O ile dobrze pamiętam - ale musiałabym sprawdzić - to urlop wychowawczy można otrzymać na minimum 3 miesiące, więc jeśli do końca umowy o pracę zostanie Ci mniej, to niestety nie dostaniesz... może uda się porozmawiać z właścicielem firmy, żeby przedłużył Ci umowę, bo chcesz iść na wychowawczy - rzadko się to udaje, ale czasami jednak tak :-)
Urlop wychowawczy to po prostu urlop - więc, żeby go otrzymać, trzeba być pracownikiem, czyli mieć ważną umowę o pracę. Po zakończeniu umowy urlop wychowawczy nie przysługuje...
Z tym, że jeśli masz umowę o pracę na czas określony, to wypowiedzenie nie będzie dwumiesięczne, tyko dwutygodniowe.
Kochana dziękuję za radę!!! :-)
Tak racja, przejęzyczyłam się chodziło mi o: "dwumiesięczną wypłatę" po okresie wypowiedzenia (dwutygodniowym oczywiście)!
Tyle bynajmniej dostały dziewczyny, które pracowały na salonie, ciekawe czy ja też dostanę po macierzyńskim? Bo umowę będę nadal mieć, a pracowac nie będę miała jak bo salon sprzedany hmm...
joasiab - najlepszego:-) dużo zdrowia oraz lekkiego porodu :-)
Sto lat!!!
Nie wiem, o czym marzysz skrycie,
ale tego Tobie życzę,
z głębi serca, z całej siły,
by marzenia się spełniły.
Ja dziś pracowity dzień mam, pomyłam okna (w 3 pokojach i kuchni) czyli wszystkie :-)
zrobiłam 3 prania, ale nastepne się nadal robią....
wlasnie na szybko zjadłam pierogi na obiadek, a że mąż dziś 16h w pracy (6-22ej) więc ja sie nie obijam tylko sprzatam na calego :-)
Teraz lecę poodkurzać, bo może kolezanka zajrzy na kawkę, więc jeszcze wykąpać się trzeba

Pozdrawiam