reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

uuu Agutka czyli myślisz że się nie udało czy po prostu za wczesnie?? Ja tez sobie teraz obiecałam, że dopóki @ nie przyjdzie to zero aptek!!!!!Ale czy wytrzymam....

Kerna,nie wiem... Ale moje dzisiejsze nastawienie jest takie: "Nie udało się"... :-( :zawstydzona/y:

Ja tak sobie obiecałam... Ale wczoraj,gdy byłam z Zuzią w mieście oglądać choinki... Nie wytrzymałam i weszłam do apteki... Kupiłam Quick Vue. Tam było napisane,że wykrywa ciążę już w 1szy dzień planowanej @. A u mnie do tego jeszcze czas... Kurna,mogłam kupić test strumieniowy,jak już! :wściekła/y:
Głupia jestem i tyle... I nawina. :-(

reklama
Witajcie dziewczyny:)

Kobiety umiecie zinterpretować wyniki FSH i LH?
W/g norm - jeden wynik prawidłowy a drugi jakby norma przekroczona i nie rozumiem tego.
FSH - 4 dc faza falikularna 11,10 mIU/ml - normy 2,8 do 11,3
LH - 4 dc - 5,90 mIU/ml - normy od 1,1 do 11,6

Przekroczone FSH?
W internecie nic na ten temat nie ma?

FSh w przedziele od 9-12 oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. Bardziej niepokojący niestety u ciebie jest stosynek obu gonadotropin, ponieważ u ciebie wynosi on 0,53, a w przypadku prawidłowego cyklu jest on równy 1. Stosunek poniżej 0,6 moze wskazywać na niewydolność przysadki. Bardzo mi przykro z powodu tego co napisałam, ale taką właśnie wiedzę posiadam.

Tak czy inaczej będziesz musiała te wyniki potwierdzić w przyszłym cyklu i najlepiej w innym laboratorium. Na pewno musisz to pokazać lekarzowi.

lauraona ---> oj jak bym bardzo chciała żeby się udało - mówię ci... a objawów jako takich nie mam... jestem "Zrypana", drażni mnie młode - ale to na @... rozpoczęła się u mnie także faza knura, tzn zeżarłabym konia z kopytami i mam ogromną pokusę na kinderki mojego synka ;-) ale to o niczym nie świadczy... nie nakręcam się absolutnie i powiem wam, że fakt że mam dwa testy w domu pomaga mi ich nie zrobić... pomaga mi to się nie nakręcać.

wogóle powiem szczerze że nie wiem czy zatestuję... po co? chyba że małpiszonica nie przyjdzie ;-)

agutka---> przełożę cię przez kolano i będę lała po pupce aż spuchnie jak dalej będziesz mi tu się złościć!!! :-p spoko - nie wytrzymalaś i teraz wyciągamy wnioski. NIE TESTUJEMY razem możemy to zrobić chcesz? poczekamy spokojnie - małpiszon będzie to będzie, sylwester będzie nasz :tak::-D

FSh w przedziele od 9-12 oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. Bardziej niepokojący niestety u ciebie jest stosynek obu gonadotropin, ponieważ u ciebie wynosi on 0,53, a w przypadku prawidłowego cyklu jest on równy 1. Stosunek poniżej 0,6 moze wskazywać na niewydolność przysadki. Bardzo mi przykro z powodu tego co napisałam, ale taką właśnie wiedzę posiadam.

Tak czy inaczej będziesz musiała te wyniki potwierdzić w przyszłym cyklu i najlepiej w innym laboratorium. Na pewno musisz to pokazać lekarzowi.

kurcze agniesia ty to jesteś normalnie fachura.... laura nie wieszaj się bo ciebie też stłukę!!!!!!!!! agniesia napisała i teraz głowa do góry i dalej się badać...:rofl2: będzie dobrze, MUSI BYĆ!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marulka,hihihi,to mi humor poprawiłaś tym przełożeniem przez kolano! :laugh2:
Ja właśnie mam nauczkę na przyszłość... Nie wcześniej niż w dzień spodziewanej @! A teraz,w tym cyklu,to w ramach pokuty za dzisiejszy "wybryk" postawiłam sobie testowanie dopiero 21.12. . Wytrzymam! Już teraz na pewno!
A którego Ty testujesz? :cool2:

Cyce bolą. :confused2:

Laura - do takich zakłóceń dochodzi często, przez nadmierne odchudzanie lub nadmierny wysiłek, przyjrzyj sie swojej diecie, bo często wszystko wraca do normy po ok. roku normalnego odżywiania, ale zważywszy, ze masz swoje lata, to nikt nie będzie tak długo czekał i zaczną cię leczyć hormonalnie, przy takich wynikach też jest mozliwe bycie mamą!!!

Marulka,hihihi,to mi humor poprawiłaś tym przełożeniem przez kolano! :laugh2:
Ja właśnie mam nauczkę na przyszłość... Nie wcześniej niż w dzień spodziewanej @! A teraz,w tym cyklu,to w ramach pokuty za dzisiejszy "wybryk" postawiłam sobie testowanie dopiero 21.12. . Wytrzymam! Już teraz na pewno!
A którego Ty testujesz? :cool2:

Cyce bolą. :confused2:

nie wiem... suwaczek pokazuje jeszcze 6 dni więc nie wcześniej.... FF mówi, że to dopiero 4dpo więc nie ma sensu - szkoda kasy i testu... pewnie jak już będzie 7 dpo to mnie łapki będą świerzbić ale postaram się być twardzielem jak steven seagal:-p:sorry:
myśli nie dają mi spokoju ale staram się być opanowana...

nie wiem... suwaczek pokazuje jeszcze 6 dni więc nie wcześniej.... FF mówi, że to dopiero 4dpo więc nie ma sensu - szkoda kasy i testu... pewnie jak już będzie 7 dpo to mnie łapki będą świerzbić ale postaram się być twardzielem jak steven seagal:-p:sorry:
myśli nie dają mi spokoju ale staram się być opanowana...

Kurcze... Nie sądziłam,że przy 2gim zajściu w ciąże będzie to takie trudne... Ale fakt,G. nie jest biologicznym ojcem Zuzi i to mnie trochę martwi... I jak narazie on nie jest zdecydowany na badania,bo mówi,że jeszcze krótko się staramy i że wszystko może się zdarzyć... Zazdroszczę mu tego spokoju,chociaż wiem,że sam też to przeżywa...

reklama
laura - najważniejsze to jest to byś sie teraz nadmiernie nie denerwowała, bo niestety z laboratoriami różnie bywa, mi kiedyś wyszedł taki wynik hormonów, że tragedia, byłam pewna, że już nigdy nie będzie dzieci, ale po pwtórce okazało sie, ze to były jakieś bzdury!!!!

Do góry