Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jestem po lunchu ;-) objadłam sie![]()
cichooo cuś tu sie zrobiło

nom cicho
Erba mam pytanie bo nie bardzo się orientuje w tej kwestii słaba ze mnie kuchara :-( czy gotowałaś kiedyś kapustę do klusek ziemniaczanych ?? bo ja nie umiem i nie wiem czy ma być stara czy młoda i kupiłam starą i śmierdzi okrutnie w domu![]()
młodej kwaszonej to chyba jeszcez nie ma
wiec tak
do gara dajesz kapuste (możesz wycisnać sok ) troszku sie podsmaży
dajesz ok szklanki wody jak bedzie za duzo to potem odlejesz
wrzucasz liść laurowy , pieprz niektórzy daja majeranek ja nie daję
i tak sie pyrkoli z 15 minut sprubój czy miekawa
na patelce na smalcu najlepiej zeszklic boczek cebulkę i potem mozesz doadac mąki tzw zasmażka
znalazłam taki przepis tylko bez tej kostki grzybowej Wielkie Żarcie - Przepis - kapusta kiszona zasmażana do obiadu
a kapusta to ma taki dziwny aromatwoni potem w całej chacie
i dodałam jeszcze łyżkę wegety i łyżkę cukru 
Tez sie najadlam
Musialam zrobic dobry podklad, bo wieczorem ide na imprezke;-)

no w sumie to cukier można dac ale vegetęszkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam bo teraz wali jak nie wiem co w domu bbllleeeeeeeeeee
ja już tą kapustę gotuję chyba z 40 mini dodałam jeszcze łyżkę wegety i łyżkę cukru
![]()

Opijamy z wiara z pracy koniec rokuwow to mowisz ze dasz czadu ;-)
a co![]()
Musze korzystac, bo moze to juz ostatni raz...;-)Opijamy z wiara z pracy koniec rokuMusze korzystac, bo moze to juz ostatni raz...;-)
A tego Wam chyba nie pisalam - myslalm, ze ten cykl bede miala w plecy, ale moze niekoniecznie. Gin powiedzial, ze testy owu wychodza pozytywne nawet po owulce, wiec moglam ja miec w nocy z czwartu na piatek. Wtedy plemniczki mialyby szanse przezyc od wtorku wieczora;-)

może to jakiś znak bo ja w kwietniu też byłam na fajnej imprezce
i piłam drinki tańczyłam tak że już nie pamiętam kiedy się tak ubawiłam i ..... to była ostatnia impreza 

no to fajnie :-) jest szansa :-)Opijamy z wiara z pracy koniec rokuMusze korzystac, bo moze to juz ostatni raz...;-)
A tego Wam chyba nie pisalam - myslalm, ze ten cykl bede miala w plecy, ale moze niekoniecznie. Gin powiedzial, ze testy owu wychodza pozytywne nawet po owulce, wiec moglam ja miec w nocy z czwartu na piatek. Wtedy plemniczki mialyby szanse przezyc od wtorku wieczora;-)

Dzisiaj mam 10dpo.a który u Ciebie dc
fajna taka imprezkamoże to jakiś znak bo ja w kwietniu też byłam na fajnej imprezce
i piłam drinki tańczyłam tak że już nie pamiętam kiedy się tak ubawiłam i ..... to była ostatnia impreza
![]()
No wlasnie - wszystko w rekach tych na gorze. I to oni zdecyduja, czy byl za maly, czy nie;-)no to fajnie :-) jest szansa :-)
wiecie co to chyba trzeba zostawic matce naturze bo roznie to bywa , to tak jak u mnie szłamw 13 dc z nastawieniem ze pechol bedzie a tu sobie pekł w 12dc![]()
ale u mnie i tak dupa bo za mały był![]()