Zacznę od tego że nie jestem twoja koleżanką z podwórka byś mnie obrażała. Nigdy tu nikogo nie obraziłam i tego samego wymagam od innych.
Cytuje Ciebie " oh sorry na Panią to trzeba miec wygląd i pieniądze..." powiem Ci tak nie znasz mnie! a ja powiem Ci tak na dorosłą kobietę trzeba mieć zachowanie i szacunek do innych osób tym bardziej starszych!!
Moje dziecko przeszło to samo co Michał zapalenie opon. Tylko moje dziecko ma niedowład lewostronny, niesłyszy na lewe ucho, zezuje na lewe oko. Do tego zachorowała na najgorszy rodzaj padaczki zespól westa. Więc mi nie mów ,że się nie znam i że dupna ze mnie pani.
Od 4 miessiąca życia Michalina jest rehabilitowana, chodzimy do audiologa, neurologa, okulisty, logopedy. Nigdy nie satysfakcjonowało mnie stwierdzenie "nie ma miejsca na ten rok" albo że ktoś nie odbiera. Zawsze poszlaś poprosiłaś i zawsze można było coś zrobić, albo zmienić przychodnie. Do tego 3 miesiące spędziła w centrum zdrowia dziecka gdzie przyjęli nas z ulicy, przeprowadzili b. droga kuracje immunoglobulinowa (4 dawki x jakieś 1,5 tys) terapia sterydowa, sami zapisali mnie na kontrolne lezenie w szpitalu za 3 miesiace. Za to tez nie zapłaciłam grosza, wrecz umożyli mi moje opłaty szpitalne. Teraz musimy miec kontrolę endokrynologa i termin w grudniu był na listopad to zadzowniłam do 3 innych przychodni i termin miałam za tydzień!! I nie uwieżysz nic nie zapłaciłam.
I do miejsc w szpitalach to sama neurolog mi powiedziała "niech pani idzie osobiście do pani ordynator, powie jak to wygląda pokaże badania i filmy. Proszę ja prosić" i co bez grosza mnie przyjęli od ręki
Więc wybacz jeśli widze stwierdzenie że mam iść do kardiologa ale mnie zbyli a potem nikt nie odbierał telefonu no to mnie cholera bierze bo co to jedna przychodnia jest? ja jeżdże do lekarzy 50km od domu bo bliżej nie mieli terminów. I nikomu nie zarzucilam że jest złą matką powiedziałam tylko że ma nie siedzieć na tyłku i nie narzekać tylko coś z tym zrobić. A Klaudia jest takim typem człowieka że potrzebuje motywacji, chciałam ją wypchnąć by coś zrobiła a nie biernie czekała tyle. To tak jakby ja narzekała że nie mam miejsca u audiolga a tak miałam ale co zrobiłam pojechałam do innej przychodni.
I proszę Cię jak na przyszłość pojedziesz po kimś zastanów się co mówisz,
A wogóle zastanawiam się czemu wszyscy jechali na mnie za Klaudie a Katka teraz jest święta?!
Ania, Ania i Marta - dziękuję :*