reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej kobietki :-)
Czy u Was też jest taka pogoda?Tzn. brzydka?U mnie ciemno jak wieczorem,pochmurno i do tego boli mnie głowa :-( Pewnie niskie cisnienie jest.Jeszcze Iza znów spała niespokojnie...Już sama nie wiem czemu.Może jej się górne ząbki będą wyrzynać???

Kredzia dziękuję w imieniu Izulki za komplemencik :-) Twój Wojtuś ma śliczniusią czuprynkę :-)
A co do babci...To nie obrazając jej..tą swoją teorię może sobię włożyć...między bajki ;-)Iza też całe dnie była poza łóżeczkiem,bo się darła jak ją tam wkładałam.grasowała sobie po podłodze.Ja sama wstała pierwszy raz,miała jakieś 7-8 m-cy.Dokładnie nie pamiętam.Poza tym,każde dziecko idzie swoim indywidualnym rytmem.Powodem dozmartwień jest,jeśli roczne dziecko nie stoi samo...Więc się nie przejmuj :-)

reklama
Hej dziewczyny no więc jeśli chodzi o przygotowania do szpitala to dodam tylko, że bardzo dobra jest maść: Alantan najlepsza!- sprawdziła się przy 2 moich dzieci, smaruje się ją po każdym przewijaniu żeby nie było odpażeń! całuski dla wszystkich.

Cześć
Kewinek sobie drzemie a ja odpoczywam a potem zrobię obiadek. dzisiaj idę z małym do laryngologa bo od czasu do czasu trze uszko więc wolę to sprawdzić czy wszystko w porządku czy to tylko taki jakiś jego nawyk.

kredzia
po pierwsze: babci oczywiście nie słuchaj. Dziecko zacznie chodzić wtedy kiedy samo będzie wiedziało że to ten moment. nie ma co na siłę próbować. Lepiej że jest poza łóżkiem i chce raczkować czy pełzać bo to lepsze dla jego kręgosłupa.
a po drugie: gratuluję pierwszej udanej próby. Rzeczywiście najlepiej być konsekwentnym w swoich działaniach bo jak się ulegnie to dziecko szybko zajarzy że im będzie się więcej darło to rodzice zrobią to co on chce. początki nie są łatwe ale w końcu trzeba zacząć i chyba warto jest się trochę pomęczyć aby mieć przespane noce. więc jak narazie noc jest od podawania wody. Ja do dziś od czasu do czasu jak się przebudzi daję mu wodę. niestety mam lekkie sny i słyszę każde jakieś ciche jęczenie i tak odruchowo wstaję i mu daję. ale dostaje 3-5 łyków i dalej śpi. Życzę dalszych sukcesów

Andzia
Ah te ząbki naszych maluszków. Kewinkowi narazie przestały rosnąć ma te 8 i koniec. ciekawe kiedy znowu zaczną wychodzic chociaż ja nie mogę narzekać bo aż tak źle nie przechodzi. A twoja córunia może marudna na pogodę. Szkoda że już same nie mogą nam powiedzieć co im dolega

hej dziewczyny
ja tak na moment...na dłuzr zajrze jak sie wylecze...

ewelka
jeszcze raz gratulacje:-)

agacjone
pieczenie w mostku spowodowane jest uciskiem dzidzi na nerw jakis...mialam to samo, po porodzie mninelo;-)

milego dnia
pozdrawiam wszystkie:happy:

hej laski!
melduję się w końcu po pracy... normalnie wykończyć się można przez tą pogodę, cały dzień mi się spać chce i boli mnie głowa, masakra...
ewelka
a Ty jak się czujesz kochana? widze,ze córcia w nocy wynagradza mamusi to co przeszła w szpitalu:-) taka mała a jaka już mądra:-) ściskam was serdecznie
anekha
a Ty biedulko chora??? oj to nie dobrze, wracaj szybko do zdrowia, najpierw dzieciaczki a teraz przyszła kolej na mamusie;-)
agacjone
gdzie się podziewasz leniuchu?:-)
arla, hannah, olka i reszta lasek co tam u was?
pozdrawiam wszystkie

Martilla to jdziemy dzisiaj na jednym wózku.Mnie ta pogoda wykańcza.Czuję się dokładnie tak jak to opisałaś :baffled:

Anekha kuruj się kochana i wracaj szybciutko do zdrówka :-)

andzia
napewno wina ciśnienia, a z tą pogodą to jak nie urok to sraczka normalnie czuję się jakbym ze trzy dni nie spała, a jak się położe chociaż na godzinkę to potem gwarantowane mam jak w banku,że conajmniej do 2 nie zasne... ech życie ,życie...

hej dziewczynki:)
EWELKA witaj w domciu:) z córcią:) heh:) BIedna tak się nacierpiałaś ale teraz najważniejsza pewnie dzidzia dla CIebie:) aaaaa zaprosiłam cie na NK mam nadzieje ze mnie przyjmiesz:)

Anekha zdrowiej kochana moja:) ja tez coś dzis chora boli mnie głowa jak nie wiem....i tak mi niedobrze ze szok......juz normalnie nie daje rady.....chciałabym zebys ie to skończyło:(

ok ubieram sie bo jade z męzusiem po jakies zakupy....nic nie moge zjesc moze cos znajde:)
Agacjone,martilla, andzia ,arla,Ola, karolina,hannah .. i inne kochane pozdrawiam Was wszystkie:)

PS. zapraszam na naszą klasę MARCJANNA KARPIŃSKA(dziak) wrocław/bierna

reklama
Ewelka-witaj super że masz pozytywne nastawienie co do tego porodu:-D:-D
mój mały rośnie i je ....ihihhihihi ...
Marcy-miłych zakupów ,ja właśnie wruciłam z zakupów:-D:-D:-D

Kurcze nie mam czasu nawet czasami wejść na forum oj życie:-D:-D

A to na poprawe nastroju bo mnie też dziś głowa boli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry