reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

bunia spokojnie :) pamietam jak ja sie chwalilam bolami i mnie niektore karcily ze sie nakrecam a jednak widzisz mam fasolke :D wiec ladnie mowi ile chcesz co cie boli i kiedy masz ochote :) tak jak ja to robilam :P po dupku mnie nic nie bolalo a kilka dni po owu juz mnie bolal brzuszek tzn pobolewal i albo wlasnie sie balam czegos na jajnikach albo przeczuwalam fasolka :D wiec mysle ze u ciebie tez jest piekna fasolinka i tego sie trzymaj :)!!!!!

batonik ja przy becie 121 i 361 nie bylo nic u mnie widac ... dopiero w 6tc zobaczylam dzidziusia ktory mial 6,4 mm :) a co do ciazy pozamacicznej to mozna sprawdzic np po 48h zrobic druga bete i jak wynik przyrasta nie mniej niz 66 % to jest dobrze :) choc z doswiadczenia wiem ze poki si enie zobaczy na monitorku to jesli sie jest przewrazliwionym jak ja :P to nie uwierzy ze jest wsio ok ;)

a mi zonow smierdza szczochy bajki chociaz mat zmienilam bbrrrr szczoch jeden z niej niedobry :/ i na dodatek chce mi sie racuchow z cukrem pudrem mmmmmm ale mma ochote ale i leinia w tylku :/ w ogole to zauwazylam z epowoli mnie na slodkie zaczyna brac ... moz ebedzie dziewuszka :D

Kochana niczego sobie nie żałuj i jedz na co masz tylko ochote. O linie zadbasz potem hihi :)
Hmmm dziewuszka -wiem ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe i silne ale gdybys miala wybór to wolalabys dzewczynke?

reklama
tsiulka no chcilabym bardzo dziewczynke :) w tamtej ciazy juz marzylam o dziewuszce to gin mi powiedzial ze teraz chlopak ale nastepnym razem bedzie dziewczynka hahha :) no i zobaczymy... w tamtej ciazy od poczatku mnie ciagnelo na kwasne na fante przedewszystkim i duzo owocow kwasnych jadlam a teraz coraz czesciej czuje ochote na slodkie :) moz nie na czekolade ale jakies galaretki z bita smietana racuchy z cukrem pudrem dzisiaj nawet czekolade truskawkowa sobie kupilam :) zapytam dzisiaj jak serduszko bedzi epieknie bilo ile ma uderzen moze to mi cos podpowie :P ale wietnie by bylo bym mogla ja stroic taka moja mala krolewna by byla :)
a co do racuchow to ja bym sobie nie zalowala ale nie hce mi sie robic :/ a nie mam blisko sklepu zeby gdzies mozna bylo kupic. nawet z mezem chodzimy do knajpki gdzie jedzonko na wage jest i pyszne ale racuchow nie podaja :/ a szkoda bo bym wszystkie wykupila haha :D

Jestem:)
Agutka:***

Ciąża jest tam gdzie powinna!!!!
Dzidziuś ma 7 mm i pieknie bije mu serduszko:)
taki groszek malutki,widziałam i serce mi skakało z radości:)
Torbiel też jest, w prawym jajniku;( duży.57mm.muszę być pod stałą obserwacją,on albo się wchłonie albo pęknie albo zostanie i przez niego będzie mnie często bolał brzuch.mam brać nospę, apap i zacisnąć zęby.lekarz od usg zabronił go ruszać, kazał się cieszyć z dzidzi, uważać na siebie i torbiel ale być dobrej myśli bo jemu się wydaje że macica ten torbiel przygniecie i on się wchłonie.natomiast o ciąży pozamacicznej ani słowa! mój lekarz, u którego byłam wczoraj po raz pierwszy okazał się niekompetenty.dzisiaj jak przyszłam z usg to nic mu nie powiedziałam co mówił tamten od usg(a to ponoć bardzo dobry lekarz) no i ten mi zaczął kręcić, że on nie wie co z tym torbielem zrobić,że jak będzie bolało to może go usnunąć i on już sam nie wie i tak kręcił,ze szok!!!
Zmykam na razie coś zjeść

