reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Dobranoc brzuchatki i mamusie :-)

już namawiam moją córcię na szybsze wyjście w każdy możliwy sposób - 22go mam egzamin i mówię jej że musi szybciutko żebym zdążyła dojść do siebie i na niego jechać :tak:

reklama
zielona - trzymamy kciuki!

co do swędzenia to jak mnie swędział brzuch to musiałam zrobić badania na cholestazę... warto zrobić - bo to tylko pobranie krewki, kosztuje grosze a przynajmniej sumienie jest spokojne :-)

a ja własnie dobiłam się jeszcze precelkami i normalnie zgaga mnie zeżre od środka :-) ale co tam... trzeba sobie dogadzać w ciąży:-D

Ostatnia edycja:
Joasiab - trzymam kciuki za Ciebie, czekamy na wieści, nie bój sie kochana, bedzie dobrze!
Zielona- za Ciebie też trzymam kciuki ogromne, informuj nas na bieżąco!

Ribi - ariska ma racje zgłoś to swędzenie lekarzowi, bo jesli Cie swedza ręce i nogi, to może być to objaw cholestazy.

Niulini - to moze ten olejek w końcu zadziała:)

Ja tez juz nie moge się doczekać Alusi, dzis trzymałam na rękach synusia szwagierki, oj jak mi sie zachciało przytulać swoja córeczke:) Jeszcze, jak widziałam jak on minki strzela, to o niczym innym nie marze:)

Ja po kąpieli. Jak weszłam do wanny to zauważyłam w wodzie pływającą galaretkę. Wyłowiłam bo wyglądało to obrzydliwie, chyba czop mi odchodzi. Była to typowa galaretka, taka zwarta, nawet we wodzie się nie rozpłynęła...

joasiab - czekam na wspaniałe wieści. Trzymaj się cieplutko i jestem z Tobą całym serduszkiem :)

Nulini - to czekamy na efekty. Powodzenia :)

zielona - i Tobie kochana życzę szybkiego rozwiązania. U mnie też patrzą tylko na termin z OM :)

Ja już uciekam. Mąż ogląda Kości a ja chyba sobie poczytam bo w krzyżu mnie coś pobolewa i położę się już.
Do jutra kochane :)

claudia, zastanawiam się właśnie intensywnie nad olejem rycynowym + seks (który nie działa od 2 dni, ale może w połączeniu z olejem wreszcie coś ruszy...). Jak się w tygodniu nic nie ruszy, to mam w piątek/sobotę jechać do szpitala na wywołanie, a wolałabym uniknąć tych wszystkich zabiegów z oxy, masażami szyjki i przebijaniem pęcherza :-(

moniaivoy, no u mnie to samo, maużon się trzęsie z zimna, a ja najchętniej bym na dwór wyszła, do tego ciągle się wiercę w łóżku, poduszka gorąca i zasnąć nie mogę...

Nulini - życzę powodzenia, ale z drugiej strony obawiam się, ze skutki działania olejku rycynowego nie sprzyjają seksowaniu się :-D

a jak to jest w końcu z tym seksem? ja mam straszną ochotę ale mój mąż się boi, że zaraz po wyląduje na porodówce a tu piszecie, że to nic nie daje. Przeczytałam też dziś w gazecie jakieś, że sam seks nie wywołuje porodu

prostaglandyny zawarte w spermie rozmiękczają szyjkę, nawet specjalnie podaje się je (w formie żelu?) żeby przyspieszyć poród. Jednak z tego co piszą dziewczyny widać jest różnie. My z M na odwrót: żeby przypadkiem nie przyspieszyć porodu kochamy się z prezerwatywą :( Przyznam, że troszkę zazdroszczę tym, które faktycznie mają teraz ochotę na seks, bo u mnie ciężko z tym...

zielona i joasia - kolejna delegacja na porodówkę ;) trzymam za was mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogły przytulić wasze dzieciaczki i je nakarmić cycem :-)

ewcia - mam nadzieję, że ty po prostu mam wcześniej wszystkie objawy, ale nie będziesz jeszcze rodzić, bo masz kupę czasu jeszcze! Teraz jak już mężuś jest to full relaks i spokojnie czekamy na swoją kolejkę :tak:

a ja się kładę zaraz spać.
ale zazdroszczę tym, co już urodził.
mnie drażnią moje humory i mąż czasem niesprawiedliwie obrywa :-(
ale dziś wymieniłam telefon na nowy więc nowa zabawka :-)
miłej nocki-zielona i joasiab-powodzenia jutro i czekamy na wieści

reklama
Do góry