reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Batonik to dziwne że każą Ci claxene odstawić, bo jest coś takiego jak... (zapomniałam nazwy, ale sprawdzę i napiszę) i to się wtedy podaje przy porodzie żeby właśnie nie doszło do krowtoku.
Ale pewnie co szpital to inne praktyki.

Svensonka fajnie że już lepiej. No ja słyszłam że nie trzeba kąpać codziennie ale nie raz na tydzień. Noworodki mają właśnie taki naskórek który podczas kąpieli i wycierania tetrą trzeba złuszczyć.
Co do rurek to ja bym nie praktykowała...przyzwyczaisz córcię i będzie miała problemy żeby się sama mogła odgazować, a poza tym podrażnisz dupinkę i wtedy dopiero będzie darcie.

Miłęgo dnia kobietki...o liście pamiętam, ale potrzebuję czasu, ale pamiętam i zrobię dzisiaj.

reklama
:zawstydzona/y:zniknęłam na Housie ;-)

Erba ... odchwaszczanie mówisz :-D ... ja dziś zaliczyłam poranne, ale niestety z pomocą R :zawstydzona/y: bo samej już ciężko :-p

Myszka no więc wizyta na razie nie przyniosła specjalnie żadnych nowych wiadomości :sorry2: tzn dopóki nie będzie wyników badań to nic nie można powiedzieć :-( głównie zależy wszystko od tego czy aspat i alat nadal będą w tendencji spadkowej :blink: jeśli zatrzymają się lub odrobinę wzrosną to będzie cięcie :zawstydzona/y: jutro robię sobie dla swojej wiadomości badania :tak: bo jak znam życie to i tak w szpitalu będą je wszystkie powtarzać, ale chociaż będę troszkę spokojniejsza i świadoma :tak: poza tym jest jeszcze jedna kwestia tzn przed porodem muszę odstawić zastrzyki żeby nie doszło do krwotoku a jeśli sn to skąd będę wiedziała że za 2 dni np będę rodzić :baffled: tak więc nadal jestem skołowana bo wszystko rozstrzygnie się po 13 grudnia :sorry2:
Mi pomaga lustereczko , ale niedlugo rowniez m bedzie musiał pomagac
Batoniku nie denerwuj sie wsio bedzie ok i napewno dostaniesz instrukcje od swojeo gin :)
U nas ok mala ma mniejsze te kolki chyba bo tylko godzine placze wieczorami
kupilam tez butelki antykolkowe
takie rurki co sie do odbytu wklada na gazy dwie pary kropli wiec zobaczymy
ja zapalenie gardla prawie glos stracilam i -20 u mnie dzis masakra

No to supcio ze wsio ok

Myszko ze spokojem lista przy czasie i jeszcze raz wielkie dzieki

Tyle sie napisałam i mi wcięlo
A my po wizycie , jąderka są :-D nasz mały ksiąze rozwija się super waży 454 g o tydzien wyprzedza rówieśników . Podczas wizytki syncio mowił do nas :-) tak fajnie ruszał usteczkami i oczko przecierał :-) . I z wrazenia zapomniałam pytc jak tam pomiary polowkowe ale jak powiedziala ze piekna dzidzia rosnie to wsio ok ,no poza cisnieniem niestety za wysokie i babel tez mial dzis 180 mowi ze miesci sie jeszcze w normir ale ...,dostalismy magnez i mamy mierzyć cisnienie jak nie bedzie spadac to dostaniemy leki na obnizenie ,kwasu foliowego juz nie bierzemy za to dostalismy nastepne witaminki mum omega kurcze znowu mega wielkie tabsy :baffled: nastepna wizyta w Nowym Roku takze bedzie sie dluzyłooooo
ale napisalam

Miłego dnia !

Dziewczynki zrobię dla Was listę ale jutro...napiszę co my stosujemy i co warto kupić, bo dziecię śpi już 3,5godziny i zaraz pewnie się obudzi z wielkim głodem więc nie chcę się za to zabierać.

nie musisz się śpieszyć z tą listą :tak: po prostu w wolnej chwili, a my poczekamy :tak:

U nas ok mala ma mniejsze te kolki chyba bo tylko godzine placze wieczorami
kupilam tez butelki antykolkowe
takie rurki co sie do odbytu wklada na gazy dwie pary kropli wiec zobaczymy
ja zapalenie gardla prawie glos stracilam i -20 u mnie dzis masakra

może nareście pomoże :tak: trzymam kciuki :tak: przetrwacie i będzie to tylko wspomnienie :tak:

Ja dziś na obiad dla mnie i mamy robię pampuchy z truskawkami, a mąż zje risotto z warzywami :-p już nie mogę się doczekać :-p

Kobietki szukam łóżka na materac 120x200 cm :tak: może macie coś przetestowanego, bo jestem gotowa kupić przez net, ale boję się, że jakiś szajs kupię (który potem co obrót to skrzypnięcie), a potrzebuję przed Bożym Narodzeniem mieć już nowe łóżko :tak:

A my po wizycie , jąderka są :-D nasz mały ksiąze rozwija się super waży 454 g o tydzien wyprzedza rówieśników . Podczas wizytki syncio mowił do nas :-) tak fajnie ruszał usteczkami i oczko przecierał :-) . I z wrazenia zapomniałam pytc jak tam pomiary polowkowe ale jak powiedziala ze piekna dzidzia rosnie to wsio ok ,no poza cisnieniem niestety za wysokie i babel tez mial dzis 180 mowi ze miesci sie jeszcze w normir ale ...,dostalismy magnez i mamy mierzyć cisnienie jak nie bedzie spadac to dostaniemy leki na obnizenie ,kwasu foliowego juz nie bierzemy za to dostalismy nastepne witaminki mum omega kurcze znowu mega wielkie tabsy :baffled: nastepna wizyta w Nowym Roku takze bedzie sie dluzyłooooo
ale napisalam
Miłego dnia !

to dziś piątek :zawstydzona/y: jeden dzień mi uciekł, bo mi się zdawało, że dziś czwartek :-p człeczek w domu siedzi i już dni mi się zlewają :zawstydzona/y:
fajowo na wizycie było :tak: ja też już marzę o usg :sorry2: ostatnie miałam w 11 tc i nawet foty nie mam :sad: mam tylko z 6 tc i to dlatego, że mąż zrobił telefonem, ale to tylko kropeczka wyszła :-(

to dziś piątek :zawstydzona/y: jeden dzień mi uciekł, bo mi się zdawało, że dziś czwartek :-p człeczek w domu siedzi i już dni mi się zlewają :zawstydzona/y:
fajowo na wizycie było :tak: ja też już marzę o usg :sorry2: ostatnie miałam w 11 tc i nawet foty nie mam :sad: mam tylko z 6 tc i to dlatego, że mąż zrobił telefonem, ale to tylko kropeczka wyszła :-(
Ja tez nie wiem ja zyję :) zanaczy dni kumam hehhe ale z datmi mam problem :)
Kochana a jakie łózko to ma byc rama i materac czy tapicerowane :) moge troche podpowiedziec ale troszku pozniej bo teraz wale do kosmetyczki takze napisz mi i kolorystyke i wogole , z tym ze musisz sie spieszyc bo realizacja 2-4 tyg

Batonik to dziwne że każą Ci claxene odstawić, bo jest coś takiego jak... (zapomniałam nazwy, ale sprawdzę i napiszę) i to się wtedy podaje przy porodzie żeby właśnie nie doszło do krowtoku.
Ale pewnie co szpital to inne praktyki.

Svensonka fajnie że już lepiej. No ja słyszłam że nie trzeba kąpać codziennie ale nie raz na tydzień. Noworodki mają właśnie taki naskórek który podczas kąpieli i wycierania tetrą trzeba złuszczyć.
Co do rurek to ja bym nie praktykowała...przyzwyczaisz córcię i będzie miała problemy żeby się sama mogła odgazować, a poza tym podrażnisz dupinkę i wtedy dopiero będzie darcie.

Miłęgo dnia kobietki...o liście pamiętam, ale potrzebuję czasu, ale pamiętam i zrobię dzisiaj.

co kraj ti inne teorie rurki i tak nic nie daja wiec zaprzestane a kapiel dwa razy w tyg bede stosowac

Ja tez nie wiem ja zyję :) zanaczy dni kumam hehhe ale z datmi mam problem :)
Kochana a jakie łózko to ma byc rama i materac czy tapicerowane :) moge troche podpowiedziec ale troszku pozniej bo teraz wale do kosmetyczki takze napisz mi i kolorystyke i wogole , z tym ze musisz sie spieszyc bo realizacja 2-4 tyg

łóżko sypialniane + materac + schowek na pościel :tak: nie na nóżkach, tylko takie całe siedzące na podłodze, np. coś takiego:
NOWE SOSNOWE ŁÓŻKO SANDEMO 120x200 1000MEBLI_PL (1329352709) - Aukcje internetowe Allegro
to jest na mini nóżkach, ale boję się, że będzie słabe, choć jak patrzę to chyba fajne:
BARDZO MOCNE ŁÓŻKO ''MARZENIE''GR.3,5cm 120x200 (1344444410) - Aukcje internetowe Allegro
a to mi się strasznie podoba (tylko boję się nóżek, że się rozklekocze i chyba cieńkie jest, bo grubość desek 2,8 cm, a jedno z łóżek wyżej miało ponad 3,5 cm):
ŁÓŻKO DREWNIANE 'SARA' 120x200 olcha ! - 30 % (1327893087) - Aukcje internetowe Allegro

I co myślisz o tych? :confused:

witajcie dziewuszki
gratuluje wszystkim zaciażonym i tym ktore juz urodzily
pozdrawiam

a co u ciebie??

reklama
:blink:Hej Babolki jesteśmy ;-)

... od rana byłyśmy na badaniach co by mieć pod kontrolą aspat i alat :sorry2: no i ... po południu pani dzwoniła z przychodni bo się przestraszyła że mam znacznie podwyższone:zawstydzona/y: no i czy wiem że mam coś z wątrobą no to ja jej na to że wiem i pytam jakie wyniki :baffled: i z tego co mi powiedziała to wzrosły o ok 100 i drugi o ok 40 :-( nie panikuję bo dziś już nie zdążyłam odebrać mam nadzieję że mają jakieś inne jednostki bo jeśli w poniedziałek okaże się że nie to niestety będę musiała iść wcześniej do szpitala, ale to nie jest najgorsze bo nie powinny rosnąć :no: to zły znak :-( troszkę się już martwię

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry