnie liczymy od 1 dnia @ czy od owu?

ja czekam na testy ciążowe które moja przyjaciółka kupiła mi w stanach takie jakieś mega czułe :-) nie są to te co rozpoznają płeć dziecka ale podobno bardzo szybko wykrywają dzidzie :-Dzobaczymy :-D

A jakiej firmy?

Ja już wszystko wysprzątałam jestem mega szczęśliwa że mam tak czyściutko i miło ale jestem też zmeczona, idę napić się herbatki i jeszcze pranie powieszę.

reklama
martuśka osiolku dlaczego tak mowisz... nie wolno nununu :no: piszesz ze jeszcze dwa staranka z clo i koniec staranek a ja ci mowie ze jeszcze jeden ostatni i koniec ze starankami bo piekna fasolka ci w brzuszku urosnie :tak: jesli wykluczysz ciaze to pijaj ziolka z nami i bedzie git :tak: pamietaj ze fasolka nie przyjdzie do mamy ktora sie stresuje martwi jest zla na siebei ze jej nie wychodzi i ma dola :tak: fasolki przychodza do radosnych amusi ktore z niecierpliwieniem czekaja na nie i sie nie denerwuja ze bocian troche wolniej leci niz u innych :tak: kochana uszka do gory ... ja tez czasem mam doly mega ale odkat zaczelam pic ziolka wierze z ebedzie git ze jak pojde na monitoring to zobacze ze pecherzyk urosl a wtedy powiem lekarzowi "ha ! pomoglo!" a jak zapyta co to mu nie powiem :-) wiec kochana nie martw sie i my zostaniemy mamusiami juz niedlugo :tak:obiecuje ci to ;-)

a wlasnie dalam te ziolka co betusia wpisala nowe takze na pierwsza strone bedzie widac od razu jakie mozna pic :)

dzis mam zalamanie, jutro pewnie bedzie lepiej a potem pewnie znowu to samo..... juz nie wiem co mam ze soba w takich chwilach zrobic
w tym cyklu mialam przeczucie ze tym razem sie uda!!!! i co? dzis mnie cos dopadlo! ach, taki dzien i oczywiscie glowa mnie rozbolała

Suzi mnie tez tak jajniki bolą, na zmiane raz lewy raz prawy, w sumie to tylko 2 dni mnie bolaly i od rana.... ale w poprzednim cyklu tez tak mialam
no coz, jeszcze 2 z clo i koniec ze starankami!
kochana mnie tez takie dni dopadaja mam dosc twierdze ze to nie ma sensu, rycze jak bóbr a potem mowie do siebie : "już sie tak nie rozcuzlaj tylko do roboty i usmiechaj się cześciej bo dzidzia u zmutnej mamusi to nie zagości"

ja czekam na testy ciążowe które moja przyjaciółka kupiła mi w stanach takie jakieś mega czułe :-) nie są to te co rozpoznają płeć dziecka ale podobno bardzo szybko wykrywają dzidzie :-Dzobaczymy :-D
uuu to super... a u nas to kurcze zawsze wszystko po paru latach wchodzi :tak:
raczej nie...nie stresowałam się niczym ale myślę że może @ mi się spóźnia bo zmieniłam tryb pracy,przeszłam z drugich zmian na rano,wstaję co dziennie o 3.30 a do domu wracam po 15 potem wiadomo czas poświęcam dziecku i sprzątam dom a do wieczora dużo czasu nie mam i zawsze około 21 kładę się spać...
Za nie całe 3 tygodnie wybieramy się na urlop do Pl tam zrobię sobie wszystkie badania u mojej Pani Ginekolog bo po wakacjach zaczynamy oficjalne starania więc muszę się przygotować:)
o ten urlop to pewno będzie pomocny- przestaniesz mylsec i zajdziesz od razu:tak:wierzę w to i trzymam kciuki!!!!
nie martw sie! mnie poki co ciąża nie grozi :-(

oj nie mów hop;-)

nie martw sie! mnie poki co ciąża nie grozi :-(

Słońce głowa do góry !! Postanowiłyśmy że w tym cyklu zachodzimy w ciąże a jakiekolwiek plamienie będziemy traktowały jako implantacyjne czy jakoś tak :-D

Tośka na pewno nie zostaniesz sama, ja tu będe tak teoretycznie bo przecież w tym cyklu jesteśmy w ciąży :-D

A jakiej firmy?

Zgadza się :-D
co do firmy to nie wiem jak dostane to wam podeślę :tak: moja czarownica nic nie chciała powiedzieć tylko że kupiła i że wysyła :tak:a nie wiem ile z florydy będą szły :sorry:

martuśka osiolku dlaczego tak mowisz... nie wolno nununu :no: piszesz ze jeszcze dwa staranka z clo i koniec staranek a ja ci mowie ze jeszcze jeden ostatni i koniec ze starankami bo piekna fasolka ci w brzuszku urosnie :tak: jesli wykluczysz ciaze to pijaj ziolka z nami i bedzie git :tak: pamietaj ze fasolka nie przyjdzie do mamy ktora sie stresuje martwi jest zla na siebei ze jej nie wychodzi i ma dola :tak: fasolki przychodza do radosnych amusi ktore z niecierpliwieniem czekaja na nie i sie nie denerwuja ze bocian troche wolniej leci niz u innych :tak: kochana uszka do gory ... ja tez czasem mam doly mega ale odkat zaczelam pic ziolka wierze z ebedzie git ze jak pojde na monitoring to zobacze ze pecherzyk urosl a wtedy powiem lekarzowi "ha ! pomoglo!" a jak zapyta co to mu nie powiem :-) wiec kochana nie martw sie i my zostaniemy mamusiami juz niedlugo :tak:obiecuje ci to ;-)

a wlasnie dalam te ziolka co betusia wpisala nowe takze na pierwsza strone bedzie widac od razu jakie mozna pic :)
Boże, poryczałam sie;-):sorry:
najgorsze, ze do tej pory bylam wyluzowana i pelna optymizmu ale dzis mnie cos zlapalo i to cos niefajnego!!!:angry:dobrze ze jutro jade na urodzinki do chrzesniaka to sie oderwe troche

dzis mam zalamanie, jutro pewnie bedzie lepiej a potem pewnie znowu to samo..... juz nie wiem co mam ze soba w takich chwilach zrobic
w tym cyklu mialam przeczucie ze tym razem sie uda!!!! i co? dzis mnie cos dopadlo! ach, taki dzien i oczywiscie glowa mnie rozbolała

Suzi mnie tez tak jajniki bolą, na zmiane raz lewy raz prawy, w sumie to tylko 2 dni mnie bolaly i od rana.... ale w poprzednim cyklu tez tak mialam
no coz, jeszcze 2 z clo i koniec ze starankami!
martuśka to ile razy mozna brac clo
ja zakończylam drugi cykl to co jak teraz sie nie uda to jeszcze tylko jeden z clo :-(

martuska ja wiem mnie tez czasem ten cholerny dol lapie a szczegolnie ten co mi przypomina o antosiu ... ale jakos musimy sie trzymac i trzeba sobie powiedziec : jutrobedzie lepszy dzien !!:tak: bocki jakies ospale pewnie lataja przez ta pogode ale zauwaz ze sie juz pieknie wiosennie robi wiec podejzewam ze przyspieszyly ciut ruch skrzydel ;-)

reklama
Do góry