reklama

Styczen 2011

ariska - no dziś rano dwa razy zwymiotował, ale od tego czasu cisza:) a rzadkie kupki ma z 3 dni, ale nie panikuję bo chętnie je dziś ciągle na piersi wisi....

dziewczyny jak nosicie swoje dzieci?
Bo mój skarb tylko w pionie lubi w poziomie płacze, sprawdzilismy przed chwilą z mężem z jakiej odległosci widzi, mielismy w ręce przedmiot i wodzilismy mu przed oczkami i powoli się oddalalismy, okazało się że widzi z 3 metrów, super:) może dlatego lubi pozycje w pionie tylko:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
a u nas dziś dzionek poza domem, wróciliśmy ok 15 to obiad i domowe sprawy.
dziś 23 czyli "nasz" z mężem dzień to obiad z dwóch dań zrobiłam, czekam na męża, mam nadzieję że będzie smakować.
miłego wieczorku Wam życzę

my najpierw świętowaliśmy wszystkie miesięcznice od poznania-czyli 19, a teraz od ślubu czyli 23, staraliśmy się do niedawna chodzić na kolacje do restauracji zawsze 23 ale teraz to niemożliwe póki co.
ale zawsze to jest okazja :-)

Blondi- mój Szymon miał taką szatkę gołąbkiem do chrztu.Kupiła mu chrzestna bo u nas jest taki zwyczaj że chrzestna szatkę a chrzestny świecę.

Na tej szatce jest wyszyte imię i nazwisko dziecka i data urodzenia,jest śliczna :-)

U mnie w domu mąż chory i córcia...brrr i z choróbskami.

Szymuś śpi mi bardzo ładnie tak od 21 do 3 w nocy potem je i śpi tak do około 7.

Ostatnia edycja:
joasienko zgadzam się, my też świętujemy misięcznice :) najpierw miesięcznice spotykania się, a teraz ślubne:) a że to ta sama data to każdego 8 dnia miesiąca dostaje róże albo coś na slodko i ogromnego buziaka:) dziś mamy rocznice trzecią zaręczyn i też róże i serca do okna do powieszenia mi się dostało:) słodkie takie święta:)

syla29 - dzięki za odpowiedź:) a z jakiego materiału była szatka:)

Ostatnia edycja:
Blondi im mniej kiczu tym lepiej, przynajmniej dla mnie:-) A odnosnie witamin i uczulenia na nie. Ja na poczatku dawalam malej tylko Devikap bo dokarmialam mieszanka i wtedy Ala miala ladna cere, zero wypryskow. Ale mojej kolezanki corke wlasnie Devikap uczulal i tez byla cala wysypana na buzi. Znowu teraz uzywam VitaK+D i moja Ala ciagle ma jakies wypryski. Juz jakies 5 dni nie daje jej tej witaminy i buzia coraz lepsza. Z drugiej strony tez nie wiem jeszcze czy to za sprawa odstawienia witamin czy dlatego ze caly czas smaruje jej buzie maka ziemniaczana. Za kilka dni znowu wprowadze te witaminy i sie przekonamy.

ja w końcu usiadłam....więc...bylam u lekarza , z Maciusiem wszyystko dobrze waży już 5 kg :):):) jeżeli chodzi o odsuwanie napletka to teraz się tego nie praktykuje. Ale mogę delikatnie odciągać tylko żeby bylo widać żołądź:) Jeżeli chodzi o naszą wysypkę to powiedziała żeby wyeliminować mleko krowie...więc do zabielania kawy kupić sojowe np. I zobaczymy czy zejdzie. Co do kolek to mamy dalej brać sab simplex i przeczekać:) Pytalam tez o mój kręgoslup i mam podejść po skierowanie na prześwietlenie i do specjalisty.

madzia my nie musimy podawać wit. K bo nasze dzieciaczki miały wstrzykniętą 1 mg (standardowo daje się 0,5) mimo to ja mam K+D bo mi położna powiedziała że trzeba więc dawałam a zapytałam pediatrę to powiedziała, że nie trzeba bo już miał tyle ile potrzeba i że mogę dawać co 2 dzień(bo jeszcze mam jej trochę a kosztowała 50 zl).

co do ubierania w chustę, to jak była u mnie ta dziewczyna od wiązania mówila żeby dziecko było ubrane tak jak w domu i tylko czapeczka i na nogi skarpetki (najlepiej takie długie podobno są jakieś specjalne do chusty). Na dziecko zakładać polar albo coś takiego i normalnie chodzić...ja póki co czekam na trochę cieplejszy czas myślę, że w kwietniu już będziemy chodzić.

blondi ja Maćka noszę pionowo bo poziomo ja jakoś nie potrafię....jestem usztywniona.

Ribi a co sie stalo z Twoim kregoslupem..? Pytam bo mnie cos bardzo boli ostatnio i nie wiem czy jakis masaz sobie zafundowac.. czy moze do lekarza isc.
Blondi ja tez nosze coreczke glownie pionowo bo poziomo to marudzi.

reklama
gosiula w ciąży niestety się ujawniła jakaś ukryta wada i był nawet czas że miałam problem z chodzeniem...a przy porodzie bolały mnie nogi (też od kręgosłupa). I teraz muszę iść do lekarza żeby zobaczyć co i jak ale najpierw zrobię prześwietlenie żeby lekarz już widział jak to wygląda...
a na masaż to i tak chcę się wybrać bo boli mnie odcinek szyjny i lędźwiowy. Mam problem z noszeniem Maćka chociać waży dopiero 5 kg. Nieraz noszę go w chuście ale raczej żeby zasnął i wtedy chyc do łożeczka. Ogólnie najlepiej skorzystaj z masażu i powinno być ok:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry