reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

martaPe moze jednak nie bo ty juz troche przeterminowana i powinni cie miec juz pod opieka.

jolwww widze, ze ty nastepna w kolejce oj juz zostana nas niedobitki :-p

monia-t obys do porodu sie wykurowala i twoj maz tez, mnie zaczelo kaszlec ale suchy mnie meczy

dobrze by bylo, zeby juz ewcia dzisiaj tycjanka tulila.

mnie tak sie spac chce,z e masakra musze cos kombinowac bo usne a miska by dom rozwalila hehe, trzeba doczekac do 20 ululac miske i pewnie pojde w kimono

reklama
Witam oczywiście 2w1 :/

Gratuluję wszystkim rozpakowanym swoich pociech.
Za Ewcię trzymam kciuki oby wszystko było dobrze.

A ja wczoraj byłam na KTG, skurcze się zapisały całe dwa na 60% i to wszystko, a ja już nie mam siły, taką miałam nadzieję że spotkamy się z Ribi w szpitalu a tu lipa, ona już tuli swojego Maciusia a mój uparciuch w nosie ma wszystkie prośby i siedzi dalej.

jutro mam się stawić znowu na KTG i moja gin zadecyduje co będziemy robić, chociaż podejrzewam że jak znowu nic się nie będzie działo to mnie wygoni do domu bo to dopiero będą 4 dni po terminie według jej wyliczeń:-:)-(

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny. Mój mały dziś jadł (a chwilami tylko ciumkał) praktycznie od 8 rano do 13. Co przysnął i odłożyłam go do łóżeczka to sen trwał od 5 min do pół godziny i tak chyba 3 razy. Co go położyłam to chyba wierciło go w brzuszku i się rozbudzał. W końcu o 13 padł. W zasadzie to już na siłę odciągnęłam go od cyców i trochę potuliłam, pobujałam i jakoś zasnął. Ciekawe kiedy się obudzi. Mam nadzieję, że trochę pośpi żebym mogła odsapnął i żeby "mleczarnia" zdążyła się na nowo zapełnić.

Wczoraj pierwszy raz sama kąpałam Dominika, bo do tej pory robiliśmy to z mężem razem. Nawet nie było tak źle, kwestia zorganizowania się tak, żeby wszystko było pod ręką i przygotowane tak, żeby potem sprawnie poszło.

Dziś mam księdza po kolędzie i będę go sama przyjmować. Mam nadzieje, że Dominik prześpi tę wizytę.

Pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych i tych w dwupaku.

Złotko1982, no to jesteś odważna z tą szkołą. Ja to już miałam takiego pietra trzy tygodnie przed terminem porodu, że urodzę na uczelni, że prawie nie poszłam na zajęcia.

My byliśmy dziś z Jasiem na godzinnym spacerku. Oczywiście cały przespał. A jak wróciliśmy, to się nakarmiliśmy i teraz smacznie śpi.

i ja sie melduje:

Klaudos , zielona --- no wiecie mój Kubuske dopiero w 56 sie miesci i nie spadaja z niego :)

jejku nawet niewiem kiedy mineły 3 tyg... a jak by wszystko poszło zgodnie z planem to Kubus by sie urodził wczoraj :) bo tak mialam cc zaplanowane :) dzis wyczlapalismy na kolejny spacerek ponad godzinke bylismy na podwórku :) pogoda piekna... po powrocie Kubusiek jeszcze spał przy otwartym oknie... jutro jak bedzie tak ładnie tez wyciagne tego mojego Tomcia .. on niestety nie lubi sniegu :) i juz marzy o wiosnie zreszta ja tez... mniej ubran.. dzieci lrzejsze do znoszenia z 4 pietra :)

kochane konczy nam sie styczen a mamusiek w 2pakach jeszcze troszke jest... przyjmujecie zakłady ? i jakas wysoka stawka jest za ostatniego styczniowego :) zartuje :) juz nie moge sie doczekac kiedy wszystki nasze styczniowe dzieciaczki beda w galerii :)

Zlotko1982 - no właśnie też od leżenia już mnie kości bolą, ale leżę :-(
Teściówka przyniosła obiad :happy: No i cieszę się, ze nasza córcia też na razie usłuchana. Ookatce nie udało się urodzić na egzaminie, to może tobie się uda (6,0 murowane) :-D

malutk_a - no u mnie też jest taki suchy szczekający kaszel; szkoda, że ty nie możesz się też połozyć...

Tak sobie myślę a'propos Ewci, że trzeba strasznie uważać, żeby nie przenosić ciąży, a to w sumie nie jest takie łatwe do wyłapania... Oby już u niej poszło

Hej dziewczyny.

Mój synek też już nie mieści się w rozmiar 56,właśnie dzisiaj powynosiłam ubranka a tak mi było szkoda bo niektórych nawet nie zdążyłam mu założyć.

Teraz śpi to nadrabiam zaległości na BB, ale i tak ciężko mi ogarnąć a bo to jakieś zdjątka nowe a to trzeba na gratulacyjnym kobietkom coś napisać,no ale powoli chyba doczytam :-)

Widzę dzieciątka dalej się rodzą...;-)

Życzę wam miłego popołudnia :-)

Jestem już po KTG
Skurczy brak (średnia - 38%, najwyżej wskoczyło na 48%)
Ale tętno dzidziusia wysokie - ok 170-175, wskoczyło nawet na 180
Lekarz powiedział że jutro mam się wstawić na IP - powinni mnie zatrzymać bo to już tydzień po terminie ponad, ale dzisiaj mnie jeszcze wygonił :-( pomimo że to tętno niuni mu się nie podobało :-(
Teraz do jutra będę się martwiła o nią :-(

my po spacerze, ale mój oczywiście nie będzie spać...

musi pomarudzić, więc znowu nici z pisania tutaj, potem zajrzę do WAS

reklama
Jestem już po KTG
Skurczy brak (średnia - 38%, najwyżej wskoczyło na 48%)
Ale tętno dzidziusia wysokie - ok 170-175, wskoczyło nawet na 180
Lekarz powiedział że jutro mam się wstawić na IP - powinni mnie zatrzymać bo to już tydzień po terminie ponad, ale dzisiaj mnie jeszcze wygonił :-( pomimo że to tętno niuni mu się nie podobało :-(
Teraz do jutra będę się martwiła o nią :-(

Może nie ma powodu do zmartwienia? Jak byłam za I-ym razem to tętno było od 120 do ponad 180 i lekarz mówił, ze wszystko jest ok... Nie denerwuj się niepotrzebnie. Gdyby coś było nie tak, to byś już została

uciekam do wyrka

Do góry