reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Ehhh choróbsko się panoszy. bakterie jakieś nas atakują...mój małż wziął nowy tel na abonament i zachowuje się jak dziecko dłubie i dłubie w nim...dobrze,że przytulanki były...:-D

reklama
Kochane a ja mam zapytanie do Was w sprawie temp. Bo trzeba mierzyć o tej samej porze by była prawidłowa ale czy jeżeli np mierzy się ją o 6 rano a w jakiś dzień człowiek obudzi się o 4 czy 5 rano, ale nie wstaje tylko dosypia do tej godziny 6 i wtedy mierzy to ta temp jest wiarygodna czy powinno się ją zmierzyć o tej 5 przykładowo????????????? Tak się zastanawiam bo przecież czasem tak bywa, że się człowiek przebudzi czy coś tam.

Faceci są jak duże dzieci , więc nie ma co im się dziwić kochane :)

wiecie co dziewczynki, może się to wydać Wam dziwne.. ja to czasem poprawiam sobie humor czytając wątek ze wspomnieniami dziewczyn z porodów. Nie mam dołka, że one już urodziły swoje skarby a ja nie mam jeszcze dzieci, wręcz przeciwnie-uwielbiam te historie, są takie piękne, nie naciągane, to jest prawdziwe życie..,np. https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2012-f420/opowiesci-z-porodowki-bez-komentarzy-57814/
jeszcze jedno, tak mi się przypomniało ;) - moja przyjaciółka wyszła za mąż jak miała 19 lat, przez 13 lat nie udało się jej zajść w ciążę.. i wiecie co - udało się im począć dziecię w moją i mojego męża noc poślubną!:-D:tak: ha ha

Witajcie.
Od godziny czytam, co od wczorajszego wieczora przybyło, a w tym czasi kolejne strony dochodzą.
Ja dzisiaj padam, przeszliśmy 24 km po górach i w deszczu przemoczeni do suchej nitki, ale jaka satysfakcja.
Nawet nie miałam od ranu czasu sprawdzić co ze śluzem i szyjką. Ale jak na mnie to za wcześnie na owulację powinna być dopiero koło czwartku-piątku więc jakoś się nie przejmuję.

Myniu Ty to się masz ostatnio z tymi przejściami, trzymaj się!
Królewna - nie spiesz się za bardzo z tym rozpoczynaniem nowego cyklu jeszcze może się coś pozmieniać
Mgiełka przykro mi z powodu @
Sailor - no to szybko Ci pozytywny test wyszedł myslałam, że będziemy gdzieś mić koło siebie owulkę ale ja tego nie sprawdzę bo nie wzięłam w bieszczady testów, więc pozostaje poczekać do jutra wieczora.

No i z tego wszystkiego zapomniałam komu co jeszcze miałam napisać...
Teraz już sobie leżę na łóżeczku i próbuję dojść do siebie po niesamowicie sycącej obiadokolacji

Dziewczyny macie jakiś pomysł co można zrobić na romantyczną kolację? Bo ja ostatnio ze swoimi pomysłami mam problemy ;)

Dziewczyny ja nadal mam krew, to chybs jednak okres bedzie.....
Doradzcie mi czy mam odstawic luteine juz?? Bo mialam braz 10 dni od 16dc czyli zostalo mi jeszcze 3 dni... Co mam zrobic?

Kochane a ja mam zapytanie do Was w sprawie temp. Bo trzeba mierzyć o tej samej porze by była prawidłowa ale czy jeżeli np mierzy się ją o 6 rano a w jakiś dzień człowiek obudzi się o 4 czy 5 rano, ale nie wstaje tylko dosypia do tej godziny 6 i wtedy mierzy to ta temp jest wiarygodna czy powinno się ją zmierzyć o tej 5 przykładowo????????????? Tak się zastanawiam bo przecież czasem tak bywa, że się człowiek przebudzi czy coś tam.

Faceci są jak duże dzieci , więc nie ma co im się dziwić kochane :)

Karola, tu dziewczyny zawsze piszą, że zaburzona jak wstają w nocy siusiu np... Ja wstaję prawie każdej nocy i nie licząc bierzącego wykresu, moje wykresy sa bardzo ładne. Nie zaburza mi to niczego. Zasada jest generalnie taka, że powinno sie mierzyć temp po minimum 3-godzinnym wypoczynku, mniej więcej o tej samej porze z wahaniem półtoragodzinnym. Jeśli zdarza Ci się wstawać raz później raz wcześniej niż Twoja ustalona godzina to oznacza to 45 minut wcześniej i 45 minut później. Mi się nigdy nie zdarza później mierzyć więc całe te półtorej godziny biorę sobie na "przed moją godziną". Mierzę o 6:10 i jeśli w nocy obudzę się przed 5 to idę siusiu, wracam szybko do łóżeczka i nie przejmuję się tym, a jeśli obudzę się po 5 to po prostu mierzę wcześniej przed wstaniem. Natomiast co do obudzenia się bez wstawania to w ogóle nie ma problemu. Dopóki nie wstaniesz, a obudzisz się tylko na chwilę to nie ma to znaczenia.

reklama
Dziewczyny ja nadal mam krew, to chybs jednak okres bedzie.....
Doradzcie mi czy mam odstawic luteine juz?? Bo mialam braz 10 dni od 16dc czyli zostalo mi jeszcze 3 dni... Co mam zrobic?

Ja bym jeszcze dziś wzięła, nie zaszkodzi jedna dawka. A jutro zobaczysz czy się @ rozkręci czy się okaże że to plamienie

Do góry