reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Wiecie co dziewczyny właśnie czekam na wypłatę i mam zamiar tak zrobić. A to są jego zabobony. Tzn łóżeczko i wózek kupimy na pewno na końcu. Wózek chyba nawet po urodzeniu. Bo po prostu poskładałam na to kaske i mam odłożoną. Ale chciałam pokupować trochę ciuszków i takie tam. Wanienkę chyba będziemy mieć jeszcze z Wikusia.

słusznie
z wózkiem masz rację bo to zima będzie więc i tak się dużo nie naspacerujemy

Rzeczka to miło ze do nas wróciłaś ... też ostatnio u mnie krucho z czasem ....

Ribi to ładnie się zasiedziałaś :-D:-D

szalom dziecko zmiękczy dziadków :-)

karlita miałam dużo do załatwiania... Chcemy wziąść ślub cywilny, a to sąd potrzebny i papierków trzeba.. A to od lekarzy zaswiadczenia, a to od gina, a to opinia ze szkoly, akta, wnioski... ale juz wszystko jest w sądzie i czekamy na termin sprawy ;) I praktycznie od 9 do 23 codziennie siedzę z moim R. ;) A to tu pojedziemy, a to tam i nawet nie miałam czasu zajrzec na BB...:zawstydzona/y:
No i teraz jestem przeziębiona od kilku dni... Nos nie pozwala mi spać, bo oddychać mi ciężko z zatkanym.. ;/
No i tyle.. I w środę do szkoły :dry: Ciekawe jacy będą wobec mnie ludzie, bo ciąża w naszej szkole to co kilka lat się przytrafia...

chodz dumnie z brzuszkiem a inni niech gadają nie przejmuj się tym!!

macie dużo do załatwienia ale dobrze że załatwiacie to teraz bo później będzie ciężej ;-)

Karlita - gratuluję synusia:) Świetnie, że będzie parka:) Imię już macie?

dziękuję :-D:-D

mamy mamy będzie NORBERCIK

karlita - gratulacje! ale super że będzie chłopczyk! :-)

dziekuję bardzo :-D:-D

dziewczynki jestem po wizycie synuś prawidlowo sie rozwija!
musze powtorzyc badania moczu, mam je robic najlepiej co 2 tyg. wyszly bakterie i leukocyty...
lekarz powiedzial ze juz nie moge przytyc.. ciekawe jak mam to zrobic jak waga sama idzie do gory, chyba zaczne sie "odchudzac" czyli przejde znowu na Dukana :( powiedzial ze mam bardzo niskie cisnienie jak na 6mc i przez to mdleje czesto..
maly na usg mial nogi w buzi- oj akrobata maly, no i zbadal mnie jeszcze na samolocie- szyjka wysoko wiec ok.

super że małe się świetnie rozwija :-D:-D

zapomnij o diecie!!!!!!!!! ciąża to nie czas na dietę!!!!!!!
pamiętaj ze dukan obciąża nerki!!!!!!!!

jeszcze zrobisz krzywdę sobie i dziecku....

mozesz odstawić białe pieczywo, makarony ale pamiętaj że dieta ma być urozmaicona!! jedz dużo owoców i warzyw :-)

odstaw soki i zastąp je wodą mineralną np z cytryną :tak:

moja bratowa przytyła w ciąży prawie 38 kg
teraz już po roku wróciła do wagi początkowej
ale nikt w ciąży nie kazał jej przechodzić na dietę!!!!!!!!!!!!:no::no::no:

ja chodzę z córką na basen raz w tygodniu i mocz mam jak to lekarz stwierdził ostatnio "palce lizać :tak:"

eevciaa ale masz zdolniachę w brzusiu ;-)

Karlita - gratuluje parki :) tez tak chciała i myslałam że pierwsza będzie córcia... ale mam nadzieje że choc w innej kolejnosci niz u Ciebie to też parkę będę mieć:)

udało się jakimś cudem hehehe

ja szkołę rodzenia zaczęłam w 27 tygodniu :-D

płaciłam 250zł za 10 spotkań

ale znajomość z położnymi była bezcenna!!!!!!!!!!!!! polecam szkoły rodzenia przy szpitalach gdzie chcecie rodzić!!!!

to nadrobiłam a teraz idę gotowac obiad dla męża :-D:-D:-D

reklama
juz postanowila od jutra koniec z pieczywem! a dzis spotkanko ze znajomymi znowu, znajomu konczy 41tydzien i urodzic nie moze;/ chlopaki sie na palą do wyjscia;/

Witam,
ale dzisiaj okropna pogoda, caly cza spada!
My jutro rano jedziemy nad morze - do tesciow - na caly weekend, i widze, ze pogoda cudowna sie zapowiada. :no: ehhh...
klaudoos super , ze dzidzia sie dobrze rozwija :-)A co do kilogramow, to podzielam zdanie dziewczyn, 5 posilkow mniejszych i bedzie dobrze:tak:
eevciaa rzeczywiscie gwiazda Ci rosnie w brzuszku :-D
claudia ja mysle , ze ta cena 300 zl to za usg 3D , a przeciez usg polowkowe nie musi byc zaraz 3D i wtedy na pewno kosztuje mniej...

Ja do szkoly rodzenia nie bede juz chyba chodzila. W pierwszej ciazy nie chodzilam , dalam rade, to teraz tym bardziej nie ma juz sensu.
Ale wiem , ze to fajna sprawa :tak: Z tego co kojarze, to moje znajome zaczynaly chodzic ok 30 tygodnia, w kazdym razie na pewno w 3 trymestrze :tak:.

Ja do szkoły rodzenia też chodzić nie będę :) Chodziłam przy wiki od 28 tc. Super sprawa :) A ja dzisiaj kupiłam małemu kilka ciuszków :) Bluzeczki i bluzy :) spodni mam chyba z 6 par, body i śposzki też mam więc już nie muszę kupować. Musze poszukac na allegro śpiworek do wózka :)

Witam Ciężaróweczki! Zapewne mnie już nie pamiętacie a część z Was wogóle nie miała okazji mnie jeszcze poznać bo sporo nowych mamuś się pojawiło od czasu mojej ostatniej wizyty. Wszystko przez dostawce internetu... Było troche problemów z linią i nie miałam internetu dłuższy czas. Przypomnę się może (i przedstawię co poniektórym)... Mam 30 lat, mieszkam w UK i spodziewam się drugiego dziecka. Mam już 3 letnią córeczkę i liczę, że do parki będzie tym razem synek :-) Wszystko mam nadzieję okaże się w przyszłym tygodniu na usg połówkowym. Pozdrawiam Was cieplutko :-) P.S. Nadrobiłam prawie wszystkie strony które przez ten czas naskrobałyscie. Sporo tego było i sporo czasu mi to zajęło :-) Mega szybko rośnie ilość tych stron i już myślałam, że dopiero przed porodem uda mi się Was dogonić żeby być na bieżąco :-)

Witam poznym popołudniem;-)
Za oknem szaro, czasem popada wiec nic jak tylko ciepla herbatka, pyszny sernik i dobra ksiazka w taki dzionek....Niestety nie u mnie, od rana jezdzilam a to Zus,a to zas do weterynarza, potem zakupy obiad troszke pozny ,malenka drzemka....

A jutro pranie firanek i mycie okien ehh.....:sorry2:

Szalom gratulacje z okazji zareczyn, odzywaj sie do nas czesciej....Poza tym
dobrze ze juz rodzice zaakceptowali ze beda dziadkami :tak: A ty masz racje kuruj sie i szybko wracaj do zdrowia.

Martusia29 dobrze ze trafil ci sie taki a nie inny lekarz :-) Co do połoznej
to poki co nie mam zdania u nas prawie wszystkie sa ok takze nie powinno byc
az tak zle poza tym wszystkie polozne boja sie mojego lekarza wiec jest drugi plusik tego wszystkiego

Eevcia no to gratulacje z powrotu do domku :happy2:

Anrysa ja tez mam poki co odgórny zakaz kupowania ciuszków dla dzieciatka,
mam nadzieje ze za jakies 2 miesiace juz mąz mi zezwoli ...U nas to potrwa ze wzgledu na to co mnie spotkało takze....po troszce rozumiem meza

Ribi to dobrze ze poki co bol brzucha Cie nie meczy

Klaudoos ciesze sie ze dobre wiesci przynosisz od lekarza... Czyzbys w brzuszku chował sie jakis sportowiec ze taki juz wygimnastykowany.

Olandia jeszcze w 100% nie jest pewna diagnoza wiec staraj sie nie denerowowac Ciesz sie tym ze masz jeszcze wakacje i ze brzuszek ładnie rosnie

Ciekawa jestem od czego zalezna jest ta nasza waga w ciazy ?? Niby je sie normalnie nie szaleje ze słodkosciami ale i tak waga pozniej pokazuje swoje....

Moniaivoy gratuluje udanego zakupu:-)

Martka85 podobaja sie goldeny jak i labradory ...cudne psy

Co do cwiczen faktycznie dla kobiet w ciazy zalecany jest basenik z tego co slyszalam ale tez jaki jedna z Was wspomniała sa organozowane areobiki dla przyszłych mam wiec mozna u siebie czegos takiego poszukac i sprobowac:happy:

Blondi wziełam sie za czytanie "Krotkiej piłki" w sumie w swojej biblioteczce mam jeszcze 4 ksiazki Cobena... Co do szkoly rodzenia to mam jedna za darmo ale od 26 tygodnia a ta odpłatna chyba jest dla kazdego moja znajoma chodzi a jest w 23 tygodniu i juz byla na piewrszym spotkaniu a w sumie jest 10 spotkan

Madlen a nóz pogoda mozecie jeszcze zaskoczyc, jednak mimo wszystko zycze milego weekendu

Marisax witaj...mam nadzieje ze juz czesciej bedziesz zagladc do nas

Ehhh nadrobilam znów dzisiejsza wasza produkcje ...... Teraz znikam cosik wszamac i moze jezscze pozniej do Was zajrze wiec nie mówie jeszcze dobranoc;-)

ja bylam reprezentatka Polski w piłce recznej kilka lat temu wiec moze synek sie w mamusie wdał;) tato jedynie cwiczy miesnie kciuka podczas zmieniania programow tv

u nas leje...leje i leje. Ale w chwili gdy nie lało poszzłam z psinką.
klaudoos zamiast odstawiać pieczywo przeżuć się na ciemne, pełnoziarniste nie będziesz miała problemów z wypróżnianiem. Nie jedz winogron bo mają bardzo dużo cukru, wiem że lekarka zakazała jeść owoców ale jakieś jabłuszko chyba możesz :) i zacznij jeść zupki bo powodują że jesteś bardziej syta a mniej kalorii dostarczysz, u mnie obecnie na topie:ogórkowa:)

Co do jazdy na rowerze to nam nie wolno po pierwsze bo są mikrowstrząsy a po drugie można się przewrócić....lekarz mi powiedział że nie wolno

Ja wybieram się do szkoły rodzenia ale podobno powinno sie iść dopiero pod koniec ciąży ok 8 mca. Koleżanka mi polecała, bo mówi że nauczyła się oddychać a co najważniejsze jak trzymać dziecko....

reklama
Witam wieczorkiem:)

Mam nadzieje, że Wszystko u Was wszystko dobrze:happy:

Mi w ostatnim czasie dość cięzko było tutaj zagladać, a juz nawet nie mówie o pisaniu:crazy: I z czasem ciężko i ja jakoś fatalnie się czulam no i z dziećmi jakoś chwili spokoju niemiałam...

Wczoraj miałam jeszcze wizyte u mojej ginekolog i wszystko jest DOBRZE:tak: Malutka sobie leżt obecnie główką na dół i buźke ma przodem do brzucha no i cały czas zasłaniała wszystko rączkami bo miała je przy buzi:-D Lekarce no nie udało sie sprawdzić jak tam z serduszkiem bo zasłaniała, ale po powrocie z Polski będe miała to usg prenatalne i mam nadziej, że malusia nasz się już ladnie ułoży tak by było wszystko widać. Ale wiecie co dziewczyny najbardziej mnie cieszy fakt, ze teraz żadnego rozwarcia nie mam...bo przy poprzednich ciążach w 20tygodniu było ono zawsze na 3 cm, a teraz NIC:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jak znajde chwilke to postaram się ponadrabiac wszystkie posty:tak:

Do góry