reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tak naprawdę to jeszcze dużo przed nami z ta wiedzą- bo jak ja byłam te 7 lat temu w ciąży to myślicie że mi na myśl przychodziło endometrium czy na przykład czy owu może byc w innym czasie niż 14 dc? Kto nie ma takich problemów jak my teraz to nawet o takich rzeczach nie wie
dokladnie jak ktos nie ma problemow to nie ma pojecia....i dziwne mu sie wydaje i myslize my mamy jakiegos fiola na tym punkcie.... ehhhh szkoda gadac...
Wielkie dzieki!

Ja jak mam byc szczera to nigdy jakiegoś sluzu nie miałam obfitego tak żeby ze mnie nie wiem jak leciało ale jak się kochamy to w czasie podniecenia wtedy ze mnie wypływa a w czasie owu ostatnio było tego sporo. Teraz za to mam troche śluzu i mam wrażenie że coś ze mnie cieknie. U każdej to jest idnywidualna sprawa.

Wiem o tym dlatego pójdę w przyszłym cyklu na monitoring.

to lepszy numer czytałam o kobiecie która zaszła w ciąże i po jakiś dwóch miesiącach niecałych będąc w ciąży znów zaszła, dzieci dobrze się rozwijały i były fotki usg, śmiesznie to wyglądało mały i duży dzidziuś w jednym brzuchu. Na świecie takich przypadków ponoś było 11.

matko gdzie Ty to wyczytalas???? az poszukam w necie....
ale dziwne jest ogladacie moze ta discovery travel & living o kobietach ktore w dniu rozwiazania dowiaduja sie ze sa w ciazy???? na prawde nasz ludzki organizm potrafi platac figle jak nei wiem co i dlatego ciezko generalizowac nawet....

ja tez zanim sie zaczelam starac to tylko zapisywalam okres w kalendarzu i to bylo wszystko i domyslalam sie kiedy mam owulke ;/ tzn wtedy to bylam pewna kiedy jest a teraz to nie mam pojecia kiedy byla albo jak byla to czy na prawde byla...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć dziewczyny
Tak jak myślałam wyszła jedna krecha .
Teraz czekam na @ mam nadzieję ze szybko przylizie
Miłego dzionka życzę

;-) nu, nu, nu :tak: jaka @?? fasolinka ma być :tak: przecież w dniu @ nie zawsze test wychodzi :tak:

pozytywny test owu wyszedł 24 lutego, czyli 11 dni temu.
A zawsze miałaś cykle 28 dni ?

ja ma np. II fazę 13 dc; a czytałam ze może być do 18dc także czas jeszcze na @ i tescik :tak:

No właśnie wczoraj wyczytałam na forum że ta faza po owulce trwa zawsze 14 dni (lutealna)...tylko czy to była owulka, bo mnie się wtedy nie wydawało. Ale czekam cierpliwie, choć już mi tej cierpliwości zaczyna brakować.

no właśnie nie zawsze 14, ja mam 13, a czytałam że może być max 18dc

A ktore pijesz? Nr 3? Jak dla mnie sa calkiem znosne...:tak:

ja też nr 3 i mi smakują :tak:

No walśnei ja tez szukałam:(
Dlatego właśnei zapytałam bo może coś wiecie:(
ehhh czekam do poniedziałku i zrobię betę...

to trzymam kciukaski :tak:

a ja się witam i o zdrówko kobietki pytam :tak:

dokladnie jak ktos nie ma problemow to nie ma pojecia....i dziwne mu sie wydaje i myslize my mamy jakiegos fiola na tym punkcie.... ehhhh szkoda gadac...

ale dziwne jest ogladacie moze ta discovery travel & living o kobietach ktore w dniu rozwiazania dowiaduja sie ze sa w ciazy???? na prawde nasz ludzki organizm potrafi platac figle jak nei wiem co i dlatego ciezko generalizowac nawet....

To artykuł ale szukam też fotki usg tej kobiety.

Choć to tak rzadkie, że aż wydaje się niemożliwe, to jednak czasem się zdarza. Pewna Amerykanka z Arkansas będąc w trzecim tygodniu ciąży, zaszła w kolejną - informuje Sky News.

Będąc w 8. tygodniu ciąży Julia Grovenburg wraz z mężem Toddem udała się na rutynowe badanie USG. Jakież było zdziwienie małżeństwa, gdy okazało się, że kobieta urodzi dwoje dzieci i nie będą to bliźnięta. Badanie wykazało, że dzieci zostały poczęte w odstępie 2,5 tygodnia od siebie i jedno jest wyraźnie bardziej rozwinięte od drugiego.

Według lekarza ginekologa cytowanego przez Sky News, dotychczas na świecie odnotowano tylko jedyny podobny przypadek.

REKLAMA
dol.gif
Czytaj dalej

Nie wiadomo dokładnie, jak to się stało, że organizm Julii pozwolił na zapłodnienie komórki jajowej, gdy już jedna zapłodniona była obecna. Badania wyjaśniające ten niezwykły przypadek będą możliwe do wykonania już po porodzie.

Co ciekawe, zgodnie z terminem, pierwsze z dzieci - dziewczynka - miałoby się urodzić pod koniec 2009 roku, zaś drugie - chłopiec - na początku 2010 roku. Jednak rodzice wraz z lekarzami zdecydowali, że rodzeństwo urodzi się razem - za pomocą cesarskiego cięcia, w grudniu tego roku.

Wiadomo też, jakie będą imiona niezwykłego rodzeństwa - chłopiec zostanie nazywany Hudson, zaś dziewczynka - Jillian.

