reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Witajcie kochane!
W tym miesiącu - ciągle niemogę się nadziwić, że tyle z Was mnie miło przywitało! :) dziękuję bardzo...Czytam te Wasze historie i myślę sobie,że to niesprawiedliwe, ze tyle osób chce miec dziecko, a nie udaj im się, inni natomiast nie chcą, a mają....W tym cyklu jeszcze nie staramy się jakoś konkretnie, dopiero od następnego, ale nie zabezpieczamy się. Po cichu liczę, że może się uda! :) Poprzednim razem udało nam się zajść za pierwszym razem - dzięki testom owulacyjnym. W następnym cyklu też będę ich uzywać. Chociaż troszkę się martwię, bo obliczylam, że w tym czasie wyjeżdzam na 5cio dniowa wycieczke z moja klasa...(pracuje w szkole). No nic to, moze cos się przesunie. W koncu nie jestesmy automatami i mamy rozne odchylenia. Tym razem bylyby one wskazane...! Wydaje mi się, że w niedziele miałam owulację (śluz, 14 dzien cyklu). Jeśli komórka rzeczywiście sie uwolniła, to bylo we mnie wtedy dużo plemniczków :))) zobaczymy....życzę Wam wszystkim miłego dnia!!! pozdrawiam

reklama
Hej Staraczki ! dawno mnie u Was nie było. Gratuluje nowym zafasolkowanym:* !!!! U mnie od 3 dni bardzo nerwowo - trzeci dzień nie mam @. robiłam dwa testy ale są negatywne. OD 2 lat (czyli od kiedy przestałam używać plasterków anty.) nie zdarzyło mi się, aby @ nie przyszła na czas. Leciutko pobolewa mnie prawy jajnik, tak jak przy owulce. Z pewnością jest to inny ból niż zazwyczaj zapowiadający @. Zastanawiam się kiedy pójść do lekarza ?

Puszka, nie chcę zabijać Twojej nadziei i oczywiście trzymam kciuki:)
Ja niedawno (gdy tu zawitałam) miałam cykl 35 dniowy po raz pierwszy w życiu, zwykle miałam max 30-31 dni... też robiłam test, negatywny oczywiście a po 3 dniach @ przyszła.. poczekaj jeszcze troszkę i najwyżej później zdecyduj się na wizytę u lekarza:)

Cześc Kochane.,..
Czarni przykro mi z powodu kaca,
pouszka trzymamy kciuki...
karolka no no miejmy nadzieje \
każdej z was śle &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a co do mnie i okruszka dużo jemy, mało śpimy bo do pracy trza chodzić, dzisiaj pierwszy nasz spacer do pracy pieszo... nóżki bolały.. :(
coś mnie sutki strasznie zaczęły boleć... wczoraj dowiedziała się teściowa że będzie babcią, oczywiścieszczęsliwa ale zaznaczyła "szkoda że przed ślubem" ....
noi mnie zgasiło...
dzisiaj dzwoniłam do ginekologa najbliższa wizyta na NFZ 21.05
prywatnie na 10na 17.15 więc idziemy 10 na pierwszą wizytę :)
poważnie zastanawiam się nad L4
zobaczymy co powie lekarz... :)
ogólnie głód i do spania.. ale w pracy to tak nie idzie....

Pewnie, że może już:) i do lekarza iść, i na betę i test robić:) nie neguję tego:)
Chciałam tylko napisać, że czasem nie warto się tak denerwować bo potem to dopiero jest rozczarowanie... czasem warto w spokoju poczekać kilka dni dłużej. Ja jak zrobiłam ten jeden test i wyszedł negatyw to z góry założyłam, że czekam kilka dni aż zrobię następny - okazało się to nie potrzebne bo w międzyczasie @ przyszła.A też miałam sporą nadzieję bo to był mój pierwszy w życiu taki długi cykl...
Ale wiadomo każda z nas robi jak czuje:) i jak dla niej jest lepiej:)

jak bede latać po mieście w poszukiwaniu testu to sprawdze kiedy przyjmuje jakiś gin, bo ja do mojego na pewno tak szybko sie nie dostane. u mnie z cyklami wyglada to tak,że zazwyczaj są 28 lub 30 dniowe. z tym, że jak jest cykl 28 dniowy to zaczyna się od razu krwawieniem, a jak 30 dni to dzien przed zaczyna się maleńkie plamienie, nastepnego dnia dop. krwawienie. tym razem nawet nie mam plamienia. strasznie sie denerwuje i już wariuje od tego. jeszcze na dziś mam dentyste :( co za dzień !

reklama
Do góry