reklama

Styczeń 2012

Witam mamusie:)My tez mamy terminek na 16 st 2012.Bedzie to nasz trzeci dzidzius i teraz mąż ma nadzieje ze bedzie chlopak a mnie jest wszystko jedno byle by bylo zdrowe.Jestem juz po piewszym usg i jak narazie wszystko bylo ok dzidzia miala w 7 tyg i 3 dniach 1.27cm.Martwi mnie tylko wysokie stezenie IgG w tescie na rozyczke bo jest ponad 400 a niestety nie podali wyniku IgM wiec sie troszke niepokoje ale trzeba byc dobrej mysli.Mnie na mdlosci i zgage pomagaja migdaly takze polecam moze i wam dziewczyny pomoga.:-)

reklama
Z pierwa corcia przez pierwsze 4 miesiace wymiotowalam praktycznie po kazdym posilku a z druga corcia tez mialam spokoj nie bylo mdlosci ani nic innego ale jak kazdemu wiadomo kazda ciaza jest inna a im czlowiek starszy to i zdrowie inne.Moje corcie maja 13 i 8 lat takze roznica jest duza ale jak sie zdecydowalismy z mezem na trzeciego dzidziusia to trzeba to przetrwac a w podziekowaniu za nasze wyzeczenia dostaniemy najpieknieszy prezent na swiecie.:-D

Ja właśnie znalazłam dzisiejszy sposób na mdłości - truskawki z jogurtem naturalnym i cukrem. Młody mądry jest - wie co dobre :)

AGA782: powiedz mi miedzy twoimi dziewczynkami jest 5 lat roznicy jak sie dogaduja jako rodzenstwo? wlasnie miedzy Hanifka a dzidia bedzie taka roznica i jestem ciekawa jak to wyglada

no właśnie,u nas różnica będzie 5 lat i trzy miesiace i zastanawiałam się czy aby nie za duża.ale z drugiej strony,mała jest już "rozumna" i chyba powinno być łatwiej.

U nas beda 4 lata i 4 miesiace, w sumie miedy mna a moja siostra tez tyle bylo i jakos nam to dogadywanie dobrze wychodzi byly zgrzyty mniej wiecej przez 4 lata gdy ja mialam 13-17 lat wiadomo ja nastolatka myslalam ze wielce dorosla jestem, ona mlodsza siostra smarkula, ale gdy weszla w ten wiek 14 lat wzwyz do dzis najwierniejsza powiericzka, przyjaciolka

Na poczatku bylo troche ciezko gdzyz Miska mimo ze juz miala 5 i pol roku byla troszke zazdrosna bo wiadomo ze maluszek placze, karmienie co 2 ,3 godziny ale jakos sie udalo przetrwac rozmawialismy z nia duzo zachecalismy do pomocy przy malej zeby mogla poczuc sie jako taka duza panienka ktora opiekuje sie siostrzyczka.Pozniej bylo juz super, bawily sie wspolnie a nasza Mika to zodiakalny baranek wiec lubi sobie porzadzic mlodszymi wiec jest w swoim zywiole.W chwili obecnej jest troszke gorzej gdyz Mika jest juz w collegu i ma wlasne kolezanki i kolegow ale i to przetrwamy znam to z wlasnego doswiadczenia bo mam mlodsza o 10 lat siostre i tez byly miedzy nami zgrzyty i klutnie a w tej chwili ona ma wlasna rodzine cudne dzieciaczki i jak sie spotykamy to sie nagadac nie mozemy.

reklama
U nas będzie równo 9 lat bo Juliania też urodziła sie w styczniu :)
Teraz czeka na rodzeństwo jak prawdziwa starsza siostra, boi sie tylko, że będzie jej zabawki zabierać, wkrótce zrozumie, że zanim tak będzie wszystkie one już jej się znudzą :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry