reklama

Styczeń 2012

widzę, że wiele dukanek było:D ja przerwałam dietę, bo okazało się, że w ciąży jestem, ale schudłam na niej w 2 pełne miesiące (gdzie ściśle trzymałam się diety) 10 kilo:) ale do tego BAAARDZO dużo ćwiczyłam:) minimum po 2 godziny dziennie;) po ciąży nie wrócę do dukana, ale do SB, bo wydaje mi się o wiele zdrowsza:) no i oczywiście do tego codziennie godzina spaceru jak dzidzia będzie już mogła:) co drugi dzień 40 minut dywanówek i w pozostałe dni godzina biegania:) i jeszcze codziennie 1 h hula hop:D drastycznie, ale do końca kwietnia planuję zgubić całą ciążową "nadwagę"..

reklama
Marcia czekamy jutro na fotki :))
Powiedzcie mi proszę, jakbyście miały do wyboru dwa szpitale, z czego jeden jest odnowiony, z możliwością porodu w wodzie, świetnymi położnymi, waszym lekarzem prowadzącym, salami dwuosobowymi z łazienkami, a drugi nie odnowiony, z salami 3-4 osobowymi, łazienką w holu, ale za to z oiomem dla noworodka, który byście wybrały?

Anastazja - a na SB też kiedyś byłam. Chwalę sobie, a Dukan to taki eksperyment dla mnie byl, też z jakimiśtam skutkami, ale przerwane z powodu ciąży też, więc nie wiem czy wrócę do tego.
Ale przyglądając się diecie mojej karmiącej koleżanki - przypomina bardzo SB, z czego się cieszę, bo też zamierzam po urodzeniu na nią przejść.

Gośka:) ja tak samo:) jak Hanka się urodzi to zabieram się za SB:) tzn dam sobie tydzień na odpoczynek, ale potem wracam do "gry":D na weekend majowy chcę wrócić do swoich 62 kg:) a do ślubu pod koniec sierpnia chcę ważyć już 54-55 kg:) ale przede wszystkim chcę zgubić moje kg nie dietą, a aktywnością fizyczną:) Hanka na tym skorzysta, bo codziennie godzinka spacerku (a może i dłużej jak będzie cieplej) i do tego moje sporty:D bardzo tęsknię za hula hop, ale w ciąży ono raczej nie jest zbytnio wskazane:P ale po porodzie zacznę od tego z wypustkami, a potem wrócę do mojego tańca z hula hop sportowym:):) w sumie już nie mogę się doczekać;P w ogóle teraz zaczynam chodzić regularnie na basen 3 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu ćwiczyć takie ćwiczenia na yt, bo muszę sobie kondycję do porodu wyrobić:D:D
mnie Dukan troszkę wykańczał:P psychicznie bardziej (szłam system 5/5)

Natalia;) ja bym wybrała ten ładniejszy szpital, bo nie ma co zakładać, że coś złego się będzie działo..(no chyba, że miałaś jakieś niepokojące sygnały już w ciąży).. u mnie też nie ma jakiegoś super oddziału dziecięcego, ale i tak tam będę rodzić, bo ordynatorem jest mój lekarz prowadzący:)

ale przy karmieniu chyba nie mozna stosować żadnej diety, w szkole rodzenia ciągle to powtarzają
Natalia a ja bym wybrała ten brzydszy szpital, gdyby odpukać cos się stało to dzidzię przewiozą do innego szpitala niż Ty będziesz

O dietowo. Ja robilam dukana 2 miesiace po porodzie bo bylo glupota. Czulam sie bardzo słaba i nie mialam sily na nic. Okropn ta dieta.
Bardzo dobra jest Montignaca. A juz sie nie mogę doczekac jak pojde na 20 minut podreptac w lesie albo na bieznie.
Jest mi coraz ciezej bu.

Ewelina trzeba wierzyc ze wszedzie jest dobra i fachowa opieka. Wybierz to co ci rozum podpowiada. Ja rodze w brzydszym i bez oiomu. :) Tak szczerze mowiac...to luksusy nam nie sa potrzebne.Tylko dzieciatko do pełni szczescia.

oceanica ja poproszę przepis na tą lasagna ze szpinakiem i fetą :-D brzmi baaaardzo smakowicie :D
myszka co do tabletek to się nie stresuj :) wszystkie moje znajome które mają "tabletkowe" dzieciaczki to brały bodajże jaśmin (czy coś w tym stylu) okazało się że te tabletki miały coś ze składem nie tak i nie zabezpieczały tak jak powinny :) ja bardzo dużo lat w Polsce brałam mikrogynon i byłam z nich baaaardzo zadowolona i dzieciaczek się wtedy nie pojawił :) a do wyboru oprócz tabletek masz jeszcze inna dostępna skuteczna na rynku antykoncepcje :)

co do diet mam nadzieję że po porodzie kg mi szybko naturalnie zlecą i żadnej diety nie będę musiała stosować :) oczywiście chcę karmić piersią i tu już ma się ograniczenia do tego spacerki z Maluszkiem i powinno do wiosny wszystko piękne wyglądać :-D

Marcia czekamy jutro na fotki :))
Powiedzcie mi proszę, jakbyście miały do wyboru dwa szpitale, z czego jeden jest odnowiony, z możliwością porodu w wodzie, świetnymi położnymi, waszym lekarzem prowadzącym, salami dwuosobowymi z łazienkami, a drugi nie odnowiony, z salami 3-4 osobowymi, łazienką w holu, ale za to z oiomem dla noworodka, który byście wybrały?

Ja bym wybrala drugi, ja mialam podobny dylemat ale niegdy nic nie wiadomo jak sie porod potoczy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry