reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Noelle jak tam po rozmowie z szefostwem? Wszystko dobrze?
Pianka a co u Ciebie? Jak się czujesz?
Isis działajcie skoro jest owu
Anade temp. jest ważna ale śluz też, no i czasem dziewczyny badają też szyjkę, ale ja chyba nadal jestem w tym zielona:-D
Dominikcw a co u Ciebie?
Agnieszka119 świetne te dwa dzieciaczki, słodziutkie

Resztę dziewczyn pozdrawiam, bo coś dziś nie ogarniam co u kogo się dzieje...:-)

reklama
Hehe to faktycznie niezły:-D trzymam kciuki, żeby się udało, bo jakoś tak myślę, że to będzie ten cykl u Ciebie kochana!

Hej!!!
To ja znowu o jedzeniu pogadam:)
Pisałam w dzień że decyzja obiadowa zapadła i będzie zupa gulaszowa ale, ale ....
okazało się że i ja i G jesteśmy potwornie głodni a na zupę gulaszową to co najmniej 1,5 h potrzeba więc musiałam znaleźć coś szybszego, a że w lodówce miałam cukinię, i tu coś specjalnie dla Myni zrobiłam placki, wczoraj mi przypomniałaś o ziemniaczanych, no więc starłam 5 ziemniaków i dwie cukinie, przyprawiłam ziołami prowansalskimi solą, pieprzem i pikantnymi przyprawami, 2 jajka, mąka i usmażyłam jak ziemniaczane, na każdego placuszka pół plasterka sera, no i się zajadaliśmy:) I znowu mogę polecić!!!

A zaraz idę zrobić zupę gulaszową na jutro i pojutrze.
Ja również takich testów nie widziałam nigdzie w polsce.

Margotko to fajnie masz, że mąż Ci coś przy samochodzie robi bo u mnie w domu to ja jestem od samochodów, jak się mojemu G coś z samochodem dzieje to mi mówi weź się przejedź i coś wymyśl, ale ja od dziecka lubię samochody i lubię przy nich dłubać, chociaż czasem moja wiedza nie wystarcza. Ale ostatnio zaoszczędziłam 2 tys. zł bo mechanik chciał mi pompę wspomagania wymyślić, a ja znalazłam wyciek i naprawić się dało za 6 zł.

No to dziewczyny wykorzystujcie owulkę, sama przyjemność.

Hej dziewczyny !
Różniczka - wiem co czujesz, mój były niedoszły ma syna niedawno narodzonego, jakoś tak ciężko z zazdrości... :nerd:
Goniap2 -ja również nie widziałam takich testów - może mają większą czułość ...?
Bzibziok - super, że masz zainteresowania motoryzacyjne :) Robi wrażenie:tak::tak::tak:

Ja dziś tak na próbę dokonałam rano pierwszego pomiaru tempki :) Tak na próbę, bo czekam na @ (choć bym się nie pogniewała, jakby nie przyszła:-)) Z tego przejęcia ciągle się budziłam, że to już za chwilę budzik zadzwoni hihihi
Placuszki cukiniowe brzmią przepysznie - ja dziś szybki obiad - kasza jęczmienna z duszonym mięskiem i surówka z kapusty kiszonej.
A tak z innej beczki - czy odczuwacie czasem ślinotok ? bo mi już ślinianki nie nadążają - myślę , że to przez odmawianie sobie czekolady ! :) Dobrego wieczoru:-D

Hej Palma, to zależy jak długie masz cykle. Niektórym wychodzi wcześniej ale ogólnie powinno się testować w dniu spodziewanej @ bo bo co się nie potrzebie wcześniej denerwować jak wyjdzie I kreska??

Różniczka WoooWW!! Kochana cóz za cudowna temperaturka!!! :D Jestem zauroczona wykresem:D Kiedy ponownie testujesz???? Aaaa.juz sie nie moge doczekac,cos czuje ze wypatrzymy te dwie kreseczki wrescie u Ciebie!!:-)

palma
nie wiem:d Ja juz testowalam na tym etapie cyklu,aczkolwiek im dluzej poczekasz tym wieksza szansa na zobaczenia dwoch kreseczek Kwestia gustu:D Ja testowac luilam:D

A u mnie kochane Sukces na całego:D Szefostwo przyjelo to zaskakujaco miło:D Bylo przytulanie i gratulowanie i zyczenia spokojnej ciązy. Nawet uslyszałam ze najwazniejsza jestem teraz ja i ciąza a oni jakos sobie poradzą z obsada personelu wiec jakbym sie zle czuła to smialo moge na zwolnienie isc:szok: no mowie Wam szok:D

Agnieszka116
w cięzkim szoku jestem czytajac o opiece w Angli. U Nas nigdy by po odplywie wód nie odesłali do domu,nie mowiac juz o tym,ze gdy 12 godzin trwa odplyw plynu owodniowego i jest brak postepu porodu to jest do wskaanie do ciecia cesarskiego.Tam to jest jakas rzeź:/

Bzibziok dzięki za rade, uważam podobnie - ale to czekanie too.. eh.. A co do cykli to kiedyś miałam jak w zegarku co 28 dni, później ogromny stres sprawił, że zaczęły się odchyły od normy o około 2 dni. w Tym cyklu biorąc pod uwagę, że owulacja prawdopodobnie (bo z moich laicznych obserwacji ;-)) jest dość późno i licząc okres drugiej fazy 14 dniowy. @ wyliczyłam na około 2 - 3 wrzesień.
Wstrzymam się zatem z testowaniem, z reszta w aptece obok mnie nie sądzę żeby mieli ten czuły bobo test niebieski
Trzymajcie kciuki kochanieńkie :-)
Pozdrowienia dla każdej z osobna:tak:

reklama
No super Noell, że tak miło to przyjęli. U mnie w pracy też z tym nie ma problemu, tylko z nami jest problem.
a u mnie śmiesznie z cyklem wychodzi bo z obserwacji wynika, że mam 3 cykle po 28 dni, później taki koło 32-33, a następnie 25-26. I znowu trzy cykle po 28 dni.... Taką prawidłowość zauważyłam.

No to zupa gulaszowa ugotowana, wyszła solidnie pikantna!!paznokcie pomalowane i można iść spać:)chociaż troszkę za wcześnie jest.

Ostatnia edycja:
Do góry