reklama

Styczeń 2012

Strzyga i inne dziewczyny, pamiętajcie że przy bólu ucha nigdy nie wolno zatykać ucha. Robi się wtedy cieplutko w uszku, brak dopływu tlenu i doskonałe środowisko do namnażania baterii. Więc skutek wręcz odwrotny. Ja dwa lata temu przechodziłam obustronne zapalenie uszu i myślałam, że umrę. Była szprycowana końskimi dawkami leków przeciwbólowych i tak po 2h chodziłam po scianach - koszmar. Pomógł oczywiście antybiotyk a na zatkane uszy Sudafed w tabletkach, ale on przeciwskazany w ciąży.

A ja oznajmiam, że mam areszt domowy :). A. mama tak go nastraszyła, że
od 15 I powinniśmy mieć już torbę do szpitala w samochodzie i żebym się
nie oddalała od domu, że zabronił mi ruszać się dalej niż jedną linią
metra od domu :)))). Dziś np nie zabrał mnie do jednego z biur bo tam
korki i trzeba się przesiadać, ON CHYBA MYŚLI ŻE RODZI SIĘ W 15 MIN :))).
A więc uziemiona siedzę sobie w domu a ten robaczek w brzuchu ani myśli
wychodzić, tylko wierci się i dupkę wypina. Wczoraj złożyliśmy kołyskę
więc już ma gdzie spać :).

reklama
To zaświadczenie wystawia lekarz. Ja miałam swójwydrukowany formularz (któraś z was dawała namiary, teraz nie mogę znaleźć) ale położna u mojej pani gin też miała i wystawiły mi zaświadczenie jeszcze przed porodem na ostatniej wizycie tylko z datą do przodu (żeby nikt się nie czepiał).
Fajnie bo teraz nie muszę lecieć tylko czekać aż minie data z formularza

Donia wiesz mąż boi się może żebyś mu nie urodziła w drodze ;D
Mój mały też chyba przestał myśleć o wyjściu i tylko z tatusiem bawią się - tzn. mały wypina się a jak P. chce go złapać to on się chowa ;D tylko nie myślą oboje o tym, że mi skóra mało co nie pęknie

jej poszłam tylko zrobić śniadanie, pozałatwiać telefonicznie badania Jakuba przed operacją a tu lawina:-) gaduły, jak bysmy miały rodzić w jednym terminie to nawet byśmy się nie zorientowały kiedy byłoby "po wszystkim":-D

Z tym "zanimbecikowe" to chyba tak chodzi o to że musimy wziąść zaświadczenie od gina lub połoznej że zgłosiłyśmy się do lekarza do 10 tyg ciąży- a tu az mnie znowu ciśnie nerwica bo k.... czasem można nie wiedzieć że jest się w ciąży w 10 tyg (np jesli któraś miała problemy z miesiaczkami), po 2 ja np nie miałam możliwości zgłosić się wcześniej bo terminy do mojego gina są na 2 mce naprzód zajęte, po 3 mój "awaryjny" gin to nawet stwierdził że nie mam co u niego szukać wczesniej niż 8-9 tydz, bo i tak na usg nic nie wyjdzie, a jak zrobiłam test to poporostu mam już traktowac że jest ciąża brać kw foliowy a po 8 tyg badania zleci itp. A po 4 same widzimy każa rodzi w innym terminie, nie jest znany dokładny czas zajścia w ciążę, odchył 2 tyg to norma-ale co tam biurokraci wiedza lepiej! ech:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co do ucha Strzygi - Dicortinef jest na receptę, bo to lek sterydowy, pewnie i by pomógł (sterydy zwykle na początku pomagają na wszystko:-D) ale nie po to jest na Rp żeby go sobie samemu stosowac, a polecić kobitce w ciąży to już szczyt. Nie powiedziane żeby zaszkodziło, ale nie jest powiedziane że nie zaszkodzi- może Strzygusi potrzeba podac antybiotyk na to ucho, może zrobić wymaz-od tego są lekarze, tym bardziej że będzie miała dzidziulę której nie wolno zarazić.

Donia-ja tez juz mam areszt domowy :-D Ale szczeze mowiac, nigdzie mi sie juz nie chce chodzic, puchne i boli mnie w kroczu i pachwinach. Wiec siedze w domu i sie nudze.i nawet mam zakaz sprzatania:-D

Gabrys-jak sie czujesz po tym olejku?

My mamy dziś wizytę o 14.20 i liczę, że pan doktorek powie: mamy rozwarcie i mały pcha się na świat ... choć znając moje szczęście usłyszę: Pani się tą ciążą jeszcze trochę będzie mogła cieszyć :-D

My mamy dziś wizytę o 14.20 i liczę, że pan doktorek powie: mamy rozwarcie i mały pcha się na świat ... choć znając moje szczęście usłyszę: Pani się tą ciążą jeszcze trochę będzie mogła cieszyć :-D
Alka to z całego serca życzę Ci takich wiadomości od lekarza :)
ja mam wizytę jutro,ale nie liczę na to że dowiem się czegoś nowego.no pomijając kwestię wagi,bo pewnie znowu coś przybrałam :/

Alka ja coś czuję, że z Tobą będę lutówką :-D

anielka a ja się właśnie bardzo dobrze czuję tfu tfu oczywiście, gdyby nie nocne wstawanie na siku i niemożliwość spania na brzuchu to bym nawet nie wiedziała, że w ciązy jestem :-D. Wiec ja chcę byc aktywna, a nie siedzieć w domu. A ten mój A. p prostu się boi, że spanikuje jak coś się zaczne dziać, a poza tym ja już raz fiknęłam na ulicy i pewnie też się boi, że mnie nie upilnuje i będzie na niego :-D

reklama
Anielka - olejek nic mi nie dał. Zero biegunki czy coś. Miałam ciężka noc o której pisałam, jednak to raczej nie z powodu olejku, a ogólnie ciąży. Więc stwierdzam, ze na mnie olejk nie podziałała raczej.

Ewelina - Kurcze, ale ci zazdroszczę ze jutro już idziesz do szpitala na poród mimo, ze to cc. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży, a mi tu nikt z lekarzy nie spieszy by dawać skierowanie do szpitala :(

Edit: dziewczyny nie wiecie czy te papierki do sprawdzania wód plodowych można dostać w aptece.??

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry