kanning nie denerwuj sie to nazwa tylko straszy a jak sie oswoisz to nie jest tak zle. ja tez nie wiedzialam o tej wadzie w ciazy tylko po porodzie i po czasie twierdze, ze dobrzebo sie nie denerwowalam jeszcze dodatkowo.
my jezdzimy do dr Napiontka i jestem bardzo zadowolona choc raz bylam u dr Schadiego bo naszego nie bylo i tez super.
maly mial 6 gipsow z poczatku nie wygodnie, ale kwestia wprawy pozniej juz sie tak nauczylam, ze jak mu zdjeli to musialam sie przyzwyczajac w druga strone. miedzy czasie mial nacinane sciegno ahillesa. wiecej sie wystraszyl niz bolalo go to bo na zanieczulenie miejscowe.
na zmaine gipsow co tydzien i co dwa jezdzilismy. maly swobodnie noga ruszal bo gips ten jest bardzo leciutki.
nastepnie dostalismy szyne. to bylo dla mnie przerazenie. ale chwila i sie nauczylam do tego. najbardziej mnie wkurzaly spojrzenia innych juz mialam ochote powiedziec co mojemu dziecku jest ale maz mnie strofowal.
uwazaj tylko na wozek jaki chcesz kupic bo jak sa buty i jest rozstaw to niektore gondole sa za waskie. ja mialam wozek po starszym synu i musielismy kupic drugi bo ten byl za waski

w nogach minimum 35 cm aby sie dziecko z butami zmiescilo.
te szyne maly nosil prze 3 miesiace 24 godz na dobe. czasami mialam jej dosc, ale dalam rade.
maly bardzo sobie cwiczy nozki w tych butach i ma je silniejsze niz dziecko zdrowe.
moj ma teraz szyne na noc a mianowcie na 8 godz w ciagu doby i ja mu zostawialm na noc.
elwiwas masz racje z tym kojcem musze pomyslec nad takim rozwiazaniem.
maly mial 10,5 miesiaca i zaczal sam chodzic a raczkowac jak mial troszke ponad pol roku. moj brat sie cieszy bo mowi, ze chrzesniak bedzie z nim w pile gral bo silny jest. teraz mamy wizyte na koniec marca bo prof powiedzial, ze chce nas widziec jak jeremi bedzie juz sam dobrze chodzil no i bedziemy musieli kupic nowe buty bo te juz sa za male.
kochana badz dobrej mysli wszystko bedzie dobrze.
my u prof pierwszy raz bylismy jak maly mial tydzien. wiec czym predzej tym lepiej.
w razie pytan pytaj odpowiemy