Wiecie co dziewczyny właśnie czekam na wypłatę i mam zamiar tak zrobić. A to są jego zabobony. Tzn łóżeczko i wózek kupimy na pewno na końcu. Wózek chyba nawet po urodzeniu. Bo po prostu poskładałam na to kaske i mam odłożoną. Ale chciałam pokupować trochę ciuszków i takie tam. Wanienkę chyba będziemy mieć jeszcze z Wikusia.
słusznie
z wózkiem masz rację bo to zima będzie więc i tak się dużo nie naspacerujemy
Rzeczka to miło ze do nas wróciłaś ... też ostatnio u mnie krucho z czasem ....
Ribi to ładnie się zasiedziałaś

szalom dziecko zmiękczy dziadków :-)
karlita miałam dużo do załatwiania... Chcemy wziąść ślub cywilny, a to sąd potrzebny i papierków trzeba.. A to od lekarzy zaswiadczenia, a to od gina, a to opinia ze szkoly, akta, wnioski... ale juz wszystko jest w sądzie i czekamy na termin sprawyI praktycznie od 9 do 23 codziennie siedzę z moim R.
A to tu pojedziemy, a to tam i nawet nie miałam czasu zajrzec na BB...
No i teraz jestem przeziębiona od kilku dni... Nos nie pozwala mi spać, bo oddychać mi ciężko z zatkanym.. ;/
No i tyle.. I w środę do szkołyCiekawe jacy będą wobec mnie ludzie, bo ciąża w naszej szkole to co kilka lat się przytrafia...
chodz dumnie z brzuszkiem a inni niech gadają nie przejmuj się tym!!
macie dużo do załatwienia ale dobrze że załatwiacie to teraz bo później będzie ciężej ;-)
Karlita - gratuluję synusiaŚwietnie, że będzie parka
Imię już macie?
dziękuję

mamy mamy będzie NORBERCIK
karlita - gratulacje! ale super że będzie chłopczyk! :-)
dziekuję bardzo

dziewczynki jestem po wizycie synuś prawidlowo sie rozwija!
musze powtorzyc badania moczu, mam je robic najlepiej co 2 tyg. wyszly bakterie i leukocyty...
lekarz powiedzial ze juz nie moge przytyc.. ciekawe jak mam to zrobic jak waga sama idzie do gory, chyba zaczne sie "odchudzac" czyli przejde znowu na Dukanapowiedzial ze mam bardzo niskie cisnienie jak na 6mc i przez to mdleje czesto..
maly na usg mial nogi w buzi- oj akrobata maly, no i zbadal mnie jeszcze na samolocie- szyjka wysoko wiec ok.
super że małe się świetnie rozwija

zapomnij o diecie!!!!!!!!! ciąża to nie czas na dietę!!!!!!!
pamiętaj ze dukan obciąża nerki!!!!!!!!
jeszcze zrobisz krzywdę sobie i dziecku....
mozesz odstawić białe pieczywo, makarony ale pamiętaj że dieta ma być urozmaicona!! jedz dużo owoców i warzyw :-)
odstaw soki i zastąp je wodą mineralną np z cytryną

moja bratowa przytyła w ciąży prawie 38 kg
teraz już po roku wróciła do wagi początkowej
ale nikt w ciąży nie kazał jej przechodzić na dietę!!!!!!!!!!!!

ja chodzę z córką na basen raz w tygodniu i mocz mam jak to lekarz stwierdził ostatnio "palce lizać

eevciaa ale masz zdolniachę w brzusiu ;-)
Karlita - gratuluje parkitez tak chciała i myslałam że pierwsza będzie córcia... ale mam nadzieje że choc w innej kolejnosci niz u Ciebie to też parkę będę mieć
![]()
udało się jakimś cudem hehehe
ja szkołę rodzenia zaczęłam w 27 tygodniu

płaciłam 250zł za 10 spotkań
ale znajomość z położnymi była bezcenna!!!!!!!!!!!!! polecam szkoły rodzenia przy szpitalach gdzie chcecie rodzić!!!!
to nadrobiłam a teraz idę gotowac obiad dla męża