reklama

Styczeń 2012

kurde, to ja juz nie wiem .. lekarz powiedzial mi, że szyjka nie jest długa ( choc ze jakas mega krotka tez nie wspominal), i że dzidzia jest nisko, i podczas normalnego stosunku glowka dziecka sie odsuwa, a teraz nie odsunelaby sie juz i dostawałaby po głowie .. :confused: od tego czasu nie wspolzyjemy no bo skoro tak powiedzial, to wiadomo - nie chce zrobic jej krzywdy, zarówno jak i A. :confused:

Melisa - hm, ktos mi powiedzial, ze jak nie jestem z krk, chce rodzic w ujastku, to lepiej byc na choc jednej wizycie u ginekolga stamtad, bo wtedy ' lepiej patrza' na ciebie .. :sorry: a znasz jakiegos fajnego ginekologa z Ujastka?

reklama
Ja tam nie wiem co z seksem w końcówce ciąży:) ale czytałam, że dziecko chroni pęcherz płodowy i nic mu się nie stanie w trakcie;) O tym, że dostanie po głowie też pierwszy raz słyszę:-D
Ja się objadam sernikiem babci:) mhm kocham to ! :-)

Gabrys- ja chodzilam na prywatne wizyty do dr. Grazyny Komnaty-Gajdy. I Ona bedzie mi tutaj robic cc. jesli o mnie chodzi to jest bardzo mila. Czytalam duzo opinii na internecie o roznych lekarzach z Ujastka i tak droga wyboru wybralam Ja. Ale nie lubie nikomu kogos polecac, bo Tobie moze akurat nieodpowiadac. Jak dla mnie bardzo w porzadku Babeczka.

Ale leza tu ze mna Dziewczyny, ktore nie sa z Krakowa i nie mialy tutaj lekarza prowadzacego i normalnie Je przyjeli i sa traktowane ok. Ale tez czytalam takie opinie jak Ty :-)

A teraz tutaj w Ujastku jest oferta, ze dla kobiet rodzacych w tym szpitalu pobranie komorek macierzystych z krwi pepowinowej kosztuje 600zl. A rok przechowywania 400zl. Wydaje mi sie, ze to niedrogo i myslimy z Mezem nad tym. Jak myslicie? Ile Wy placicie za pobranie?

Swoją drogą, tak myślę, co lekarz to inna praktyka;) Mój wręcz zachęcał mnie do seksu w ciąży, w ramach lepszego samopoczucia:-) Ale ze względu na ciągłe infekcje i totalny brak ochoty, wierna jestem celibatowi:-D
Tak samo podchodzi do wielu innych spraw: skurcze- ee jak nie za często, to nie ma co się martwić. Podwyższone tętno dziecka- problem jak długo się utrzymuje;]
Ale jeszcze żyję:-)
Więc każdy lekarz ma swoją fazę na dolegliwości ciążowe, na opinie na temat seksu i wielu innych:)

hej
nie doczytam was juz za chiny.
dziękuje wam wszystkim za gratulacje i życzenia.
u nas jest wszystko dobrze. próbujemy załapać rytm i jakoś sie zorganizować.
Danielek pomylił dzień z nocą i w dzień śpi jak susełek nocą cycujemy sie co godzinę. Marcelek troszkę bardziej hałaśliwy i wymagający uwagi.
wstawiłam kilka fotek.
trzymam kiuki za was i wasze pociechy.

Melisa za taką kwotę nawet bym się nie zastanawiała nad krwią pępowinową
bo jak ja patrzyłam kszałtowało się to tak:

[TD="align: left"]Opłaty jednorazowe:

[/TD]

[TD="align: center"]

[TD="align: left"]
  • Opłata wstępna - wnoszona przed porodem, wynosząca 600 zł.
  • Opłata podstawowa - wnoszona do 2 tygodni po porodzie , wynosząca w aktualnej promocji 1690 zł.

[/TD]
[/TD]

[TD="align: left"]Opłata za przechowywanie:
[/TD]

[TD="align: center"]

[TD="align: left"]
  • Opłata abonamentowa – pierwsza wnoszona po roku od narodzin (kolejne co rok) wynosząca 430 zł dla Kasety Standard lub 495 zł dla Kasety Plus.
[/TD]
[/TD]

Ostatnia edycja:
Gabryś, o tym Juszczyku faktycznie są rózne opinie, myslę też że jedna wizyta to nic nie zmieni, tak jak pisze Melisa, dziewczyny spoza Krakowa nie mają problemu z dostaniem się, no chyba że jest przepełnienie to mogą odesłać, albo ma to znaczenie przy cc, żeby dany lekarz Ci zrobił. Ja mam dr Tamarę Wilk z ujastka, prowadzi już moją drugą ciązę i jestem zadowolona.

Maryś, fajnie Ci że w domu z dziećmi, swoją drogą ładni chłopcy z Twoich synków.

Anastazzja, dobrze że twardo stawiasz sprawę:-)

Fiona, dobrze że Mikołaj przyniósł trafione prezenty.

Melisa, myslę o Tobie w te Święta, cieszę się że dobry nastrój Cię nie opuszcza. Chyba jednak się spotkamy:-)

Ja też jestem jakaś ciężka, chyba im więcej odpoczywam, tym gorzej zaczynam funkcjonować, jeszcze do tego gardło mnie boli i katar mam, mam nadzieję że się zdążę wyleczyć. Dzisiaj przyjechali jednak moi rodzice na parę godzin i było super, trochę się rozerwaliśmy, zwłaszcza Mati.

reklama
Gabrys- ja chodzilam na prywatne wizyty do dr. Grazyny Komnaty-Gajdy. I Ona bedzie mi tutaj robic cc. jesli o mnie chodzi to jest bardzo mila. Czytalam duzo opinii na internecie o roznych lekarzach z Ujastka i tak droga wyboru wybralam Ja. Ale nie lubie nikomu kogos polecac, bo Tobie moze akurat nieodpowiadac. Jak dla mnie bardzo w porzadku Babeczka.

Ale leza tu ze mna Dziewczyny, ktore nie sa z Krakowa i nie mialy tutaj lekarza prowadzacego i normalnie Je przyjeli i sa traktowane ok. Ale tez czytalam takie opinie jak Ty :-)

A teraz tutaj w Ujastku jest oferta, ze dla kobiet rodzacych w tym szpitalu pobranie komorek macierzystych z krwi pepowinowej kosztuje 600zl. A rok przechowywania 400zl. Wydaje mi sie, ze to niedrogo i myslimy z Mezem nad tym. Jak myslicie? Ile Wy placicie za pobranie?
a mozna jakis numer tel do niej, albo gdzie przyjmuje? :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry