reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Aniulkas a zdarzyły się u Was w rodzinie bliźniaki?
Szparagi to omijam z daleka tak samo z resztą jak fasolki, groszki itp ja znowu dla odmiany bez mięsa i ryb bym żyć nie potrafiła :)

reklama
Przyznam się że nigdy nie jadłam szparagów...A jak to smakuje ?

cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo

Bliżniaki są jedne w rodzinie.
Ale podobno nie tylko ze względów genetycznych się pojawiają. Ale i po tabletkach- tak czytałam. Nie ma co sięmatwicna zapas.
A ja uwielbiam i fasolke i kalafior ryby ale za miesem mało przepadam musi byc wyjatkowo dobrze doprawione i wysmarone bez zadnych zylek i chrzastek.

cięzko smak szparagów do czegoś przyrównać. Ale są dość czasochłonne, bo każdego szparaga obieram obieraczką, a potem gotuję 20 min w osolonej wodzie pół na pół z mlekiem. PYCHOTA z jajkiem sadzonym i masełkiem czosnkowym. Ja już szparagi pod każda postacią w tym roku robiłam gotowane, smażone, pieczone, grillowane, na parze, krem ze szparagów. Szparagowe szaleństwo

Może któregoś razu spróbuję :)

Aniulkas jasne że bliźniaki to nie tylko genetyka :) ale jak były w rodzinie to pewnie szanse są większe :) to dopiero byłoby wyróżnienie hehe pewnie ciężko ale na pewno dalibyście radę a ile radości x2 :D trzeba było sprawdzić w jakich skarpetkach boćki były - różowych czy niebieskich :p ;)

Co do skarpetek nie wiem ale chyba czerwone ;P
Mama mówiła ze długo chodziły po polu, pozniej jeden siedział w sadzie sama i za jakiś czas drugi wrócił, odleciały dopiero wieczorem.

No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nim ;) może to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie :) z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki :)

Też oglądałam super film, aczkolwiek najpierw czytałam książkę i podobała mi się jeszcze bardziej. Nie ma dużo takich miłych i pachnących jedzeniem filmów. Jeszcze moje ulubione "pod słońcem toskani"

Ja czytałam książkę po filmie i też bardziej mi się podobała:)
A z takich filmów "dla zmysłów" uwielbiam też "życie od kuchni" -ale tu to już poezja smaków góruje:) mniam!:)

A tak w ogóle to witam po pracy:)
za chwilę zbieram się jeszcze do fryzjera i w międzyczasie postanowiłam zaglądnąć:)
Widzę, że wyników testowanek jeszcze nie ma:/ ale nas trzymacie dziewczyny w napięciu :p
U mnie coś tempka nie może wspiąć się na wyżyny:/ pierwszy raz taki cykl mam - może jest bezowulacyjny?? ale kto to wie hehe:)
Zobaczymy co będzie jutro, choć teraz będę już mierzyć pod kątem @ bo na fasolkę nie liczę z takim wykresem hehe...

reklama
No to może jeden dzidziuś teraz a drugi szybciutko zaraz po nim ;) może to wróżba na dwa dzidziusie ale niekoniecznie jednocześnie :) z resztą dzieci znajduje się także w kapuście a teraz sezon typowo kapuściany także testujcie kobietki i liczymy kreseczki :)

Mam nadzieje. Ale mąż za jednym jest. :( Mówi zezobaczy jak bedzie namsie wiesc z jednym. Ale nie chce miec jedynaka :(
Mam nadzieje ze go jakoś jeszcze przekonam.:D

Do góry