reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Małpko my tez zadowoleni z maty w sumie dopiero niedawno Filip zaczal sie nia tak serio interesowac..i teraz sprawdza się świetnie! :tak:

ja nie mam pomysłu co kupić...wczoraj kupowalam cos chrzesnica..i oczywiscie weszlam do adidasa i kupilam mlodemu bluze i koszulke...ale moze kupie jeszcze taka zabawke jak Leika polecała do wózka!

reklama
Kuba dostanie swoją pierwszą książęczkę taką z grubymi stronami. Zainteresowały go już gazety mamy chce przekładać strony i skrobie rączką po obrazkach więc może kolorowa książeczka się sprawdzi:tak:

...o książeczka super pomysł - ale mi się marzy jakaś fajna przytulanka, ewentualnie jakieś zwierzątko edukacyjne(a'la szczeniaczek uczniaczek).
Przytulanka musi byc z weluru lub z frotki - coby sierśc nie wychodziła i nie przyklejała sie do morych łapek Małej:-p. Musi miec tez wyrażna buźkę, najlepiej wyszytą - oczka nosek i koniecznie usmiechnięte usta :). NO i musi byc taka ktora mozna prac.
Widzxialam pare takich na Allegro, ale albo maja pozytywke w tyłku, albo nie ma informacji czy mozna prac, wiec bede musiala sie jutro wybrac na zakupki.

ja dostałam od Skrzata wielki bukiet :-D
i przypomniało mi się, że w zeszłym roku na dzień Matki zrobiłam sobie pierwsze USG potwierdzające jego obecność :-D

===

a co do prezentów na Dzień Dziecka ...
moje dziecko dostaje tyle prezentów bez okazji, że doprawdy nie wiem ....
ostatnio mu kupiłam książeczki z serii "obrazki dla maluchów" w ilości 6 sztuk.
powiedziałam, że na Dzień Dziecka ;-)
póki co oglądamy książeczkę o dzikich zwierzętach. najbardziej podoba mu się zebra i mama kangurzyca z kangurkiem w kieszeni :-D
a wczoraj z okazji wizyty u babci dostał 3 rampersy - więc chyba wystarczy tych prezentów - szczególnie, że druga babcia pewnie coś przyniesie :tak:

moj maluszek dostal ostatnio od dziadkow "activity ball" Tiny Love.
nie wiem jak wkleic link :sorry:
jak dla mnie super prezent na dzien dziecka, pilka jest super i potrafi zajac małą nawet na godzine! podchodze czasem do niej i przekrecam pilke zeby widziala ja z innej strony a mała sie cieszy od nowa :-)
jesli chodzi o mnie to nic nie kupuje na dzien dziecka bo i tak co kilka dni mala dostaje jakies drobne upominki :tak:
a kupujecie cos na dzien ojca?? ja widzialam fajne body z napisaem KOCHAM SWOJEGO TATE lub podobne i mysle ze sie zdecyduje na cos takiego :tak:

moja mała w ogóle nie interesuje się zabawkami :-) a ma ich straaasznie dużo i nawet 2 maty :zawstydzona/y: i też nic ją nie interere (max 15 sek) buuu
ale na dzień dziecka zafunduję jej to co lubi najbardziej czyli dłuuuugi spacer w chuście i noszenie na rączkach :tak: calutki dzień poświęcę zabawie z moim maleństwem a wieczorem razem z nią wykąpię się w wannie :rofl2:

co by zapamiętała mamę w ostatni dzień przed powrotem do pracy :baffled:

a na dzień taty też chcę kupić małej bodziaka jak bardzo go kocha :-p

Dostalam kwiatki w polaczonych wiadereczkach, wreczyl mi je Jas :-).
Na dzien dziecka Tus dostal marchewkowoz z krolikiem z Ikei, taka maskotka z grzechotka.
Tatus juz dostal koszulke "splodzilem potwory".

Mielismy jechac na dzien dziecka na Woli, zeby poogladac chusty w kk i nauczyc sie wiazac, ale pogoda, burze i bulgotanie w brzuchu Opisa uniemozliwily nam to :-(.

Mielismy jechac na dzien dziecka na Woli, zeby poogladac chusty w kk i nauczyc sie wiazac, ale pogoda, burze i bulgotanie w brzuchu Opisa uniemozliwily nam to :-(.
Kluliczku, nie żałuj, chyba że zamierzałaś jechać przed południem. Jak przylało o 12-stej, to wszyscy się zmyli i pokazów nie było. Wiem, bo byłam i tylko zmokłam... :-)

reklama
pytanie z serii głupich? kiedy jest (był?) dzien ojca?
moja małą zrobiął sie przez pare dni bóli brzuszka taka marudna że teraz trzeba ją cały czas nosić i chodzic z nią po domu (mamy jeden pokoik z kuchnią i mini łazienką) i gadać...ja juz wymiękam:-(
a ja nic na dzien mamy nie dostałam wiec tato na dzien taty chyba nic nie dostanie....albo dostanie zeby mu głupio było....jeszcze pomyśle:-)

Do góry