reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Czesc Dziewczyny
Chyba pierwszy raz pisze w tym temacie, choc pisze na innych wątkach mam styczniowych..

Chce sie Was o cos zapytac... bo chyba jestem źle zorientowana...

Chodzi mi o L-4 w ciązy, czy to prawda, ze mozemy miec tylko pól roku L-4 a potem przysługuje zamiast L-4 zasiłek rehabilitacyjny, i musimy pilnowac tego terminu i składac wniosek w Zusie..

Ten przepis już nie obowiązuje kiedyś można było być chyba 180 dni na l-4 i wtedy przechodziła się na owy zasiłek, teraz przedłużone zostało to na 270 dni czyli na całą ciążę wystarcza nam L-4.

reklama
Dominika-pisałam,ale nie wiem czy dotarlo??może teraz juz tak:)
joasiab-ja niestety mam to samo,zaraz kończy się na natamycynie:(a uwielbiam pływać,nad czym teraz bardzo ubolewam.
Witam nowe styczniowe mamuśki:)

witam z rana mamuski :)
no i witam nowa mame udzielaj sie mamuska.

u nas pogoda do d... pada i zimno, dobrze ze moj ma wolne to poszaleje z miska bo odkad wrocil do pracy to znow tatus na tapecie.
wczoraj dzidzia znow dala znac o sobie ale dopiero wtedy gdy tatus polozyl reke na brzuchu a jak ja kladlam i czekalam to nic, nastepne dzidzi tatusia :p.

elfa- przepis zostal zniesiony!
claudia- polowkowe mialam glownie na 2d a na chwile przelaczal na 3d , ale wszystkie pomiary itd widza i robia na 2d. wlasnie sie zastanawialam czy drugi raz isc tak jak lekarz zalecil bo to 200-250zl po znizce, ale z mezem stwierdzilismy, że tak dlugo staralismy sie o bejbika ze chcemy miec pamiatke z tego okresu bo nie wiadomo czy bedzie nam dane byc 2 raz rodzicami. wiec my do tego podchodzimy sentymentalnie. wiem ze wiele osob zneguje nasze podejscie, ale my mamy to gdzies..

klaudoos dlaczego? ja uwazam, ze jezeli macie kase i przedewszystkim okazje to czemu nie. zreszta sama piszesz, ze nie wiesz czy dane wam bedzie zostac rodzicami drugi raz, masz okazje to idz. ciesz sie ciaza kochana :*

klaudoos- ja tez jestem za:-)Takie usg sporo kosztuje,ale w końcu to pamiątka na całe życie dla nas i dla maluszka:)Przyprowadzi młody dziewczynę do domu-to bedzie co pokazać:)Te filmy,zdjątka.....nawet samej właczyć czasem i powspominać:)
Ja cały czas trzymam wycinek z gazety- z foto mojego misia i zerkam sobie co jakiś czas.:-D

Dzień dobry laseczki :-)

Zaczynam weekend z moim mężem , bo nie pracuje dzisiaj.

Obyśmy dużo czasu razem spędzili.

mam nadzieję, ze tu się nic złego nie dzieje ......

Witam sobotnie

Widze ze nie tylko do mnie jesień zawitała, całe szczescie nie musze nigdzie
sie wybierac....Tylko te okna balkonowe dzis bede myła ehhh ale przynajmniej bede miala z glowy....

Wstałam niedawo wiec sniadanie dopiero teraz jem a potem szybko nastawie na obiad zanim tesciowa przyjdzie....Maz dzis dłuzej w pracy był wiec nawet nie bede go budziła zeby ze mna szedł i z krolikiem do weterynarza.... najwyzej w poniedziałek dostanie zaległ zastrzyk:rofl2:

Zycze miłego weekendu i dbajcie o siebie bo taka pogoda sprzyja przeziebieniom
Papap

Witam Cieplusio:-D

U nas jak o pogode chodzi to jest psakudna...tylko leje co chwile i okropnie wieje...ale jaką burze mieliśmy przedwczoraj w nocy to ja jeszcze takiej nie widziałam:no: Myślałam, że zaraz nas tutaj zdmuchnie wszystkich, a tak okropnie padało, że nic widać nie było. Ta pogoda to ostatnio tylko zaskakuje.

Nam puki co dzionek zapowiada się fajnie;-) Teraz mężuś z Caspusiem poszli coś tam przy samochodzie rozkręcać bo cos się nam żarówki popaliły i to na 3 dni przed wyjazdem:dry: No, a my z Nicolą bedziemy się jeszcze troszke za porządki brać bo ona to bardzo lubi mi przy wszystkim pomagać:happy: a szczególnie jak o gotowanie chodzi:-D

klaudoos ja nawet nie wiem co do głowy Ci przyszło z tym negowaniem;-):-D:-D Bo mi się wydaje, że tylko pozazdrościć jak sobie możecie na tak cudowna pamiatke pozwolić:tak::tak: A też nie każdego na takie usg stać...więc jak ma sie możliwośc to nawet niema co się zastanawiać:tak: A jeszcze przy pierwszej ciążey to dopiero są przezycia:-D:-D

malutka u nas to znów na odwrót bo tatus musi mieć szczęście jak poczuje haha Bo tak się wierci bardzo ale jak mąż kładzie ręke to cisza;-)

Carri to Ty widze tez troszke robotki dziś masz...ja ostatnio też okana myłam, a taka pogoda teraz, że znów trzeba bedzie grrrr No i smacznego:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam sobotnie

Widze ze nie tylko do mnie jesień zawitała, całe szczescie nie musze nigdzie
sie wybierac....Tylko te okna balkonowe dzis bede myła ehhh ale przynajmniej bede miala z glowy....

Wstałam niedawo wiec sniadanie dopiero teraz jem a potem szybko nastawie na obiad zanim tesciowa przyjdzie....Maz dzis dłuzej w pracy był wiec nawet nie bede go budziła zeby ze mna szedł i z krolikiem do weterynarza.... najwyzej w poniedziałek dostanie zaległ zastrzyk:rofl2:

Zycze miłego weekendu i dbajcie o siebie bo taka pogoda sprzyja przeziebieniom
Papap

tak tak masz rację , ja zapobiegawczo codziennie jem rani 1 rutinoscorbin, niezależnie od pogody. a dzisiaj jest paskudna

Do góry