reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2012

Gośka witaj w klubie cukrzyków, dostałaś glukometr?

No właśnie nie - dlatego najpierw idę na glukozę raz jeszcze, na 75 tym razem i potem do diabetologa. Narazie ograniczę słodkości i zobaczymy. Może to wystarczy, bo wydaje mi się, że minimalnie przekroczyłam granicę. Musze się pilnować. I tyle. Chyba...

reklama
Ehh, miałam dzisiaj na 15:00 iść do tego lekarza pierwszego kontaktu po pieczątkę w karcie ciąży, ale chyba jednak nie dam rady :( Strasznie mi słabo i boję się jechać sama samochodem, zwłaszcza że ostatnio mi się zdarzyło dwa razy zemdleć. Reszta rodziny w pracy.. Chyba zostanę w domu i przełożę to na inny termin.

A propos, ktoś tu wspominał reklamę calzedonii - na mnie też działa płaczogennie. No i ja też mam nadzieję, że będzie dziewczynka...

ale się dziewczyny rozpisałyście:p ja właśnie siedzę na uczelni i przygotowuję projekt (ten o który Wam wczoraj pisałam), bo nie zdarzyłam wszystkiego zrobić...;/ w ogóle wkurzyłam się dziś na maksa, ale o tym później...:( wrócę dopiero wieczorem (bo dziś idziemy na nauki przedmałżeńskie na 19) i wtedy Was ponadrabiam:)
buziaki w brzucholki:*

Dziewczynki, dostałam właśnie od kuzynki (świeżo upieczonej mamusi) ebooka "Język niemowląt".
Któraś z Was pisała że to godna polecenia książeczka - gdyby któraś reflektowała, proszę o wiadomość na priv z podaniem adresu email.
A teraz lecimy z mężulkiem wybrać kolory farb na nasze ściany, jupiii!!! :)

Cholera, mam podwyzszony cukier po 75mg glukozy - tego testu na 50 nie miałam. Co dalej się dzieje? Cukrzyca przesądzona, czy jeszcze będą powtarzać jakiś test?
U lekarza jeszcze nie byłam i bardzo się martwię:/

Moja polozna powiedziala mi dzis, ze ja po takej przerwie miedzy porodami to dla lekarzy/poloznych jestem jak pierworodka:-p
No i dowiedzialam sie, ze jak wszystko bedzie ok ze mna i malym po porodzie, to moga mnie wypuscic ze szpitala nawet na nastepny dzien:-)Byloby fajnie, bo nie lubie szpitali, a i tak polozna bedzie przychodzila do mnie do domu przez tydzien.

a ja jestem całkowicie ZA szczepionkami. szczepić szczepić i jeszcze raz szczepić. a najbardziej jestem zadowolona z tej szczepionki zaraz po urodzeniu -żółtaczka typu B. moja córka była szczepiona i maluch też będzie.

Mój syn też był i jest na szczescie zdrowy:)

Nie zmienia to faktu, że postępowanie z NASZYMI dziećmi wg swojego widzimisię nie jest w porządku! I tym razem zamierzam powalczyć z tą machiną szczepionkową - uważam, że to jakaś plaga dzisiejszych czasów. Tyle w koło informacji o powikłaniach po grypie, ospie czy odrze a niemal nic na temat powikłań poszczepiennych. To po protu nie jest w porządku. Powinniśmy mieć pełną wiedzę na temat korzyści i zagrożeń i dopiero DECYDOWAĆ, a nie szczepić, bo "tak trzeba".

Weźmy sobie rotawirusy - kto z nas wiedział kiedyś o takiej chorobie?? Od czasu wynalezienia szczepionki wie niemal każdy i prawie kazdy się jej boi. Tu widać, jak skuteczne są reklamy, ale pojecia o skutecznosci szczepionki brak :-D

Hej dziewczyny. Chyba Was nie nadrobię. Będę próbować poźniej bo teraz czasu nie mam.

Wrócilam od pana doktora, co wpisałam w odpowiednim dziale - okazało się ze mam cukrzycę.
Poza tym - zaczyna boleć mnie gardło i mój pan doktor na pytanie co mogę odpowiedział - kostkę masła. Ja pierniczę.

To teraz pytanie do Was - co mogę? Oprócz płukania wodą z solą bo na mnie to mało działa.

No i co po tej diagnozie? Jakie dalsze zalecenia?

reklama
Krupka, mam iść na kolejną glukozę, 75 tym razem i z wynikami do diabetologa. Na chwilę obecną (ponieważ ja tą glukozę zrobię za tydzień) ściągnęłam sobie zalecenia doktorki dla jakiejś dziewczyny z cukrzycą ciążową i będę przestrzegać - ograniczę cukry (słodycze, owoce - winogrona, banany, jakieś soki słodzone, colę...eh) i zobaczymy co mi wyjdzie za tydzien na glukozie.

Do góry