Torbiel też jest, w prawym jajniku;( duży.57mm.muszę być pod stałą obserwacją,on albo się wchłonie albo pęknie albo zostanie i przez niego będzie mnie często bolał brzuch.mam brać nospę, apap i zacisnąć zęby.lekarz od usg zabronił go ruszać, kazał się cieszyć z dzidzi, uważać na siebie i torbiel ale być dobrej myśli bo jemu się wydaje że macica ten torbiel przygniecie i on się wchłonie.natomiast o ciąży pozamacicznej ani słowa! mój lekarz, u którego byłam wczoraj po raz pierwszy okazał się niekompetenty.dzisiaj jak przyszłam z usg to nic mu nie powiedziałam co mówił tamten od usg(a to ponoć bardzo dobry lekarz) no i ten mi zaczął kręcić, że on nie wie co z tym torbielem zrobić,że jak będzie bolało to może go usnunąć i on już sam nie wie i tak kręcił,ze szok!!!

no to gratki kochana :tak::tak::tak::tak: cieszę się bardzo :tak::-)

tsiulka no chcilabym bardzo dziewczynke :) w tamtej ciazy juz marzylam o dziewuszce to gin mi powiedzial ze teraz chlopak ale nastepnym razem bedzie dziewczynka hahha :) no i zobaczymy... w tamtej ciazy od poczatku mnie ciagnelo na kwasne na fante przedewszystkim i duzo owocow kwasnych jadlam a teraz coraz czesciej czuje ochote na slodkie :) moz nie na czekolade ale jakies galaretki z bita smietana racuchy z cukrem pudrem dzisiaj nawet czekolade truskawkowa sobie kupilam :) zapytam dzisiaj jak serduszko bedzi epieknie bilo ile ma uderzen moze to mi cos podpowie :P ale wietnie by bylo bym mogla ja stroic taka moja mala krolewna by byla :)
a co do racuchow to ja bym sobie nie zalowala ale nie hce mi sie robic :/ a nie mam blisko sklepu zeby gdzies mozna bylo kupic. nawet z mezem chodzimy do knajpki gdzie jedzonko na wage jest i pyszne ale racuchow nie podaja :/ a szkoda bo bym wszystkie wykupila haha :D

No tak to są wskazówki na dziewczynke, czego Ci oczywiście życzę :) Racuchów nigdy nie robiłam, bo jakoś się nie przepadam ale naleśniki to bym sobie zjadła tylko też się zrobić nie chce... Kurcze przez ten braj pracy to się tak rozleniwiłam że szkoda gadać
A muszę się pochwalić że jutro jade na rozmowe kwalifikacyjną w sprawie pracy:) Trzymajcie kciuki

No to super że dzidzi jest tam gdzie powinna i pięknie rośnie. Tylko z tym torbielem musisz naprawde na siebie uważać. Nie chce być złym prorokiem ale moja kuzynka właśnie przez torbiel urodziła chłopca w 25tygodnu. Mały cudem przezył i dziś ma się już w miare dobrze. Co prawda ona miała już 3 dzieci więc nie była w stanie oszczędzać się w ciąży. Pisze to nie złośliwie tylko żebyś była świadomaże naprawde musisz uważać na siebie i maleństwo. Trzymam kciuki bardzo mocno

Lenka,zmień lekarza!!!!!!!
Boże,kolejny drań. :wściekła/y:
Ja tez miałam torbiel na początku ciąży. Dosyć spory. Ale się wchłonął i u Ciebie też tak będzie. :-)
Grunt,że dzidzia pięknie rośnie! :-)

Misia,trzymam kciuki!

reklama

super ciesze sie :0)

oczywiście z tego że dzidzia jest na swoim miejscu nie z okazji wrednego torbiela :-)

a ja dzisiaj robiłam racuchy :-) z bananem i jabłkiem :-) zapraszam

nie świruję. po prostu boli mnie brzuch, po raz pierwszy biorę dupka, nigdy w ciąży nie byłam, nigdy tak nie bolało, więc pytam jak inne dziewczyny miały i proszę o rady. chyba od tego jest te forum? chyba że się pomyliłam, to sorki- więcej nie będę pisać, skoro nie na temat.

ja z dupka tez nie pomogę niestety

bunia troche świrujesz kochana :-) ale wszystkie świrujemy jak nas cos za kuje, poboli itp więc spoko :-)
a taki kubełek od maćku każda dostała hihi
niestety nie można się nakręcać że sie udało bo w razie coooo rozczarowanie mega boli kochana

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry