• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

reklama
Gabryś, z pogodą nigdy nic nie wiadomo. Ja byłam 3 lata temu na 2 weselach: początek września i środek października (jakoś 18 chyba). We wrześniu było potwornie zimno - byłam w kurtce zimowej, a mojej koleżance prawie palce u stóp się odmroziły.W październiku zaś było przepięknie, ciepło słonecznie i chyba z 18 stopni.

Na moim ślubie 11.09 rok temu nie było też zbyt ciepło. Ale bolerko miałam cienkie - do kościoła bo nie chciałam gołymi ramionami przed obliczem Boga świecić :)

O matko ale się obżarłam ciastek. WZetkę i sernik. Fuj. Ide na szkołe rodzenia dziś na 19 i chyba zrobie sobie spacer dłuższy po tych kaloriach.

Ostatnia edycja:
mam pytanie do dziewczyn po cc. czy miałyście cewnikowanie w znieczuleniu czy bez? bo różnie to podobno bywa.planuję poród sn,ale nigdy nic nie wiadomo i o cc też bym chciała coś wiedziec :)

a ja wlasnie dzwonilam zamowic wozek i co????? okzalo sie ze nie maja gondol a jak przyjda to bedzie juz ostatnia dostawa nastepne beda w lutym.... kazal napisac meila wiec napisalam mam nadzieje ze starczy dla mnie :-p i mam nadzieje ze wszystko kupie tak jak chcialam.... ale sie denerwuje.

Witam się i ja :-)

wróciłam ze szkoły rodzenia było bardzo fajnie, najpierw oglądnęliśmy film "od poczęcia do narodzin" a później ćwiczyliśmy ojjj... brzuszek mi twardniał po ćwiczeniach :crazy: jak się zajęcia skończyły natrafiłam na moją położną ale mnie wyściskała :-) (MEGA SYMPATYCZNA KOBIETKA) kazała jechać do domu wziąć nospę i leżeć a jak cos to mam przyjechać. Jakis taki dziwny dzisiaj ten mój brzuch.

3 dzień z fochem i ani mi się śni wyciagać pierwsza rekę, szlak by to!
Pierwszy raz w życiu się tak "sfochowałam" ale niestety prawda jest taka że sama przechodzę ciążę, każdemu się wydaje że jak chodzę i nie narzekam to luz a ja czasem potrzebuje ciepłego słowa i wsparcia. I ciagle słyszę "ciąza to nie choroba" kur... jacy wszyscy mądrzy!
Oby do stycznia a później to wszyscy "życzliwi" mogą spadać na drzewo ale nie pewnie jak mała się urodzi każdy bedzie chciał wetknąć swoje trzy grosze i jaki to on jest mądry. (mam cholernego nerwa na ludzi, chyba nie tego się spodziewałam)

Ugotowałam zupe ogórkową i zaraz ją zjem (dwa talerze jak nic) :-)

Dziewczyny czy Wy też macie wokół siebie takich ludzi co się nic nie interesują a jak coś do czegoś to najmadrzejsi ???

aninaaa, ja jestem po cc i miałam cewnik zakładany i zdejmowany bez znieczulenia. Bałam się tego jak cholera ale położna zrobiła to tak delikatnie że nawet nie wiem kiedy.
och Boże ... to straszne :/ nie każdy ma takiego farta aby trafić na odpowiednią położną. te cewnikowanie i aplikacja znieczulenia przeraża mnie bardziej niż poród sn.

reklama
generalnie należę do ludzi bardzo życzliwych i pomocnych ale ciąża mnie rozczarowała pod względem ludzi.
Ja zawsze byłam dla każdego o każdej porze dnia i nocy, nie raz prosiłam K abyśmy komuś pomogli bo taka i taka sytuacja a nagle jak ja zaszłam w ciążę to ludzie o mnie zapomnieli (oczywiście nie wszyscy) teraz nagle wszyscy zajęci, nie maja czasu się spotkać pogadać jak kiedyś - ja nie wiem może ludzie boją się kobiet w ciąży? chodzi mi o kobiety bo sporo "koleżanek" tak się zachowuje.
Dla mnie ciąża zawsze była czymś niesamowitym i dla mnie kobieta w ciąży to taka błogosławiona była, pełen szacunek i wsparcie z mojej strony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry