reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Monciaa- moje majtki, to juz mi nie wchodzą od miesiąca:) Pytani czy się w swoje spodnie sprzed ciązy zmieszczę?

A Tobie po tej noce nie chce się spac? Ja chodze nieprzytomna...

Edit: Tak zauważyłam, że te dziewczyny z 2 połowy stycznia zaczęły się wcześniej rozpakowywać, niż te które miały termin na 1 połowę:) No ładnie nas te dzieciaczki robia w bambuko...

Ostatnia edycja:
reklama
Co tu taka cisza? Chyba wszystkie rodzą, tylko nie ja:wściekła/y: Idę na spacer, może coś się ruszy:-D
Claudia jak dla mnie to też za wcześnie na kolki, a jak Michaś się zachowuje, czemu myślisz że to kolki?

po zjedzeniu i to w nocy tylko płacze i się pręży jak by kupę robił, a pieluch suchutka
zanosi się aż od płaczu

Tak zauważyłam, że te dziewczyny z 2 połowy stycznia zaczęły się wcześniej rozpakowywać, niż te które miały termin na 1 połowę:) No ładnie nas te dzieciaczki robia w bambuko...
No, ja tak sobie czekam od 3 stycznia i pewnie do tej drugiej połowy się doczekam, bo w poniedziałek 17... :-)
Pozamieniały się, łobuzy :-D

moniaivoy - nie jestem śpiąca... ale pewnie odespię nockę w ciągu dnia...

i stwierdziłam że muszę jechac na zakupki żeby kupić kilka par gatków bo nie wyrabiam z tymi co mam...wszędzie się wrzynają...:-)

a teraz piję kakauko:-) a mały ze szczęścia to chyba mi przez brzuch wyjdzie :-D

Ewcia - to rzeczywiście rocznik inny :-)
buciki fajne :-)

Ulkan - dokładnie.. czeka się na ten poród i czeka 9 m-cy, w końcu nadchodzi i okazuje się, że strasznie szybko mija ;-) :-)

claudia
- to dobrze, że się nie poddajesz! :-)
a dziecko musi się jeszcze przyzwyczaić kiedy jest dzień, a kiedy noc, u mnie to trwało jakieś 3 tygodnie
ale potem spał już w nocy po 3-4 godziny, tylko na karmienie się budził
a na kolki to rzeczywiście jak pisze Madlen - jeszcze za mały

monciaa
- piąteczka! ja też dalej chodzę ;-)
też miałam dziś w nocy skurcze - całą noc, zaczęło się koło północy, najpierw co 10-12 minut, policzyłam 3 skurcze i zasnęłam, bo niebyły mocne
potem obudziły mnie o 3, były cojakieś5min, ale też lekkie i zasnęłam, rano już nie patrzyłam na zegarek, bo się szykowałam na ktg, włosy myłam, sniadanie jadłam, potem synka budziłam, śniadanie, ubierałam itd...
ale z ktg nici, zaszłam tylko i wróciłam:baffled:
bo oczywiście gapa ze mnie - moja lekarka dopiero od 14:00:wściekła/y::wściekła/y:
nie wiem czemu nie sprawdziłam, tylko z góry założyłam, że jest rano :baffled:
także czeka mnie jeszcze jedna wyprawa, za jakieś pół godziny się będę zbierać
niby do przychodni parę kroków, ale najgorzej wyszykować tego mojego łobuza, zapakować go w wózek i się z nim wyturlać,
zawsze się schodzi z pół godziny

po zjedzeniu i to w nocy tylko płacze i się pręży jak by kupę robił, a pieluch suchutka
zanosi się aż od płaczu

Wygląda jak kolka, spróbuj pomasować mu brzuszek i zrob takie ćwiczenie z nóżkami, złap za kolanka i uginaj mu nózki do brzuszka i prostuj i tak kilka razy. Powinien puścić bąki jak to kolki.

Dziewczyny, Wy to przynajmniej macie jakieś skurcze, coś Was pobolewa, kłuje, drażni, jakieś korki odchodzą - a ja co? Ja mam tylko durne pytania od wszystkich naokoło: Co, jeszcze nic? A zbiera Cię już powoli coś? :-D

Jeszcze jedno takie pytanie i zacznę gryźć... :-D

Wygląda jak kolka, spróbuj pomasować mu brzuszek i zrób takie ćwiczenie z nóżkami, złap za kolanka i uginaj mu nózki do brzuszka i prostuj i tak kilka razy. Powinien puścić bąki jak to kolki.
dziękuję za rady, będziemy ćwiczyć dzisiaj
mam też butelkę tą antykolkową, może da efekty

Claudia a jak wygląda jego kupka? A nawał już miałaś?
giovanessa przecież to, że mamy symptomy "porodu" wcale nie znaczy, że już będziemy rodzić. :sorry2: Może być tak, że nas wymęczy, a urodzimy po terminie. Domyślam się się jak to jest żyć na wulkanie. U mnie niby do terminu daleko, a też rodzinka zamęcza pytaniami "no i jak?"

reklama
dominika - ty sierotko :-) ale dobrze że masz blisko na ktg:-)

giovanessa - ja też już gryzę od tych pytań :/ już sa do znudzenia...

Do góry