reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
lopciu dziękujemy!
NB - nivea baby
TT - tommee tippee
Oj życzę Ci kochana z całego serducha żeby niedługo taki bobasek pojawił sie u Ciebie!
dziękuję
widzisz już wyszłam z wprawy żeby pamiętac te nazwy:):)
ale czytając te wasze listy to rzeczy podobne kupowałam z czego mój mały pod względem pampersów nie był wymagający i miałam nawet bella czy hagisy tylko ciuszków nie był taki duży wybór no były ale teraz już od noworodka ubiera się w ciuszki typowo chłopience lub dziewczeńskie:)
no a z kolei teraz szwagierki mały ma jakieś uczulenie i tylko pampersy
dużo zdjęć pstrykajcie bo potem miło się wspomina

Mysza zostaniesz na wychowawczym trochę czy wracasz od razu do pracy?

wierzę, ze doczekacie w końcu maluchów swoich... bozie oby szybko plizzzz

dla mam karmizcych piersia...konieczne wkładki laktacyjne... nie polecam beli (mają jakieś włoski czy cos i przylepiaja sie do brodawek) osobiscie bede kupowała Rossmana, bo i tak co 2-3 h trzeba zmieniać, a tam są tanie. No i polecam też muszle laktcyjne przdają sie przy sciaganiu pokarmu laktatorem...

Udało mi się dziś wystawic Natke na 5 min na powietrze... dała koncert przez okno :)

;-)Witam się jako pierwsza niedzielnie ;-)

... wczorajsza imprezka zaliczona do udanych :tak: ... młody cieszył się z prezentów imieninowo-mikołajkowych i dziwnym trafem dostał wszystko to o czym marzył ;-):-D

... coś mnie od rana katarek lekki bierze i kichanie :zawstydzona/y: mam nadzieję, że nic się z tego nie wykluje :sorry2:, w ogóle to od wczoraj mam dylemat i proszę o pomoc bo nie wiem ile czego mam zabrać do tego szpitala :baffled: mam mętlik w głowie :zawstydzona/y: PLEASE HELP !!!

P.S. czy mam prać w pralce ten gruby kocyk akrylowy czy wystarczy że go wypłucze w płynie :baffled::confused: a pościel ... rożek też do pralki :baffled: Boshhhhhhhhhhh ale jestem zielona :zawstydzona/y: jakby to moje pierwsze dziecko było :-D

Pozdrawiam niedzielnie zimowo :blink:

batonik
ja prałam wszystko w proszku jelp, nie używam żadnych płynów do płukania.

co do szpitala to:
duży recznik, mały i malutki, ostatni przydał sie w trakcie porodu, zmoczony, J przemywał mi czoło i kark,
stara koszula, bo ja rodziłam w swojej ;) i druga do przebrania
podkłady i majtki poporodowe fizelinowe (w szpitalu nie były potrzebne, tylko na wyjście) do domu co najmniej 2 paczki majtek, 3 paczki podkładów i 4 paczki podpasek Nova Maxi (tyle zużyłam do tej pory)
kosmetyki - bardzo mi się przydał płyn micelarny (używam go zamiast tonika)
po podmyciu przydały mi sie ręczniki papierowe - recznik drażnił rankę
woda mineralna koniecznie, co najmniej 1 lub 2 butle

polecam też do przemywania w domu po kazdym podmyciu Tantum Rose (saszetki do rozrobienia) kupiłam cała paczkę za duzo - wystarczą 4 saszetki (przynoszą ulgę - mają jakiś steryd o działaniu znieczulajacym i przeciwzapalnym)

poza tym: ksiazeczka, wyniki badań, karta ciazy, grupa krwi - ale Ciebie znają w szpitalu więc moze to wszystko już jest

jak coś sobie przypomnę dam znać

U mnie nocka super mineła... mała 2 razy na budzenie, ładnie jadła wiec sie wyspałam ... jak to dobrze być wyspanym.
Dzisiaj eksperyment... po południu na zakupy z J sie wybieramy i zostawiamy Natke z teściową... właśnie ściagnełam 150 ml pokarmu mam nadzieję, ze starczy jej (oczywiscie przed wyjsciem karmienie ;))

no i spróbuje też dzisiaj powerandowac chwilke :)

Witam ja tylko na chwileczkę.

sama nie wiem co mam myśleć, wczoraj był 22 dc, plamy krwi od samego rana, już właściwie w 21 dc jakieś plamki miałam wieczorem, nie wiem co to jest ale wszystko wskazuje na @!
Cycki bolą od 2 dni, nerwowa jestem tak że bym wszystkich zatłukła... do tego zapach dość dziwny mam.
Zapewne jakaś infekcja, to jeszcze przeboleje ale cykl 22 dniowy, super. Niby u mnie wszystko wporządku a tak naprawdę to czeka mnie kupa badań. Chyba we wtorek zrobie sobie jakieś hormonki i jestem zmuszona wkręcić się na wizytę do gina jeszcze w tym roku.

Mam małe załamanie małpowo - przed świąteczne.

reklama
Hej kobietki szlag mnie dzis trafia niemoglam sie od wczoraj dostac na zaden temat forum mi sie otwiera ale zaden temat iechce mi sie otworzyc teraz jakims cudem sie udalo ale niewidze sowaczkow ani awatarow tylko puste kwadraciki niewiem co jest grane sproboje was nadrobic jesli mi sie wlacza stronki
batonik ja pralam wzystko rozek cuszki kocyki reczniki i potem rozek przeprasowalam i wszystkie ciuszki na lewej stronie prasoalam a do szpitala dla dzidzi ciuzki na cztery dni bo tyle sie po c lezy rozek pieluchy i chusteczki nawilzane i szczoteczka do wloskow i ciucy na wyjscie i koniecznie do torby spakoj aparat z naladowanymi bateriami tel i ladowarke i podklady poporodowe dla siebie jak cos to to pisz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry