reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Selen to wogle trucizna i kiedys ludzie sie go bardzo bali:-D dopiero po jakis tam latach stwierdzono, ze to super suplement diety szczegolnie dla facetow bo selen podobno super dziala na zolnierzyki i nie tylko jest w orzechach tez bogatym źródłem selenu są kiełki pszenicy, pełnoziarnisty chleb i otręby, czosnek, cebula, brązowy ryż, kapusta brokuly, mieso, grzyby, wiecej nie pamietam:dry: ja wogole uwielbiam sledzic te wszystkie pierwiastki co gdzie i jak:-)

No to mam teraz pomysl na jutrzejszy obiad: kielki pszenicy z brązowym ryzem, mięsem i orzechami brazylijskimi i lampka wina :) Dzieki Noukie

reklama
No to mam teraz pomysl na jutrzejszy obiad: kielki pszenicy z brązowym ryzem, mięsem i orzechami brazylijskimi i lampka wina :) Dzieki Noukie
ja jak slowo daje ide jutro po orzechy,ale to bardziej dla mnie bo selen zbija niby przeciwciala anty tpo.
baw sie dobrze na weselu.ja tez niedlugo mam ale tu w nl.

Witam wszystkie dziewczyny STARAJĄCE się :-) Dziwnie się czuję będąc tu.... tzn. chciałabym z mężem mieć już swoją kruszynkę ale mówienie tego "na głos" powoduje że jestem troszkę "onieśmielona"... a raczej strach że zacznę starać się na poważnie a nic z tego nie będzie... :( Pozdrawiam Was :)
Witam. Starajcie sie starajcie a ja trzymam kciuki

Biedronko i widzisz wszystko ładnie się składa, ale masz fajnie, że juz owu. u mnie do owu prawie 3 tyg i nuuuda na froncie staraniowym
Narazie czekam oby pecherzykl pekl:-)

wiem wiem ze nie cukierki i daltego spytalam czy sa przeciwskazania.powiedziala ze taka dawka nie.W sumie anty tpo sie nie leczy a mimo wszystko chcialam sprobowac bo lekarze te tabletki przepisuja(thyrox czy cos takiego.w pl to samo tylko z euthyrox).Mimo pozostalych hormonow tarczycowych w normie.nie wiem,moze po prostu tonacy brzytwy sie chwyta?Wolalabym nie miec nic i normalnie zajsc w ciaze ale tak nie jest a skoro przeciwciala maja zwiazek z poronieniami to moze maja tez zwiazek z zagniezdzeniem?Czytalam i slyszalam w laboratorium w pl np.ze moga nie rozpoznawac zarodka.normalnie anty tpo wybija np,bakterie a u mnie wybija zrowe organy.Za bardzo tez sie nie znam.Poza tym moze mam poronienia o ktorych nie wiem?Moze boje sie ze jak zajde to poronie a badania wykazaly ze kobiety ciezarne stosujace thyrax maja tych poronien mniej;on jakos te anty neutralizuje.Ah sama juz nie wiem.Bede na razie brala pod kontrola i zobacze za 6 tyg.Poza tym chce isc w pl do ginekologa-endokrynologa ktory powinien znac sie i na jednym i na drugim.
Wiesz skoro eutyrox to syntetyczne hormony tarczycy to skoro ty je masz w normie to po co je lykac to moze tylko niepotrzebnie pobudzic tarczyce, bo i tak nie obnizy anty tpo ktore i tak bedzie wysokie, to juz chyba lepiej ten selen co typowo zmniejsza te anty tpo

ja jak slowo daje ide jutro po orzechy,ale to bardziej dla mnie bo selen zbija niby przeciwciala anty tpo.
baw sie dobrze na weselu.ja tez niedlugo mam ale tu w nl.

dziewczyny przebrnełam przez drukowanie pracy licencjackiej, ile się namęczyłam przy tym , na wkurzałam to głowa mała ! nawet drukarka małpa jedna fiksowała i musiałam ją odinstalować , zainstalować jeszcze raz , a i tak cholera nie wydrukowała wszystkiego, muszę poprawić conajmniej 8 stron, niech to szlak !!!

i mąż znowu poległ... już chyba 4 dzień bez przytulaków... oby to co było wcześniej wystarczyło do zafasolkowania... już mam dość wszystkiego przez ten licencjat...

dziewczyny przebrnełam przez drukowanie pracy licencjackiej, ile się namęczyłam przy tym , na wkurzałam to głowa mała ! nawet drukarka małpa jedna fiksowała i musiałam ją odinstalować , zainstalować jeszcze raz , a i tak cholera nie wydrukowała wszystkiego, muszę poprawić conajmniej 8 stron, niech to szlak !!!

i mąż znowu poległ... już chyba 4 dzień bez przytulaków... oby to co było wcześniej wystarczyło do zafasolkowania... już mam dość wszystkiego przez ten licencjat...
Glowa do góry bedzie dobrze, trzymam kciuki i za zafasolkowaznie jak i za obrone:-):tak:

Emilka czułości 25 to dopiero w terminie @ można być pewnym.

Eijf idealne tsh dla starających się to 1,5.
kurcze. to już nie wiem. nie wiem też który termin spodziewanej @ mam brać pod uwagę, skoro mam różne lutealne. Najwcześniejszy termin to niedziela, a najbardziej prawdopodobne to poniedziałek i wtorek. Jeszcze środa wchodzi w grę, ale tu już prawdopod. mniejsze.

właśnie odkryłam, że jeden z tych testów (AMIL) ma czułość 20! W instrukcji piszą, że może być przeprowadzany już od 6 dpo. to może ten zrobię... albo znowu zdezerteruję, jak co miesiąc... hihi dzięki temu mam te same dwa testy już od kilku miesięcy nietknięte, a jaka oszczędność :-p

reklama

martilla tylko spokój nas moze uratować :tak: jak to mawiała moja mama. teraz idź już spać. licencjat niedługo obronisz i będziesz miała wakacje :-p:happy: a fasolka jeśli chce to się pocznie i tak :tak:

Do góry