reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Witajcie
U nas leje wieje... :( przed 11 wstałam mąż wrócił rano z nocki wiec chcialam z nim pospac wstaje co godzina na siu siu...
martwi mnie to ze zamiast mi sie łatwiej oddychac to czasami budze sie ledwo zywa w nocy gwizdy przy oddychaniu, martwią mnie ... na tym etapie powinno byc lżej co nie ?
Bo macica sie obniżyła.
mam niesamowicie wyrzywony brzuszek :D mała naprawde musi mieć dziwne pozycje ciała... wczoraj mało sie ruszała wiec włączyłam jej moja ulubioną wokalistkę Celine Dion jak jej zaczęła śpiewać zaraz zaczęła się ruszać...
Boli mnie dosłownie wszystko :( Ale dajemy rade... mała ma się wykluć w dniu urodzin mojej mamy ciekawe czy serio tak będzie, jeśli tak to mama w piórka obrośnie .. ;p

Cześć dziewczynki :) witamy się w Nowym roku za to w koszmarną pogodę :/
U nas sylwester bez szaleństw, posiedzieliśmy ze znajomymi do 2 i śpiulkać :) córcia obudziła się na północ więc fajerwerki mnie ominęły bo wystraszona nie w swoim łóżeczku i musiałam poleżeć z nią zanim usnęła ech w przyszłym roku sobie odbiję ;)
Agnieszka ja byłam po świętach na USG i mój robaczek ważył ok 813g (24t5d) więc teraz pewnie już do kilograma dobił a po dojadaniu świąteczno-sylwestrowych smakołyków mam wrażenie że i ja podwoiłam swoją masę jak narazie nie było źle bo 4,5 kg na plusie a teraz aż się boję bo czuję się duża.. :szok: chłopak znowu potwierdzony -antenka sterczała jak należy ;) w sobotę idę obciążyć się glukozą, zrobić morf i Coombsa bo jeszcze w drugim trymestrze nie robiłam a tu już powoli trzeci puka do drzwi :zawstydzona/y:
Mgiełko śliczności ta Twoja druga pociecha :tak:ja po porodzie siłami natury małą już z porodówki na położniczy pchałam w wózeczku i cały czas była przy mnie:-)i od razu na karmienie siadałam po turecku pomimo szwów bo nikt mi nie powiedział że podobno tak nie wolno siadać po szyciu:zawstydzona/y:u nas niestety nie było opcji żeby ktoś zabrał dzieciątko także nawet na prysznic czekałam aż mąż przyjedzie żeby z nią posiedzieć albo kobitce łóżko obok zostawiałam na chwilę ale może to i lepiej bo człowiek od razu musiał być w gotowości i szybciej do siebie doszedł :) też teraz wizytuję 14-tego także będę trzymać kciuki za nas obie ;)
Jillka ja kiedyś pytałam o przepis na tort nie wiem czy już nie za późno ale jakby co to chyba ok 11-12 listopada musiałabyś szukać przepisu od Myni
Myniutku a Ty mi się znowu dziś śniłaś :szok: jakąś słabość chyba mam do Ciebie :-D'
agacynda mi z córą zapachy raczej nie przeszkadzały a teraz z małym odrzucało mnie od wszystkiego, może to będzie jakaś prawidłowość? zobaczymy jak poznasz płeć czy coś w tym jest ;-)
grzanko mój mąż urodził się 11.01 :) i nie narzekam na niego (często...):-p:-)

grzanko hej hej:D to pozostalo tylko czekac aż mała sie zdecyduje na wyjscie :D Trzymaj sie kochana, z tymi dolegliwosciami to nic fajnego:/ ale jeszcze troche:)

mąz równiez po nocce spac sie polozyl,a ja chcialam na spacer z psem isc ale pogoda taka ze szkoda gadac:/

pianko
to spory chlopak:D ja mam nadzieje na pomiar w usg na wizycie 8. No i ciekawa jestem czy nic tam nie zaczelo dyndac miedzy nozkami.
Ja bylam wczoraj przeciwciala i tsh zrobic. Teraz na wizycie zapewne dostane skierowanie na ta chole...ne obciazenie glukoza...bleeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
Noelle doktorek mówił że w sam raz na ten tydzień ciąży :tak:
A najlepsze jest to że znajomi u których byliśmy na Sylwka mają 2 miesięczną córcię i wystarczyło że mała trochę popłakała a mi na drugi dzień rozkręciła się laktacja i normalnie mleko mi z cycków popłynęło :szok:mam nadzieję że jak teraz nie ma niemowlaka w pobliżu to się wyciszy, ech matka natura to ma pomysły ;-)

Nawet seks na rozkręcenie nie działa ;p
A chcice na męża mam niemożliwą ;p

Ja po glukozie prawie za kółkiem zasnęłam dobrze ze teściowa jechała ze mną ;p
Jak padłam w domu na wyro to dobudzić mnie nie szło...
Coś brzuch boli jak na @ od kilku dni....
śluz wyłazi szkoda że wczoraj sie nie dowiedziałam chociaz jakie rozwarcie mam ... :|

reklama
Agacyndko wszystkiego najlepszego zdrowka szczescia pomyslnosci spelnienia marzeń zdrowego dzidziusia szybkiego porodu i czego sobie życzysz kochana :*:*:8

ja dzisiaj na 20:00 ide do ginekologa zobaczymy czy clo zadzialalo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry