reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

hej dziewczyny :) melduje sie i ja :)

powoli sie ograniam :) Nawet drugi dzien z rzedu udało mi sie chłopaków połozyc tak samo spac:) zeby miec wytchnienie:)
pranko zrobione.. obiadek w połowie.. jeszcze tylko zeby ktos poprasował ..

Claudia-- o widzisz coraz lepiej wam idą te nocki...

Klaudos-- a nie robili dla Szymcia USG w szpitalu ?? ze mną lezała dziewczyna co pomagali jej próznociagiem i pózniej robili mu usg przez ciemiączko.. ale jak nie robili to pewnie ze zrób :)

moncia--- pewnie to główka sie wstawiła

Ribi-- tez mam chetkę na canelloni :) i winko.. ale canelloni długo sie robi :( a winka narazie nie moge ...

Madlen - ty masz lenia?? przy Wiktorku to chyba nie mozliwie :0

Ariska--- hehe dobre z tymi wodami co Ci odeszły.. takie wyczucie:)

malutka -- duzo zdrówka dla Michaski

Fogia -- oj niewiem co moze pomóc na tą opuchliznę.. mam nadzieje ze juz nie długo i dla Antosia wybije godzina 0 .. i Twoje dolegliwosci znikną:)

co do chinskiego horoskopu : To KUba miał byc dziewczynką:)

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę, że póki co nie mamy nowego malucha. Zaraz doczytam co tam popisałyście od wczoraj a na razie co u mnie po wizycie.
Na ktg nie zapisał się ani jeden skurcz a dałabym sobie głowę uciąć że dzisiaj coś się zapisuje bo chwilami brzuch mi się spinał tak, ze całe podbrzusze mnie bolało. Ostatnio chociaż po jednym ale się zapisywały a dziś nic. Macica przy badaniu też jak nigdy nie chciała się stawiać chociaż gin próbował ją trochę wzbudzić. A jak tak to brzuch mi się spina. Ale na szczęście z szyjką jest lepiej. Gin nawet zdziwił się, że wszystko ładnie postępuje i stwierdził, że szykuje się do porodu naturalnego. Szyjka dość miękka, skraca się (z poprzedniego 1,5 jest 1) i rozwarcie na luźny palec. Chyba dlatego tak mnie od wczoraj mocno łapie ból w pachwinach, że aż nie mogę chwilami ustać na nogach.
Wizyta kolejna za tydzień chyba, że ciśnienie się podniesie to wtedy od razu do szpitala i dał mi już skierowanie z informacją, że najpóźniej zgłosić się do szpitala 22 stycznia (w dniu terminu). Ja po cichu mam wciąż nadzieję, że do 19-go to ja już będę miała Dominika przy sobie.
To spróbuję teraz poczytać co tam naskrobałyście, może zdążę zanim mąż wróci z pracy.

no i była położna, co do tego płaczu w nocy nic nie poradziła, mały ma nadal żółtaczkę, więc muszę go obserwować

W końcu dotarłam do domu, a więc tak u laryngologa siedziałam 2 godziny w kolejce bo medycyna pracy bez kolejki wchodzi:wściekła/y: i mam stan zapalny ucha wiec dostałam kropelki, mam nadzieje że szybko minie.

A u ginekologa... badał mnie na samolocie i stwierdził że główka jest, więc chyba ją czuł nic więcej nie powiedział a ja w końcu nie zapytałam:(
Z malutką wszystko dobrze waży 3 kg i powiedział żebym lepiej urodziła do dwóch tygodni bo z moimi gabarytami będzie ciężko, a po terminie już w ogóle cesarka:((((( Dzidzia będzie długa, powiedział ze nóżka jak u modelki:-D Martwię się bardzo bo on nie pracuje w szpitalu a do takich pacjentek podchodzą inaczej:zawstydzona/y:
Fogia powiedział że to wygląda na potówkę i jak swędzi to wapno wypić i posmarować np bepantenem

A no i kazał się bujać na piłce, kołysać biodrami i chodzić na czworaka itp. więc dziś ruszam.:-)

malutk_a zdrówka życzę
A w moim przypadku kalendarz się sprawdził:)
Idę obiad robić, bo padam z głodu

,
melduje sie i Ja:)
czekam na ksiedza mysle ze maks godzinka i powinien byc.
przetestowałam laktator..... napisze co i jak na karmieniu butla i piersia.
stwierdziłam ze jak by co to przy ksiedzu nie bede malej piersia karmic tylko dam butle....a co do czego ,,,,,teraz sie najadła cycocha i usneła...i oby się nie obudzila głodna do wizyty ...Najwyzej jakoś ją na rękach zajmę.Bo butla beeeeeeeee.
I tu mój wyjazd wtorkowy się komplikuje....ech będę Ją musiała ze sobą zabrać jak nic się nie zmieni bo cycochów nie da rady zostawić.niestety.

A z tego chińskiego horoskopu to i syn się sprawdził i corcia.... ale te horoskopy to bardziej jak zabawę ..........bo tak jak wiadomo zalezy od plemników.

mi horoskop sie zgadza :)

Gratuluje udanych wizyt, no dziewczyny teraz tylko kulac sie na pilce ;)

biala no wlasnie ja mam lenia bo energii juz nie mam, zeby po calym dniu z synem jeszcze drapac sie gdziekolwiek hehehe

Ciekawa rzecz z tym horoskopem. U mnie też się potwierdza, a jestem zawsze sceptycznie nastawiona do takich cudów... :)

A mi się stało coś z biodrem. Chyba ze stawem biodrowym, bo boli przy chodzeniu i zginaniu nogi. Może to kwestia dzisiejszej nocy, może jakoś źle spałam... Nie wiem czy lecieć z tym do lekarza czy przeczekać i zobaczyć czy minie.... I jeszcze ta zgaga nieszczęsna mnie męczy. A jutro ostatni dzień do pracy. Ufff........

reklama
a mój czas rellaksu dobiega konca:) uciekam wiec jeszcze cherbatke ciepłą zrobic :) .. ja dzis wprowadzam Witaminkę K... w koncu mamy 8 dobe:)

Do góry