reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam i ja poniedziałkowo
mialam problem z kompem dlatego mnie tyle nie było...poza tym jakos z czasem kiepsko... Natka mało spi, nawet nie bardzo mam czas nadroić.
Własnie siedze z nia przy cycku, nie wiem który raz dzisiaj ;(

Wychodzimy tez na spacerki... mam nadzieje, ze nie bedzie tak zimno u Nas.

w piatek bylismy u lekarza, mała przybrała 700g... wazy 4 kg, waga ze szpitala 3660 ;0 niezły klopsik rosnie

Batonik mam nadzieje, ze skończy sie na obserwacji...

Dziewczyny nie ma sensu czytac o porodach, i tak kazdy jest inny... sama pamietam jak mi takie rady dawałyscie ;)

reklama
Ps lozko i materac wybrany ???

:tak: łóżko tamto co link wklejałam, a materac też od nich wzieliśmy, bo łącznie dostaliśmy zniżkę 600 zł i gratis wałek pod głowę :tak: fakt, że sam materac kosztował nas 1200 zł, ale on pełno bajerków ma, a głównie zdecydowałam się na niego, bo jest specjalnie przeznaczony dla ludzi z problemami z kręgosłupem (dla mojego mężusia) :tak:

Hej dziewczynki to jak z tym progesteronem, wie któraś kiedy do badać?

Pajka kiedyś pisała o badaniach i sobie skopiowałam:
2-3 dc (dzień do wyboru) robi się
- prolaktyna
- LH
- FSH
- ESTRADIOL
12-13 dc
- progesteron
- LH
- FSH
- ESTRADIOL
- testosteron
19 dc
Testosteron + progesteron

dodatkowo na tarczyce, ale to nie jest zależne chyba od dc.

Skopiuj sobie, a nóż się przyda :tak:

To zrob jak ja rozooz sprzatanie na raty jeden dzien podlogi drugi lazienka trzeci kuchnia itd

chyba tak trzeba zrobić ;-) z mężem u mamy remoncik robimy i ja mu pomagam w jakiś drobnostkach i to zajmuje cały dzień :sorry: wstałam dopiero, zaraz jadę z mamą na zakupy i do taty na cmentarz świeczunie zapalić, potam do mamy i tam czekam na mężusia (u mamy dziś obiadek więc relaks od kuchni), potem karnisz wieszamy i drobiazgi remontowe... nie wiem czy jak wrócę to dam radę coś ruszyć... a jutro na pogrzeb jedziemy więc dzień zleci... coś czuję, że do środy nic nie ruszę :zawstydzona/y:

zawsze mowilam ze synek bedzie Dawidek ale to tak jakos tez do mnie nie trafiało . I zdecydowalismy ze bedzie jednak Roger imie zadkie i jak zaczelismy mowic to niektorzy mwili co za imie wiec jak tak zaczeli mowic to mnie coraz bardziej sie podobalo generalnie duzo osob teraz stwierdza ze ładne fajne i wogole . Moj m powiedział tak ze jak jest Amy to musi byc Roger i tak do niego mowimy .Imie pasuje do nazwiska no ogolnie nam sie podoba i nawet ginka stwierdzial ze fajnie i ze pasuje tak ze czekamy na naszego Rogerka :)

ja zawsze chciałam Łukaszka, wszyscy w koło twierdzą, że dziewczynka będzie (super może być), a ja na brzusio mówię maleństwo lub Kajtuś :-p

Dziewczyny nie ma sensu czytac o porodach, i tak kazdy jest inny... sama pamietam jak mi takie rady dawałyscie ;)

pewnie, że tak :tak: co kto ma przeżyć to i tak tego się nie zmieni i nie wie :tak: więc po co się denerwować :tak: ja cioci też powiedziałam, że jak ma coś być nie tak to choćbym rodziła na Księżycu to i tak tego nie zmienię :tak:

Ubieram się i lecę na te zakupy :tak: Cieszę się strasznie, bo będę buszować w sklepie kosmetycznym za prezentami dla tych powodzian co kiedyś pisałam :tak: Chciałabym zobaczyć ich minę jak dostaną paczkę z paczuszkami pod choinkę :-p Mam nadzieję, że będą zadowoleni :tak: Nie wiem tylko jak opisać paczuszki, żeby wiedzieli która dla kogo. Bo wiem, że On nazywa się Mariusz (bo na niego wysyłam paczki), córcia Julia 7 m-cy, a jego żona to... i właśnie nie wiem :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
sms od Batonika

"Już po badaniach i po przyjęciu! Z małą wsio ok a waży 2530g :( trochę mnie rozczarował bo liczyłam na wiecej! W badaniu gin wsio ok jutro krew i mocz! A dziś jeszcze tylko ktg! Pozostaje tylko leżeć i czekać :( Pozdrawiam"

hej kochane - wyników dalej nie ma pani ma wyłączona komórkę może urlop wzięła?
myszko i jak&&&
batonik życzę żeby bóle same ciebie wzięły i na święta we trójkę w domku pierniczka zajadaliście:)
aśka badanie w dniach 23-25 dc
zabka &&&& oby przed świętami:)
erba imię super:)
olkale może córcia na zmianę pogody taka mało senna:)
suzi witaj!!!

Witam sie i ja poznym popoludniem

Olkale moja corcia to tez tak spala jak sie mowi jak zajac na miedzy :)
A co do porodow do swieta racja nie ma co czytac i sluchac

Zabcia a Ty moze za duzo biegasz i brzusio boli po przeciez macica ma teraz duzo odpoczywac

Batonik trzymaj się

Olakle mnie uprzedzila z eska od Ciebie ale my przed chwila wrocilysmy od szczepienia

Lopciu wyniki napewno są siii
Sculyyy i bardzo dobrze ze zainwestowalas w dobry materac bo to on jest najwazniejszy

Jak tam zakupy swiateczne ???????

Buziaki

erbuś dla malego lego a tak spożywcze zakupiki zrobione w środę tylko jeszcze coś dokupić i dla M i wsio będzie

wow no to super
My dla Tuski tez wszystko mamy , dla m na imieninki kupione jeszce gwazdkowe prezenciki ale mam juz upatrzone takze spoko dzis dla chrzesniaczki wybralam branzoletke z zawieszkami z apartu dla drugiej siostrzenicy jakas bluze chyba wybiore . i tak wsztscy a my dorosli nie robimy sobie w tym roku
A w sobote wybieramy sie na pierwsze zakupy dla Bąbelka :) ale bedzie szał hi

Witam

Pajka kiedyś pisała o badaniach i sobie skopiowałam:[/FONT]
2-3 dc (dzień do wyboru) robi się
- prolaktyna
- LH
- FSH
- ESTRADIOL
12-13 dc
- progesteron
- LH
- FSH
- ESTRADIOL
- testosteron
19 dc
Testosteron + progesteron

dodatkowo na tarczyce, ale to nie jest zależne chyba od dc.

Skopiuj sobie, a nóż się przyda :tak:

Ubieram się i lecę na te zakupy :tak: Cieszę się strasznie, bo będę buszować w sklepie kosmetycznym za prezentami dla tych powodzian co kiedyś pisałam :tak: Chciałabym zobaczyć ich minę jak dostaną paczkę z paczuszkami pod choinkę :-p Mam nadzieję, że będą zadowoleni :tak: Nie wiem tylko jak opisać paczuszki, żeby wiedzieli która dla kogo. Bo wiem, że On nazywa się Mariusz (bo na niego wysyłam paczki), córcia Julia 7 m-cy, a jego żona to... i właśnie nie wiem :zawstydzona/y:

Dzięki za listę.
Fajnie że robisz takie niespodzianki potrzebującym, na pewno będą zaskoczeniu i się ucieszą.

Ja chyba w piątek wybiorę się do lekarza gina, jutro zadzwonię może jeszcze mnie przyjmie.

Jestem zła bo znalazłam prezent dla M ale niestety nigdzie nie mogę go kupić w skelpie i w kilku powiedziano mi że w tym roku tego nie kupię bo jest popyt i może w styczniu. Może zaryzykuje i zamówie przez internet ale boję się czy dotrze na pewno przed świętami.

Od jutra biorę się za sprzątanie domku, jakoś nie mam weny na nic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry