Hejka!
No więc dziewczyny piję duuużo ale za to jem mało. Jakie mogę jeść warzywa i owoce. Wiem że nie można jeść owoców cytrusowych, truskawek, kapusty, fasoli, cebuli, czosnku. A jakie mogę spokojnie jeść? Mówili mi że jabłka mogę, ale czy muszą być np. gotowane ? Czy normalnie też można zjeść ?
Co do tego dokarmiania, to mój mąż własnie poszedł do apteki po jakąś herbatkę dla małej. Bebiko dałam jej dlatego że miałam zero pokarmu a mała nadal mi płakała i cały czas "szukała". Karmiące mamy pewnie wiedzą o co mi chodzi z tym "szukaniem". Do piersi przystawiam ją średnio co dwie godziny, czasem częściej. Mała jest tak często przy piersi bo miała tą bilirubine dosyć wysoką przy wypisie ze szpitala (wcześniej była dwa dni na Ibizie - czyli pod lampami ). Teraz już nie jest żółta ale wolę dmuchać na zimne. "Biegunkę" ma nadal, ale cały czas pije, a na necie mój mąż przeczytał że to normalne u noworodków. Jak nie minie to pójdę do lekarza.
A jak to jest z tym przyjściem położnej do domu ? Umawia sie na jakiś dzień czy przychodzi np. do tygodnia ?
Pozdrawiam wszystkie!!!