reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Batonik i jak tam wizyta ?!?

no i jeszcze Lovi w domu testowałam, ale smoczek się zasyssa więc musiałam co chwila wyciągnąć butlę z buzi Szymkowi bo już nie leciało. Jak kupiłam te dr Brownsa to się mu super zaczęło jeść - co widać po wadzę jak przybiera bo waży już ponad 4kg :-)
My mamy Avent... starsznie duza dziurka i mała sie krztusiła- nie polecam
Lovi ma mała dziurkę i mleczko tylko kapie, fakt, ze smoczek zasysya... ale Nam tylko na końcu... co prawa duzego doświadczenia w karmieniu butelka nie mam, lae to zauważyłam...

Mysza
jak napiszesz liste to ją uzupełnię :)

Batonik
mam nadzieję, ze to wina innych jednostek...

Wczoraj wybrałam sie na mały spacerek- jak fajnie było wyjsć przewietrzyć sie po takim czasie.
U mnie dzis połozna była ... w końcu pozbyłam się szwów... od razu lepiej ;)
Będe też ścigała pokarm, bo mi mała od cycków nie chce sie oderwać i ssie po 2-3h, z butelki bedzie szybsza akcja... choć co któreś karmienie, pewnie wybiorę te nocne, by pospać trochę ;)
Zaczęłam tez podoawać dziś smoczka Natce... hurra załapała i usnęła z nim... może w końcu odpuści usypianie przy cycku ;)

reklama
My mamy Avent... starsznie duza dziurka i mała sie krztusiła- nie polecam
Lovi ma mała dziurkę i mleczko tylko kapie, fakt, ze smoczek zasysya... ale Nam tylko na końcu... co prawa duzego doświadczenia w karmieniu butelka nie mam, lae to zauważyłam...

Mysza
jak napiszesz liste to ją uzupełnię :)

Batonik
mam nadzieję, ze to wina innych jednostek...

Wczoraj wybrałam sie na mały spacerek- jak fajnie było wyjsć przewietrzyć sie po takim czasie.
Będe też ścigała pokarm, bo mi mała od cycków nie chce sie oderwać i ssie po 2-3h, z butelki bedzie szybsza akcja... choć co któreś karmienie, pewnie wybiorę te nocne, by pospać trochę ;)
Zaczęłam tez podoawać dziś smoczka Natce... hurra załapała i usnęła z nim... może w końcu odpuści usypianie przy cycku ;)

Hej Olkale ;-)

... z tymi butelkami to różnie bywa :sorry2: ja póki co mam tylko TT, mam nadzieję że się sprawdzą ;-)

... z tym odciąganiem pokarmu to dobrze ściągać tylko na 2-3 karmienia bo podobno to nie to samo co karmienie piersią i szybciej się traci pokarm :baffled: nie wiem ile w tym prawdy bo sama nie próbowałam ;-):-D

... co do wyników to mam nadzieję że wsio OK będzie bo jeszcze wczoraj rozmawiałam z ginem i on mówił, że najważniejsze żeby nie rosły bo wtedy nie trzeba będzie wcześniej rozwiązywać ciąży :sorry2: za chwilę ukończymy 35 tc ufffffff ... wzięłam się z racji tego za pranie wszystkiego do końca łącznie i na poniedziałek już mam nadzieję uda się spakować torbę :sorry2:

Bry wieczorowo
:blink:Hej Babolki jesteśmy ;-)

... od rana byłyśmy na badaniach co by mieć pod kontrolą aspat i alat :sorry2: no i ... po południu pani dzwoniła z przychodni bo się przestraszyła że mam znacznie podwyższone:zawstydzona/y: no i czy wiem że mam coś z wątrobą no to ja jej na to że wiem i pytam jakie wyniki :baffled: i z tego co mi powiedziała to wzrosły o ok 100 i drugi o ok 40 :-( nie panikuję bo dziś już nie zdążyłam odebrać mam nadzieję że mają jakieś inne jednostki bo jeśli w poniedziałek okaże się że nie to niestety będę musiała iść wcześniej do szpitala, ale to nie jest najgorsze bo nie powinny rosnąć :no: to zły znak :-( troszkę się już martwię

Kochana bedzie dobrze , nie martw sie na zapasa
Olkale to supcio ze sobie pospacerowałaś z maluda odrazu lepiej
do miłego .... :)

nerHej kobietki witam jak zwykle z luzka :-)
Batonik w wekend dokoncz sobie pranie i prasowanie i spakoj juz torbe poczucie ze ma sie juz wszystko gotowe zmniejsza nerwy i niebedziesz sie juz artwic ja mam juz wszystko gotowe i jestem spokojna a w niedziele zaczynamy 36 tydzien czyi 9 miesiac wiec juz ostatnia prosta i juz dzidzie bardziej gotowe sa na zycie po drugiej stronie brzuszka wiec cieszmy sie brzuszkiem puki jeszcze jest ;-)

... od rana byłyśmy na badaniach co by mieć pod kontrolą aspat i alat :sorry2: no i ... po południu pani dzwoniła z przychodni bo się przestraszyła że mam znacznie podwyższone:zawstydzona/y: no i czy wiem że mam coś z wątrobą no to ja jej na to że wiem i pytam jakie wyniki :baffled: i z tego co mi powiedziała to wzrosły o ok 100 i drugi o ok 40 :-( nie panikuję bo dziś już nie zdążyłam odebrać mam nadzieję że mają jakieś inne jednostki bo jeśli w poniedziałek okaże się że nie to niestety będę musiała iść wcześniej do szpitala, ale to nie jest najgorsze bo nie powinny rosnąć :no: to zły znak :-( troszkę się już martwię

biedactwo :-( trzymam kciuki :tak:

już szwów nie masz?? :-p to jak długo rana się goi, żeby można było je ściągnąć?? :zawstydzona/y: bo ja gdzieś czytałam, że 6 tygodni trwa połóg i myślałam, że szwy też tak długo się ma... :-p a ściąga się na żywca w domu przez położną?? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
A ja wczoraj ostatnia, a dziś pierwsza :-D

... ostatni będą pierwszymi ;-) ...

... my już też od 8 na nogach, ale jak zwykle zanim się człowiek ogarnie to już południe :-D zaraz wyruszamy na poszukiwanie prezentu dla R chrześniaka bo dziś idziemy na imprezkę imieninowo - mikołajkową :-p ... to będzie nie lada wyzwanie, przy okazji zamierzam dokupić resztę potrzebnych rzeczy w aptece dla Blanki :tak:

Pozdrawiamy

Witam się i ja sobotnio

Chatka ogarnięta , pranko zrobione a teraz laba do wieczora , niestety dziś puls wysoki wiec nie ma co szalec

Scully z tego co wiem to szwy wyciagaja po paru dniach , ja mialam rozpuszczalne takze ominelo mnie dotykanie przez polozną , bo ze mnie taka istotka ze nie kazdemu da sie dotykać :)

Batonik to przyjemnosci na imprezce

Miłego dnia ! Buzioleeee

hej kochane
batonik biedaczko przykro mi że znowu takie wyniki ale trzymam &&&& będzie ok najlepsza strona tego medalu jest takia że na święta będziecie we trójkę:):)

erba znowu uciekłaś ledwo co weszłam:(
scully najczęściej zakładają rozpuszczalne i same znikają:):)
olkaluś werandujesz już córcię:):)?

reklama
hej babeczki:)
Scully szwy po 9 dzniach mi ściagneli w ilosci 3 zewnętrzne ... nic nie bolało i lepiej jest bez nich, nic nie uwiera ;) rana nie krwawi... nie mam odwagi zerknać w lusterko... nie chcę wiedziec co tam się działo ;-)

Batonik moze i jest jak mówisz, ja też nie wiem... z tymze położna mi poradziła, zebym na nocne karmienie podała sciagniety pokarm, bo wtedy szybko mała wypije większą ilosć i nie będzie tak długo przy cycku wisiała (nieraz takie karmienie trwa i 3 h)
Choć z drugiej strony ściaganie laktatorem poleca sie w przypadku pobudzania laktacji.
Mi chodzi o to, że chciałabym wyjsć w czwartek na 2,5 h i chcę miec pewnosć, ze mała J będzie mógł w tym czasie nakarmić...
dziś podałam jej 120 ml pokarmu z butli i było mało :szok: szok ile ona pije?
Jestem dziś umeczona... nocka kilka razy budzeie na karmienie, i teraz dopiero od 10 usneła, marudka jakaś dzisiaj z niej... akurat teraz, a dziś chciałam zaczać werandować:baffled:
Fajnie, że juz wszystko poprałaś... 36tc to juz właściwie finisz... mała juz podrosła, nawet jakby musieli przyspieszyć poród to nie bedzie tragedii, ale trzeba być dobrej nadziei... puki co wszystko sie jakoś ułozyło ...

Batonik, Myszka mam prośbę sprawdxcie jak przechylacie Wasze butle z wodą (TT i mrs. Borown) to ona kapie czy leci ciurkiem?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry