reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

eijf moze nasza psychika tak reaguje, ze ciało jakoś paradoksalnie strajkuje? ;-) leków nie chcę brać takich zagrażających potencjalnej fasolce. Myślałam o czymś naturalnym - już zaczęłam brać czosnek w tabletkach bo to podobno naturalny antybiotyk... Tylko ja się strasznie boję że to mi się rozwinie w jakąś mega chorobę typu własnie angina i wtedy niestety ale trzeba brać antybiotyk, więc bez sensu świadomie się starać. Wydaje mi się, że ja też chyba trochę wyolbrzymiam, bo mi zależy na dzidzi, to od razu katastroficzne mysli, że nie wiadomo co bedzie, a może jutro już przestanie boleć :tak:
Tez pomyslalam o tym samym:psychika.Chyba odgrywa wieksza role niz nam sie wydaje.jesli nie jest tragicznie to postaraj sie zlekcewazyc objawy i przeczekac?Witaminy nie zaszkodza,pij duzo wody,zjedz sobie loda (wbrew temu co wpajaly nam nasze matki,na chore gardlo absolutnie za cieplych napojow.wlasnie powinno sie to chlodzic),odpocznij jesli mozesz i mam nadzieje ze przejdzie.Ja bym nie wytrzymala gdybym znow musiala odlozyc strania na miesiac.Juz i tak wystarczajaco sie naczekam!Dlatego nie zakladam juz aparatu na zeby,przynajmniej na razie bo do tego trzeba robic zdjecia.

reklama
a mi lekarz powiedział, że przez pierwsze 4 tyg. i tak ukłąd krwionośny fasolki i matki jest rozłączony, dlatego bez obaw można się leczyć- tym bardziej jeszcze przed owulką...uważam, że bez paniki, 2razy ferwex na noc, wit. c i wapno i będzie z górki..

a mi lekarz powiedział, że przez pierwsze 4 tyg. i tak ukłąd krwionośny fasolki i matki jest rozłączony, dlatego bez obaw można się leczyć- tym bardziej jeszcze przed owulką...uważam, że bez paniki, 2razy ferwex na noc, wit. c i wapno i będzie z górki..
No w sumie masz racje.Albo po prostu spytac lekarza jakie leki mozna wziac kiedy stara sie zajsc w ciaze.Ja tak zrobilam kiedy mialam zapalenie i dal mi zastepcze.Przeciez na angine mozna zachorowac rowniez bedac w ciazy.Cos sie musi znalezc!

Witam piekne Panie :-D
tez sadze ze zanim ewentualna dzidzia sie zadomowi, a przed ewentualnym zaplodnieniem to juz wogole mozna sie normalnie leczyc, nie mozna w koncu popadac w paranoje i zanim sie nie jest pewnym ze ciaza jest wszystkiego pod nia podporzadkowywac, mysle ze lepiej teraz wziac leki i wydobrzec niz pozniej sie bardziej rozlozyc;-) a jak nie, to mleko z czosnkiem lub miodem, a ja to inny specyfik stosuje bardzo polecam bo naprawde pomaga, ogolnie mozna caly rok pic na odporonosc: rozpuscic z dwie lyzeczki miodu w cieplej wodzie (cieplej, nie wrzacej) przykryc i zostawic na noc, rano podgrzac tak zeby takie przyjemnie cieple bylo i wycisnac pol cytryny. ja jak sie juz przeziebiam to tak konkretnie potrafilam miec okropny meczacy kaszel przez 3 tygodnie, kiedys znajoma podsunela mi ten specyfik kilka dni i po kaszlu;-)

A co do watku to tez uwazam ze udany, lepiej jak taka grupka osob jest, kazdy wie kto jest kto i latwiej sie polapac, chcialam kiedys dolaczyc do dziewczym na jakims innym forum, to tylko mnie przywitaly czesc, czesc i dalej do swoich rozmow a cala masa ich tam byla, nie polapalam sie kompletnie kto jest kto, a poza tym dziennie mialy chyba z 20 stron postow wiec nie bylo opcji zeby nadrabiac codziennie:nerd::szok:

Ja dzis na baseniku bylam, troche sie zrelaksowac, gdzies indziej mysli skierowac, zaniedbalam sie ostatnio i juz z dwa tygodnie nie bylam:baffled: a tu wakacje sie zblizaja i trzeba jakos na plazy wygladac :-) chociaz tak szczerze mowiac to lata mi to grunt ze mojemu B sie podobam :-)

Mam takie pytanko kiedy najwczesniej mozna bete zrobic?? zeby cokolwiek wyszlo?? ja to okropna jestem mialam nie testowac przed @ a juz sobie plana knuje ze pod koniec pobytu w polsce sobie bete zrobie :zawstydzona/y: ale nie wiem czy nie bedzie za wczesnie, ile sie wogole czeka na wynik?? czy tak tydzien po owu juz by cos moglo wyjsc czy za wczesnie?? pewnie za wczesnie:baffled: przestan kobieto:wściekła/y: juz zaczynam swirowac, a co bedzie za dwa, trzy tygodnie ehhhh, my baby to mamy przerabane:baffled:

Hej dziewczynki:) Nadrobiłam to co wczoraj napisałyście:)

gaba serdeczne gratulacje! Super! Cieszę się ogromnie, ze Ci się udało:) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z Tobą i dzidzią:) Dzięki za fluidki:) Też sobie nałapałam:)

kiciaq wydaje mi sie, ze beta powinna już coś wykazać tydzień po owulce. O ile dobrze pamietam to beta wykazuje już chyba 3 tygodzniową ciążę. Ale na 100% pewna nie jestem. Co do czekania na wynik to różnie. U mnie czeka sie ok.1-2godz. Dziewczyny pisłąy, ze na następny dzień odbierałay. Pewnie zależy to od szpitala.

Co do powstania tego tematu to ja też sie cieszę, że zielona.wampirzyca wpadła na ten pomysł. Nie wiem o co chodziło tej dziewczynie, która uznała temat za zaśmiecanie forum. Nie chce, nie musi go czytać:) Ja na poczatku czytałam i udzielałam sie w temacie "mamusie, staraczki 2009" ale tam jest dużo osób i jak po południu nie czytam forum to rano mam do nadrobienia nawet 20 stron... Poza tym udziela sie tam kilka dziewczyn w zaawansowanej ciąży i jakoś tam smutno mi jak czytam ich posty. Po cichu im zazdroszczę...

Miłego dnia kochane:) U mnie nadal pogoda beznadziejna:( Zimno i pada:(

Witam piekne Panie :-D
tez sadze ze zanim ewentualna dzidzia sie zadomowi, a przed ewentualnym zaplodnieniem to juz wogole mozna sie normalnie leczyc, nie mozna w koncu popadac w paranoje i zanim sie nie jest pewnym ze ciaza jest wszystkiego pod nia podporzadkowywac, mysle ze lepiej teraz wziac leki i wydobrzec niz pozniej sie bardziej rozlozyc;-) a jak nie, to mleko z czosnkiem lub miodem, a ja to inny specyfik stosuje bardzo polecam bo naprawde pomaga, ogolnie mozna caly rok pic na odporonosc: rozpuscic z dwie lyzeczki miodu w cieplej wodzie (cieplej, nie wrzacej) przykryc i zostawic na noc, rano podgrzac tak zeby takie przyjemnie cieple bylo i wycisnac pol cytryny. ja jak sie juz przeziebiam to tak konkretnie potrafilam miec okropny meczacy kaszel przez 3 tygodnie, kiedys znajoma podsunela mi ten specyfik kilka dni i po kaszlu;-)

A co do watku to tez uwazam ze udany, lepiej jak taka grupka osob jest, kazdy wie kto jest kto i latwiej sie polapac, chcialam kiedys dolaczyc do dziewczym na jakims innym forum, to tylko mnie przywitaly czesc, czesc i dalej do swoich rozmow a cala masa ich tam byla, nie polapalam sie kompletnie kto jest kto, a poza tym dziennie mialy chyba z 20 stron postow wiec nie bylo opcji zeby nadrabiac codziennie:nerd::szok:

Ja dzis na baseniku bylam, troche sie zrelaksowac, gdzies indziej mysli skierowac, zaniedbalam sie ostatnio i juz z dwa tygodnie nie bylam:baffled: a tu wakacje sie zblizaja i trzeba jakos na plazy wygladac :-) chociaz tak szczerze mowiac to lata mi to grunt ze mojemu B sie podobam :-)

Mam takie pytanko kiedy najwczesniej mozna bete zrobic?? zeby cokolwiek wyszlo?? ja to okropna jestem mialam nie testowac przed @ a juz sobie plana knuje ze pod koniec pobytu w polsce sobie bete zrobie :zawstydzona/y: ale nie wiem czy nie bedzie za wczesnie, ile sie wogole czeka na wynik?? czy tak tydzien po owu juz by cos moglo wyjsc czy za wczesnie?? pewnie za wczesnie:baffled: przestan kobieto:wściekła/y: juz zaczynam swirowac, a co bedzie za dwa, trzy tygodnie ehhhh, my baby to mamy przerabane:baffled:
Za bardzo sie tematem bety nie interesowalam bo nie planowalam i nie planuje jak na razie robic,ale tak na ludzka logike to jak sobie pomysle ze zarodek od 7 do 10 dnia (jakos tak) sie zagniezdza to tydzien moze byc chyba za wczesnie.Ja bym dala sobie choc 10 dni (wtedy niby niekore testy mozna juz robic wiec tym bardziej beta wyjdzie).Po co sie ewentualnie rozczarowac?Wiesz ,hormon wzrasta dopiero po zagniezdzeniu czyli jesli po 7 dniach sie zagniezdzi to poczekalabym ze dwa dni...sprobuj w 10tym.Ja czekam na testy(istneija testy o czulosci 10 mlU a to naprawde malo ale czy sa takie dobre to nie wiem),ale co tu mowic,ja nawet owulacji jeszcze nie mialam.

Cześć dziewczyny. U mnie także równie beznadziejna pogoda jak wczoraj:dry:ochydna....JEstem odrobinkę zaniepokojona. Od wczoraj pobolewają mnie na zmianę jajniki i brzuch boli mnie tak, jakbym miała zaraz dostać @:confused:To mój 13 dc, nie mam ani grama śluzu-zupełnie sucho....nigdy nie miałam czegoś takiego..Dzisiaj powinny przyjść moje zamówione testy z allegro. Dla pewności zrobię ciążówkę i zarejesteuję się do ina na usg, niech sprawdzo, co się do cholerki dzieje...no mówię wam, 13 dc i całkiem, całkiem sucho.....

Cześć dziewczyny. U mnie także równie beznadziejna pogoda jak wczoraj:dry:ochydna....JEstem odrobinkę zaniepokojona. Od wczoraj pobolewają mnie na zmianę jajniki i brzuch boli mnie tak, jakbym miała zaraz dostać @:confused:To mój 13 dc, nie mam ani grama śluzu-zupełnie sucho....nigdy nie miałam czegoś takiego..Dzisiaj powinny przyjść moje zamówione testy z allegro. Dla pewności zrobię ciążówkę i zarejesteuję się do ina na usg, niech sprawdzo, co się do cholerki dzieje...no mówię wam, 13 dc i całkiem, całkiem sucho.....

kochana jak bedzie nadal sucho to kup sobie w aptece pre-seed... ja powinnam dzisiaj dostac poczta :-):tak:

reklama
Heh no tez tak sadzilam z ta beta, ze niestety to za wczesnie, no nic bede musiala poczekac i zrobic normalny test, bo juz mnie w Pl nie bedzie wtedy, zeby zrobic bete:no:
Zielona moze po prostu Ci sie przesunelo cos, hmm nie wiem co Ci doradzic bo takie sytuacje sa najgoresze jak co miesiac wszystko mniej wiecej tako samo wyglada, a tu nagle jakis zonk i zupelnie inaczej, mozna sie wkurzyc:baffled:

Kurcze a za to pogoda to faktycznie lipa jak widze w Polsce, ja za tydzien jade i chcialam sie troche na sloncu powylegiwac, a chyba zamiast tego kajakiem bede plywac i w kaloszach chodzic:baffled: swiat staje na glowie w Anglii w tym roku mamy piekne lato, a centrum Europy prawie plywa:baffled:

Do góry