reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2009

reklama
Natalie współczuję ci tego szoku, ale myślę że powinnaś się cieszyć. pamiętaj po cesarce zawsze przez jakieś dwa dni bardzo źle się czujesz a później każdy ruch sprawia ci ból bo ta rana ciągnie i to podobno tak nieprzyjemnie a przy porodzie naturalnym jednak jesteś w stanie już na drugi dzień robić wiele rzeczy. wiadomo, też troszkę boli, ale wszystkie osoby które rodziły naturalnie są za tym i nigdy by się same nie zdecydowały na cesarkę. wiadomo czasami jest tak że mus to mus i trzeba się pogodzić z cesarką ale jeśli możesz rodzić naturalnie to tylko się ciesz. najważniejsze się pozytywne podejście do sprawy ;)

Natalie ja bym sie na Twoim miejscu cieszyla. Porod naturalny zazwyczaj niesie za soba mniej komplikacji :-)
Anka_B witaj :-)
Co do wynikow krwi- ja mam wszystko w normie. Lekarka byla zdziwiona, bo powiedziala, ze po wynikach nigdy by nie wywnioskowala, ze jeste w ciazy :-D

Anka_B witaj wśród styczniówek:-)
Co do porodu zaś, to ja jakoś staram się o tym nie myśleć. W końcu i tak nie mam na to już żadnego wpływu - urodzić muszę, a jak to będzie przebiegało to chyba nie bardzo zależy ode mnie... Grunt to trafić na dobrą położną (lub ją sobie załatwić) i liczyć na naturę... Wiem już że na zzo nie mam co liczyć (bo w Bielsku brak anastezjologów i są obecni tylko przy koniecznych zabiegach i operacjach) tak więc pozostaje liczyć na odrobinę szczęścia (że to właśni mi przytrafi się lekki poród;-)) lub zachować zimną krew i poprostu zrobić to co trzeba:tak:

Hej kobietki, ja też po dzisiejszej wizycie, wszystko z dzidzią ok, szyjka zwarta, nie skraca się, ale macica mi się wypina i muszę dużo odpoczywać. Powodów może być ponoć wiele, od mojej anemii począwszy po pracę jelit. Ciśnienie 120/60.

U mnie po wizytaxh wszystko ok, tarczyca grzeczna, macica w porzadku, nadal biorę magnez i no-spę, wyniki sliczne i nadal jestem bez witaminek dla ciężarnych bo mi ich nie trzeba :-p. I dobrze, bo przy tej ilości leków można zwariowac :baffled:.
A ciśnienie 110/70 :-).

Za to małe diable dalej diablowate, uwielbiam bunt dwulatka, a w ciąży moja cierpliwośc szwankuje, choc dotychczas była niezła.

Kluliczku czy Ty masz nakaz lezenia? Wczoraj mnie nastraszyli z tą szyjka, ale na USG wyszlo, ze jest w porzadku, no i tez biore no-spe i magnez. Tylko nie wiem po co mi kazali lezec...

Nie, ja mam nakaz oszczędnego trybu życia, jak mi brzuszek tężeje mam klapnąc na zadku i odpocząc.

A co do porodu, to ja trzymam kciuki by mały nic nie wywinął jakeigoś numeru i nie trzeba było mnie ciąc, bo przeprawic sie przez te zwały tłuszczyku to nie bedzie łatwizna :-p.

reklama
a nospę to na co sie bierze? nie wtedy jak brzuch boli? a Was boli?

super, że wyniki Wam bardzo dobre wychodzą, teraz chyba wszystkim lekarze każą prowadzić oszczędny i przeleżany tryb życia - mój też mi tak powiedział...

Do góry