Witam sie po moich wojażach.... w czwartek po powrocie z Wisły padłam a wczoraj moj P wreszcie wrócil z 2 tyg szkolenia i nareszcie razem @ dziwnie szybko sie konczy wobec czego zaczynamy intensywne starania
obuy te moje ziola od goralki zadzialalby :) ( ale chyba dzialaja bo jajniki bolaly tylko w pierwszym dniu a zawsze bola i boli podbrzusze tak ze wytrzymac nie moge w 3 @.... i jakis ten okres mniej intensywny niz zawsze- a to mnie bardzo cieszy.... :)
a ja znow mam wyjazd na 2 dni 17-18 marca a potem 21-26 marca wiec musimy z moim malżem dzialać do 17 i od 17 do 21... ;p nie wiem kiedy bede miec owulke ale postanowilam tulac sie codziennie.... a co

poczytaj tutaj:
Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - Małe endometrium

ale nawet nie jest wskazane jrobienie czesto usg chyba ze sa wskazania ku temu ale z reguly 3-4 usg max poniewaz wplyw na malenstwo tego badanai jeszcze nie zostal tak na prawde zbadany za ktrotki czas od pierwszego zastosowani aminal i nie ma jeszcze badan....

dokladnie ja teraz widze ze tyle kasy ile w ostatnich miesiacach wydalam na testy - to najlepiej zrobic bete!!!! i teraz tak bede robic :) jesli oczywiscie bede podejrzewac i termin sie przesunie....

no ziolka pomagaja i ja w nie wierze i mysle ze to ich zasluga--- jak dobrze ze nie posluchalas lekarza... trzymam kciukasy ..... a mnei przez ziolka wzroslo libido ...;p;p;p;p

obys nie musiala dluzej czekac ale to bardzo uczy mimo wszystko cierpliwości aby zajs w pierwszym cyklu to bardzo rzadko sie zdarza ale zycze Ci tego z calego serca :) ale musisz troszku wyluzowac bo inaczej oszalejesz .... jak zreszta wiele z nas ;)

Hej Słoneczko ;-) tulaj się tulaj - nigdy nie wieadomo kiedy będzie owulka :sorry2: wiem coś o tym

A propo palenia - wiece co mpj M wczoraj zrobil:szok: Robilam mieszanke nr 3, a kiedys mu wspominalam, ze dobrze, gdyby on tez ja pil. A M stwierdzil, ze pewnie tak jak marihuane lepiej palic, bo wtedy jest lepszy efekt. I wziazl lufke, nabil sobie ziolek i to spalil!:-D

Ja w tym cyklu mialam wszystkie "objawy" owulki - sliczny sluz, delikatne krwawienie, mocny bol brzucha, a pozniej skok temperatury. A gin powiedzial, ze owulka byla zaburzona i nic z tego nie bedzie...
Wiec lepiej sprawdz dokladnie ta owulke, zebys sie nie ludzila tak jak ja...:-(

hehe wiesz co musze powiedziec mojemu o paleniu ziólek - taniej będzie :sorry2:

;-) nu, nu, nu :tak: jaka @?? fasolinka ma być :tak: przecież w dniu @ nie zawsze test wychodzi :tak:
ja ma np. II fazę 13 dc; a czytałam ze może być do 18dc także czas jeszcze na @ i tescik :tak:
no właśnie nie zawsze 14, ja mam 13, a czytałam że może być max 18dc
ja też nr 3 i mi smakują :tak:
to trzymam kciukaski :tak:
a ja się witam i o zdrówko kobietki pytam :tak:

hej laska :-)

To artykuł ale szukam też fotki usg tej kobiety.

Choć to tak rzadkie, że aż wydaje się niemożliwe, to jednak czasem się zdarza. Pewna Amerykanka z Arkansas będąc w trzecim tygodniu ciąży, zaszła w kolejną - informuje Sky News.

Będąc w 8. tygodniu ciąży Julia Grovenburg wraz z mężem Toddem udała się na rutynowe badanie USG. Jakież było zdziwienie małżeństwa, gdy okazało się, że kobieta urodzi dwoje dzieci i nie będą to bliźnięta. Badanie wykazało, że dzieci zostały poczęte w odstępie 2,5 tygodnia od siebie i jedno jest wyraźnie bardziej rozwinięte od drugiego.

Według lekarza ginekologa cytowanego przez Sky News, dotychczas na świecie odnotowano tylko jedyny podobny przypadek.

REKLAMA
dol.gif
Czytaj dalej

Nie wiadomo dokładnie, jak to się stało, że organizm Julii pozwolił na zapłodnienie komórki jajowej, gdy już jedna zapłodniona była obecna. Badania wyjaśniające ten niezwykły przypadek będą możliwe do wykonania już po porodzie.

Co ciekawe, zgodnie z terminem, pierwsze z dzieci - dziewczynka - miałoby się urodzić pod koniec 2009 roku, zaś drugie - chłopiec - na początku 2010 roku. Jednak rodzice wraz z lekarzami zdecydowali, że rodzeństwo urodzi się razem - za pomocą cesarskiego cięcia, w grudniu tego roku.

Wiadomo też, jakie będą imiona niezwykłego rodzeństwa - chłopiec zostanie nazywany Hudson, zaś dziewczynka - Jillian.

o kurteczka ale numer - organizm kobiety nie lubi płatać figle

witaj Scully zdrówko takie sobie coś mnie mdli chyba od synka coś załapałam i tak co tydzień jestem chora:(
zmykam ogarnąć chatkę

przykro :-( ale mogę cię pocieszyć, że koleżanka z pracy co tydzień od córci łapała przeziębienie i teraz jest w 4 m-cu ciąży (choć pech chiał, że nadal niestety łapie przeziębienia) :sorry2:

reklama

A to fotka
bilde.jpeg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry