reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

My też chcemy kupić fotelik rowerowy.

Zielona a montowaliście fotelik z przodu czy z tyłu roweru? bo tak się zastanawiam czy jak się z przodu zamontuje to nie jest ciężko kierować rowerem.

musimy się umówić na wycieczkę rowerową z dziewczynami ;)

ja też, ja też (jak już fotelik kupimy)

reklama
Wiem ze Twoja mała jest chora..Nie zyczę tego najgorszemu wrogowi
I nie rób ze mnie de-bila bo to że mam dopiero 19 lat to nie znaczy ze nie znam zycia!
Ch-uj kłade na to co napiszessz i to ciebie mi zal.

katka, pisz co myslisz ale nie przeklinaj, serio nie wypada, jeżeli uważasz sie za dojrzałą osobę to powinnaś doskonale wiedzieć że przekleństwami nic nie osiągniesz. Dla mnie to administrator za to słownictwo powinien Cię usunąc z forum. Ja nic do Ciebie nie mam ale słownictwo Twoje to nie powinno mieć tu miejsca na forum otwarym gdzie każdy ma wstęp.

Oczywiście że masz rację, każda z nas zrobi wszystko dla swojego dziecka, ale Ariska wiele przeszła i nigdy nie narzekała idzie przez życie i nie ogląda się za siebie, to godne podziwu.

... to fakt, wiesz mam niepełnosprawną chrześnicę (jeździ na wózku inwalidzkim, choć od pasa w góre jest normalna dziewczynką) i determinacja jej mamy budzi we mnie mega podziw, dlatego ja szanuję zarówno ariskę, jak i klaudię oraz wszystkie dziewczyny udzielające się na forum, ale zdaję sobie tez sprawę z tego, że nie wszystkie osoby mają taką siłę przebicia w życiu, a to zależy głównie od charakteru i to nie jest niestety kwestai do dyskusji,

Mi.nu ... no z Toba Kochana to na 100% wybierzemy sie na wycieczkę rowerową ;)

Ostatnia edycja:
katka, pisz co myslisz ale nie przeklinaj, serio nie wypada, jeżeli uważasz sie za dojrzałą osobę to powinnaś doskonale wiedzieć że przekleństwami nic nie osiągniesz. Dla mnie to administrator za to słownictwo powinien Cię usunąc z forum. Ja nic do Ciebie nie mam ale słownictwo Twoje to nie powinno mieć tu miejsca na forum otwarym gdzie każdy ma wstęp.

dokladnie tak.

Mi.nu ten fotelik mozna zamontowac tylko z tyłu. Sa 3 rodzaje fotelików: montowane z przodu, montowane z tyłu na bagazniku i montowane z tyłu na pałaku do rury od siedziska i uwazam ze ten typ jest najlepszy bo dodatkowo amortyzuje wstrzasy a na bagazniku wiadomo wiecej czuc.
Z naszego forum Biala_ kuiła ten fotelik co sie z przodu montuje i tez jest bardzo zadowolona, ale do mnie bardziej przemówiła waga dziecka, bo Piotrek do lekkich nie nalezał.

My jezdzimy na rowerach na Barbarke, bo i las i plac zabaw wiec jest super.

Zacznę od tego że nie jestem twoja koleżanką z podwórka byś mnie obrażała. Nigdy tu nikogo nie obraziłam i tego samego wymagam od innych.

Cytuje Ciebie " oh sorry na Panią to trzeba miec wygląd i pieniądze..." powiem Ci tak nie znasz mnie! a ja powiem Ci tak na dorosłą kobietę trzeba mieć zachowanie i szacunek do innych osób tym bardziej starszych!!

Moje dziecko przeszło to samo co Michał zapalenie opon. Tylko moje dziecko ma niedowład lewostronny, niesłyszy na lewe ucho, zezuje na lewe oko. Do tego zachorowała na najgorszy rodzaj padaczki zespól westa. Więc mi nie mów ,że się nie znam i że dupna ze mnie pani.

Od 4 miessiąca życia Michalina jest rehabilitowana, chodzimy do audiologa, neurologa, okulisty, logopedy. Nigdy nie satysfakcjonowało mnie stwierdzenie "nie ma miejsca na ten rok" albo że ktoś nie odbiera. Zawsze poszlaś poprosiłaś i zawsze można było coś zrobić, albo zmienić przychodnie. Do tego 3 miesiące spędziła w centrum zdrowia dziecka gdzie przyjęli nas z ulicy, przeprowadzili b. droga kuracje immunoglobulinowa (4 dawki x jakieś 1,5 tys) terapia sterydowa, sami zapisali mnie na kontrolne lezenie w szpitalu za 3 miesiace. Za to tez nie zapłaciłam grosza, wrecz umożyli mi moje opłaty szpitalne. Teraz musimy miec kontrolę endokrynologa i termin w grudniu był na listopad to zadzowniłam do 3 innych przychodni i termin miałam za tydzień!! I nie uwieżysz nic nie zapłaciłam.

I do miejsc w szpitalach to sama neurolog mi powiedziała "niech pani idzie osobiście do pani ordynator, powie jak to wygląda pokaże badania i filmy. Proszę ja prosić" i co bez grosza mnie przyjęli od ręki

Więc wybacz jeśli widze stwierdzenie że mam iść do kardiologa ale mnie zbyli a potem nikt nie odbierał telefonu no to mnie cholera bierze bo co to jedna przychodnia jest? ja jeżdże do lekarzy 50km od domu bo bliżej nie mieli terminów. I nikomu nie zarzucilam że jest złą matką powiedziałam tylko że ma nie siedzieć na tyłku i nie narzekać tylko coś z tym zrobić. A Klaudia jest takim typem człowieka że potrzebuje motywacji, chciałam ją wypchnąć by coś zrobiła a nie biernie czekała tyle. To tak jakby ja narzekała że nie mam miejsca u audiolga a tak miałam ale co zrobiłam pojechałam do innej przychodni.

I proszę Cię jak na przyszłość pojedziesz po kimś zastanów się co mówisz,

A wogóle zastanawiam się czemu wszyscy jechali na mnie za Klaudie a Katka teraz jest święta?!

Ania, Ania i Marta - dziękuję :*

Ostatnia edycja:
Acha i mysle, ze wielkiej róznicy nie ma w tych fotelikach, bo i tak nie uchroni za bardzo to naszych dzieci jesli nie daj Boze stanie sie jakiś wypadek. Sa tez takie foteliki co mozna niby pochylac oparcie, zeby dziecko mogło sie zdrzemnąc, ale ja wychodze z załozenia, ze my takich długich dystansów nie jezdzimy, żeby miał okazje zasnąc.
My jezdzimy na rowerach na Barbarke, bo i las i plac zabaw wiec jest super.

Ariska nie nie Katka nie jest swieta...tak jak napisala Blondi mozna wyrazac swoje opinie ale kulturalnie a na taki jezyk jakim ona sie tutaj posluguje sorry ale nie ma miejsca.

... Ariska jeśli to miała być motywacja dla Klaudii to ... hmmm ... wolałabym nie być tak motywowana :baffled: a tak jak napisałam wcześniej, osoby które dotknęła jakakolwiek "niepełnosprawność" dziecka, są bardziej wyczulone i zdeterminowane w działaniu :tak:

reklama
Do góry