reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Myniu zaszkodzic nie zaszkodzi ta luteina bo ja ją dostałam na podtrzymanie przy plamieniach w ciazy. Najwzyzej jak dostaniesz @ odstawisz.

Faktycznie nasze sluby różnią się w dacie o tydzień :-) niedługo rocznica...

oo Karolcia ładny wykresik CI się prezentuje hohoh nie zapeszajmy:):)
ja czekam na okres jak na zbawienie bo już chce zacząć nowy cykl. w poniedziałek będę miała nowy termometr :)

No powiem ci czarnooka, że jak by cykl się nie udał to zawsze najlepiej jak @ szybko przyjdzie bo wtedy nowy cykl się zaczyna i można zaś próbować :)

Mynia z innego forum:

cytat z ulotki luteiny podjęzykowej :

W zaburzeniach cyklu miesiączkowego i zespole napięcia przedmiesiączkowego podjęzykowo 50 mg progesteronu 3- 4 x dziennie. W zaburzeniach cyklu miesiączkowego, zespole napięcia przedmiesiączkowego leczenie progesteronem kontynuuje się przez 3-6 kolejnych cykli.

W hormonalnej terapii zastępczej w połączeniu z estrogenami 50 mg progesteronu podjęzykowo 3-4 x dziennie

W próbie progesteronowej we wtórnym braku miesiączki progesteron podaje się podjęzykowo w dawce 50 mg 3-4 x dziennie przez 5-7 dni. Krwawienie powinno wystąpić w ciągu 7-10 dni od zaprzestania podawania progesteronu.

W leczeniu czynnościowych krwawień z dróg rodnych 50 mg progesteronu podjęzykowo 3-4 x dziennie przez 5-7 dni. Leczenie należy kontynuować przez kolejne 2-3 miesiące od 15 do 25 dnia cyklu.

W poronieniach nawykowych i zagrażających, cyklach bezowulacyjnych i indukowanych 100 mg progesteronupodjęzykowo 3-4 x dziennie.

W przypadku poronień nawykowych suplementację progesteronu należy rozpocząć w cyklu, w którym planowane jest zajście w ciążę, a nawet wcześniej. Należy ją kontynuować nieprzerwanie do ok. 18 - 20 tygodnia ciąży.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry