Patrycja, jak pisały dziewczyny wyżej - norma w ciąży to 140, więc nawet po dwóch godzinach daleko Ci do tej górnej granicy, tak więc spokojnie i nie stresuj się

Cukrzycy nie masz. W laboratorium, w którym ja robilam to badanie (tak, jedno mam już za sobą i jedno jeszcze przed, bo mam w rodzinie obciążenie genetyczne cukrzycą) pani powiedzala mi, że często normą po pierwszej godzinie okresla się dwukrotność wyniku na czczo, czyli np. 75 x 2=150. Więc widzisz, u Ciebie wyniki są świetne
myszka jak dotąd otaczały mnie koleżanki, które biadoliły, jak miały minus trzy, jakie to one ślepe i w ogóle, więc wydawało m się, że ja z moimi prawie siedmioma dioptriami to już w ogóle nic tylko biała laska :x Tak czy owak nastraszyłaś mnie troszkę, ale wiem, że możesz mieć dużo racji, bo jednak ostrożności nigdy za wiele, a scenariusza porodu nigdy się nie przewidzi na zaś. Ja się jednak skonsultuję z moim okulistą, choć nie mam wiele złudzeń, bo od lat notorycznie wciska mi zwolnienia z wuefu i zajęć siłowych, więc pewnie i poród sn uzna za ryzykowny. Szkoda, bo bardzo chciałabym urodzić naturalnie :-(