reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2009

reklama
Ja mam swojego ginekologa, który praktycznie przy każdej wizycie robi mi usg, ale to jest takie zwykłe, mało co widać (śmieję się, że jakaś lipna maszyna). A dodatkowo poszłam sobie na usg genetyczne do takiej prywatnej przychodni, gdzie mają zupełnie inny sprzęt i nawet jak miałam robione zwykłe usg, gdzie lekarz robił różne pomiary, to jakoś ładniej było widać Maluszka :) jak będę w 20 tyg to chyba pójdę sobie tam jeszcze raz, wtedy też robi się jakieś pomiary :)
ja też nie bardzo rozumiem czym różni się 3d od 4d, znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to coś pomoże:)
USG trójwymiarowe 4D, USG trójwymiarowe 3D - Kraków

Czesc dziewczyny,

Dawno juz nic nie pisalam, ale zagladam czasem i moze ktos mnie jeszcze pamieta, jak panikowalam na poczatku, bo nalykalam sie nieswiadomie ketonalu na bol brzucha, a juz w ciazy bylam...
U mnie wszystko dobrze. Niepokojace bole brzucha minely i jestem juz w 12 tygodniu. Przede mna badanie genetyczne. Ale mam takie pytanie-poniewaz moj gin robi mi tylko takie zwykle usg i wyczytalam, ze mozna pojsc do specjalistycznych punktow, gdzi robia bardziej szczegolowo i to cale 3D tez i ide na takie badanie w poniedzialek prywatnie. Potem w tym samym tygodniu mam wizyte w piatek u mojego gina. Myslicie, ze powinnam mu powiedziec, ze bylam gdzie indziej i pokazac wyniki, czy moze nie bo sie obrazi, albo cos, ze podwazam jego kompetencje itd... Co myslicie? Mowic, czy zachowac dla siebie druga opinie? a moze 2x usg w jednym tyg. to za duzo? Ja juz ich i tak mialam sporo, bo za kazdym razem mi robil przezpochwowo, a to juz bylo jakies 5 razy.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie! Ola

ja poszłam sobie dodatkowo na takie usg genetyczne, opinię zachowałam dla siebie, na szczęście wszystko było w porządku, tak mi powiedział lekarz, który robił mi to usg, więc nie miałam potrzeby mówienia o tym swojemu ginekologowi, myślę, że powiedziałabym Mu gdyby coś było nie tak, a tak przynajmniej odetchnęłam z ulgą :) mam krótki filmik z tego usg i pare zdjęć w formie elektronicznej. Za tydzień poszłam na normalną wizytę i też miałam robione usg, myślę, że nic nie zaszkodziło mojemu Maleństwu, czytałam na różnych stronkach czy częste usg nie szkodzi maluszkowi i się dowiedziałam, że nie, gdyby szkodziło lekarz nie robiłby Ci tak często tego badania :) ja też miałam już kilka razy robione usg ;) nie martw się :)

Czesc dziewczyny...
Ja juz w Polsce.....W koncu...
podroz przeszlam nawet dobrze
choc dluga mi sie wydawala strasznie , troche pogoda nie dopisuje,ale to sobie odpoczne chociaz od tych upalow

Cześć dziewczyny,

miałam kolejny tydzień bez internetu, padł nam telefon, a mamy modem w telefonie, więc nadrabiałam ponad 10 stron forum :-D

Ja już po pierwszym usg genetycznym, piszę że po pierwszym bo maluch okazał się za mały, brakło mu 4 mm i najprawdopodobniej jest młodszy o tydzień. Tak się poukładało to moje dziecko że nic nie było widać, doktor odpala usg, a co maleństwo robi : śpi! Idziemy na usg genetyczne 16 07 czyli w środę za tydzień i już będzie miał odpowiedni wzrost mój maluszek. Pezynajmniej go zobaczyłam, serduszko biło tak ślicznie :-).

Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, teraz czeka mnie praca umysłowa : czyli praca magisterska, a pomysłów brakuje.

Pozdrawiam mamusie i ich brzusie :-)

reklama
Nie mialam jeszcze USG bo mieszkam w Irlandii i tu robione jest dopiero w 18 tyg. Co prawda mają mi je przyspieszyć z tego względu, że za okolo miesiąc wracay do Polski już na stałe. Dziwna ta ich procedura...:confused:

Do góry