4sierpieńco do zabków - to ze dwa-3 mc na pewno,a u znajomej,od razu po dolnych zaczeły gorne wychodzic,i na raz cztery czwórki,a u nas wyszły dwie,pózniej jedna a pozniej dlugo dlugo nic.... az sie zniechecilam zagladaniem do buziulka i po dlugim czasie wykiełkowała.
przed wyzynaniem sie zabka jakies dwa tyg nagle syn zaczynal sie potwornie slinic.bluzki co chwila do zmiany....sciekaly mu takie sople sliny(jak u buldoga)Wiec wydaje mi sie ze kazde dziecko indywidualnie-a pierwszy zab w wieku 7 mcy mu wyszedł
Monia-t-Ja bym poczekała do konca 6 tyg i do wizyty u Ginka,bo ta wydzielina to jeszcze costam sie oczyszcza,u mnie potrafila byc juz prawie 2 tyg wydzielina,a pozniej jeszcze krwawe odchody ,wiec ja bym nie ryzykowala,a tez mialam ogromna ochote.Nawet napuscilam sobie goracej wody,ale tak zeby miec ja przed pepek i nie moczylam piersi,to niestety po 5 min musialam wychodzic bo macica bolec mnie zaczeła i jak była wydzielina to zrobiło sie krwawienie.Wiec nie polecam,Niech sie wszystko dobrze wygoi,a goraca kapiela mozesz pobudzic krwawienie (a podobno po porodzie mamy rane wielkosci talerzyka deserowego do ciasta,gdzies wyczytalam)