reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Witam się poniedziałkowo...

ależ te tygodnie uciekają!

Scully u mnie na pierwszej wizycie miałam pobraną cytol., wykonane badanie na samolocie i usg.
Zleci Ci pewnie lekarz również badania (w tym powinien toxo, gr krwi, mocz, morfo, może również białko i glukozę, choć tutaj każdy lekarz ma swoje oczekiwania co do badań).
Nie wiem czy idziesz prywatnie czy państwowo, bo jak to drugie to może być problem z usg...ale to już też dużo zależy do lekarza, bo są tacy którzy przestrzegają 3x w czasie ciąży i wtedy robią w okolicach 12tc, 20tc i 36tc. Bo wiadomo że jak prywtnie to oni robią co wizytę, bo i tak się za to płaci
A który to już u Ciebie będzie tc ?!?
Bo może warto poczekać...od 7tc będzie już biło serduszko ślicznie.
A co do karty ciąży to powinien już założyć.

Batonik a co to za okazja ?!? Czyśbyś już od wczoraj była starsza ?!?
Wogóle to dzisiaj chyba z kawusią do Krk musisz przyjechać, bo mi się skończyła wczoraj a taka wirtualna nie postawi na nogi.

Tosia jak samopoczucie ? No mam nadzieje że już Cię choróbsko odpuściło.

Wszystkim życzę pięknego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam się poniedziałkowo...

ależ te tygodnie uciekają!

Scully u mnie na pierwszej wizycie miałam pobraną cytol., wykonane badanie na samolocie i usg.
Zleci Ci pewnie lekarz również badania (w tym powinien toxo, gr krwi, mocz, morfo, może również białko i glukozę, choć tutaj każdy lekarz ma swoje oczekiwania co do badań).
Nie wiem czy idziesz prywatnie czy państwowo, bo jak to drugie to może być problem z usg...ale to już też dużo zależy do lekarza, bo są tacy którzy przestrzegają 3x w czasie ciąży i wtedy robią w okolicach 12tc, 20tc i 36tc. Bo wiadomo że jak prywtnie to oni robią co wizytę, bo i tak się za to płaci
A który to już u Ciebie będzie tc ?!?
Bo może warto poczekać...od 7tc będzie już biło serduszko ślicznie.

Batonik a co to za okazja ?!? Czyśbyś już od wczoraj była starsza ?!?
Wogóle to dzisiaj chyba z kawusią do Krk musisz przyjechać, bo mi się skończyła wczoraj a taka wirtualna nie postawi na nogi.

Tosia jak samopoczucie ? No mam nadzieje że już Cię choróbsko odpuściło.

Wszystkim życzę pięknego dnia!

Witam poniedziałkowo :-)

Helloł Myszka ;-)tak, tak, nie widziałyśmy się tylko przez weekend a ja już o rok starsza :laugh2: a na tą cofkę to może jednak Toruń bo zostały mi dwa pyszne ciacha do kawusi :tak:;-) teraz już wiesz czemu nie wypalił wyjazd do KRK :-p

lecą tygodnie jak szalone ... ja już zaczynam 24 tc :szok: aż wierzyć się nie chce :cool2:

trzymam kciuki za cesarkę :tak: daj znać czy się udało ;-)

:szok: naprawdę?? a ja piję zieloną hektolitrami :szok: muszę odstawić :-(

Ja jak zwykle mam pytanko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
We wtorek pierwsza wizyta u gina. Co będzie robił? Jak wygląda taka wizyta? Muszę coś pamiętać np. szczepienia? Bo chyba mi już kartę ciąży założy... :sorry2:

No i nic z tego moj gin tak jak myslalam ma mnie w du... i powiedzial ze mam normalnie rodzic bo nic mi sie nie dzieje.Jestem wsciekla bo jak sobie pomysle ze znow mnie wyrozrywa i z bolu bede sie zwijac to szok
Pocieszenie takie ze usg wyszlo ok i pokazal mi krocze mojej coreczki ladniutkie jak na kruszynke bo jest troszku mniejsza od ksiazkowej ale jest dziewczynka i to najwazniejsze

a mi sie marzy sernik na zimno :-)

bede trzymac kciuki :-) a niedaj zyc ginowi ;-) a to twoja ostatnia wizyta przed porodem????

Tak to byla ostatnia bo powiedzial ze nie mam juz po co przychodzic teraz co 2 tyg polozna bedzie sie mna zajmowala.A i u mnie w szwecji nie ma zadnych ktg ani badan do konca ciazy czyli jak ci sie cos dzieje czy dziecku to do szpitala jedz o ile zechca cie przyjac hahah
bo na wszystko kur... u nich dziala alvedon czy paracetamol czubki jedne.A do porodu to ze skurczami co 5 min najlepiej jechac bo jak nie to do domu wysylaja jestem tak wsciekla ze szok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ellooo poniedziałkowo :)

Maćku co do ziel herby to tak powiedział gin mojej kumpeli jak była w ciąży

Scully jezeli bedzie widac juz serduszko to zalozy karte , napewno musisz pamietac pierwszy dzien ostatniej @ i taj jak powiedziały dziewczyny zalezy od lekarza jakie badania zleci . Trzymam mocno &&&&&&& za wizytę

Miłego dnia !

Witam i ja:-)
U Was tak od razu karty zakladaja? Bo moj ginek to dopiero ok 10 tc...
Jakos brak mi weny do pisania:eek:

I mam jakies takie wraznienie, ze @ tym razem przyjdzie wczesniej... Wiadomo - wycieczka...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry