• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Myniu zaszkodzic nie zaszkodzi ta luteina bo ja ją dostałam na podtrzymanie przy plamieniach w ciazy. Najwzyzej jak dostaniesz @ odstawisz.

Faktycznie nasze sluby różnią się w dacie o tydzień :-) niedługo rocznica...

oo Karolcia ładny wykresik CI się prezentuje hohoh nie zapeszajmy:):)
ja czekam na okres jak na zbawienie bo już chce zacząć nowy cykl. w poniedziałek będę miała nowy termometr :)

No powiem ci czarnooka, że jak by cykl się nie udał to zawsze najlepiej jak @ szybko przyjdzie bo wtedy nowy cykl się zaczyna i można zaś próbować :)

Mynia z innego forum:

cytat z ulotki luteiny podjęzykowej :

W zaburzeniach cyklu miesiączkowego i zespole napięcia przedmiesiączkowego podjęzykowo 50 mg progesteronu 3- 4 x dziennie. W zaburzeniach cyklu miesiączkowego, zespole napięcia przedmiesiączkowego leczenie progesteronem kontynuuje się przez 3-6 kolejnych cykli.

W hormonalnej terapii zastępczej w połączeniu z estrogenami 50 mg progesteronu podjęzykowo 3-4 x dziennie

W próbie progesteronowej we wtórnym braku miesiączki progesteron podaje się podjęzykowo w dawce 50 mg 3-4 x dziennie przez 5-7 dni. Krwawienie powinno wystąpić w ciągu 7-10 dni od zaprzestania podawania progesteronu.

W leczeniu czynnościowych krwawień z dróg rodnych 50 mg progesteronu podjęzykowo 3-4 x dziennie przez 5-7 dni. Leczenie należy kontynuować przez kolejne 2-3 miesiące od 15 do 25 dnia cyklu.

W poronieniach nawykowych i zagrażających, cyklach bezowulacyjnych i indukowanych 100 mg progesteronupodjęzykowo 3-4 x dziennie.

W przypadku poronień nawykowych suplementację progesteronu należy rozpocząć w cyklu, w którym planowane jest zajście w ciążę, a nawet wcześniej. Należy ją kontynuować nieprzerwanie do ok. 18 - 20 tygodnia ciąży.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry