w moim przypadku powodem cesarki jest przebyta operacja biodra - mój ortopeda już wtedy mi powtarzał, że mogę mieć problemy w ciąży :-( jeśli byłaby możliwość obejścia się bez cesarki jak najbardziej byłabym za - też jestem raczej przeciwniczką tzw cesarki na życzenie, mimo tego, że poród ogólnie mnie przeraża to jestem zdania, że tak nas natura stworzyła, więc na pewno damy radę rodzić naturalnie :-) planuję odwiedzić mojego ortopedę, chyba w listopadzie się do Niego wybiorę, to się wszystkiego dowiem, najgorsze jest to, że nie ma zwykłych rejestracji do Niego, bo straszne kolejki zawsze były i telefonicznie jak się rejestrowałam to z co najmniej miesięcznym wyprzedzeniem, a teraz się dowiedziałam, że rejestracja jest w pierwszy wtorek każdego miesiąca i ludzie już w środku nocy czatują pod drzwiami -ni w ząb nie uśmiecha mi się taka opcja - po prostu pójdę na żywioł, będę czekać aż wszystkich przyjmie i może i mnie weźmie - w sumie ja na krótką konsultację pójdę, ewentualnie tylko na skierowanie do cesarki. no nic potem będę sie tym martwić :-)